Türkçesi bütünleşme olan entegrasyon kelimesini, köken olarak latince parçaları bütün içinde birleştirmek anlamına gelen Integutio kelimesinden gelir. Ayrıca Meissner'a göre; farklı parçaların özelliklerini kaybetmeden yeni bir bütün oluşturması anlamına gelir.
Entegrasyon sözcüğü, bütünleşme ve uyum gibi anlamlara gelmektedir. İşletmelerde farklı operasyonların bütün hale gelmesi ve tek kaynak üzerinden uyumlu şekilde çalıştırılabilmesi amacı ile tasarlanan sistemlere ise entegrasyon sistemleri adı verilmektedir.
Entegrasyon : Fransızca integration. Son zamanlarda insanların bir toplumla bütünleşmesini, uyumunu anlatmak için sık kullanılan bu söz için teklif edilen karşılıklar: bütünleşme, uyum. Örnek: Türk işçilerinin alman toplumuyla bütünleşmesi (uyumu) kolay olmuyor.
Etno-kültürel ve dinsel açılardan farklı grupların bir arada yaşadığı toplumlarda bütünleşme sürecini ifade eder. Göç çalışmalarında ise göçmenlerin hem birey hem grup olarak toplumun bir parçası olarak kabul edildiği süreci karşılamaktadır.
Entegrasyon en yalın hali ile 'bütünleşmek, uyum sağlamak' anlamına gelmektedir. Fakat teknik anlamda teknolojilerin, yazılımların, sistemlerin birbirleriyle uyumlu, birbirlerine bağlı ve anlaşılır bir halde otomatik olarak haberleşmesi, veri alışverişi (Data Exchange) yapabilmesi demektir.
İlgili 26 soru bulundu
Türk Dil Kurumuna göre entegrasyon kelimesi, uyum ve bir araya gelebilme, bütünleşme olarak açıklanmaktadır. İnsanların uyumundan başka sistemlerinde uyumları bulunmaktadır. Entegrasyon sistemlerin uyumu içinde kullanılan kavramlardan biridir.
Ekonomik birleşme, birleşmeye giden ekonomilerde mal ve hizmet akımlarına serbesti sağlayıp, ticarete engel olan kısıtlamaları kaldırarak, bir ortak pazar yaratmak şeklinde tanımlamaktadır.
Entegrasyon, birbirleriyle ilişkili birden çok sistem veya uygulama arasındaki etkileşimlerin sağlanması ve veri alışverişi yapılması sürecidir. Bu süreçte farklı yazılım veya sistemlerin birbirleriyle uyumlu hale getirilmesi, birlikte çalışabilmesi ve veri alışverişi yapabilmesi hedeflenir.
Günlük yaşamda en yaygın kabul gören ifade ile entegrasyon; “azınlıkların çoğunluk içindeki yaşamını, kendi özünden uzaklaştırmadan veya değiştirmeden, o toplum içinde uyumlu yaşamasını sağlamak. “ olarak açıklanmaktadır.
Bu bağlamda, Entegrasyon, "etnik geçmişleri, dinleri, dilleri vb. temellerde ayırt edilebilen bireylerin veya grupların sosyal ve siyasal aidiyete dahil edilmesi için politik ve sosyolojik bir atama" olarak tanımlanmaktadır”. (Klaus Schubert/Martina Klein 2016).
Entegrasyon Türleri Nelerdir? Entegrasyon türleri 5'e ayrılır. Entegrasyon türleri şunlardır: pazar yeri entegrasyonları, muhasebe entegrasyonları, ödeme sistemi entegrasyonları, geliştirici araç entegrasyonları ve son olarak kargo ve lojistik entegrasyonlarıdır.
Entegrasyon, basitçe, bir firmanın mevcut faaliyeti ile ilgili faaliyetlerin birleştirilmesi anlamına gelir. Şirketler birleştiklerinde her şeyi yerine koymak çok güçleşebilir, çünkü bazı durumlarda zarar geri döndürülemez olabilir. Bütünleşme stratejisinin resme geldiği yer burasıdır.
Sözlükte entegrasyon; bütünleşme, uyum anlamlarına gelmektedir. e-Ticaret yazılımlarındaki ürünler, siparişler ve üyeler gibi verilerin ile ticari yazılımlardaki sipariş, ürün, stok, ödeme, faturalama gibi işlemlerin karşılıklı olarak veri alışverişi ile güncel tutulması şeklinde tanımlayabiliriz.
entegrasyon - Nişanyan Sözlük. Fransızca intégration “bütünleme, bütünleşme” sözcüğünden alıntıdır.
Ekonomik bütünleşme sürecinin aşamaları şu şekilde sıralanabilir: Serbest Ticaret Bölgesi-Gümrük Birliği-Ortak Pazar-İktisadi Birlik-Ekonomik ve Parasal Birlik(Siyasi Birlik).
Entegre eğitim, özel gereksinimli bireyler ile tipik gelişim gösteren akranları ile fiziksel, sosyal ve bilişsel yönden bireyselleştirilmiş eğitim programları aracılığı ile bütünleşmeleridir (Göksu ve Çevik, 2004).
Entegrasyon yönetimi, proje hedeflerine ulaşmanın en uygun yolunu belirler ve süreç grupları içindeki çeşitli süreçler ve proje yönetimi faaliyetleri arasındaki karşılıklı bağımlılıkları yönetmek için sistemler kurar.
Entegrasyon, iyi işleyen bir bütün elde etmek için farklı öğelerin birbirine bağlanmasıdır. Aynı şekilde beynimizin iyi bir performans göstermesi de, farklı bölümlerinin bir koordinasyon içinde ve dengeli bir şekilde birlikte çalışmasına bağlıdır.
Entegrasyon Testi uygulamaya ait farklı bileşenlerin birbirleri ile etkileşiminin test edildiği test seviyesi olarak tanımlanır. Entegrasyon testleri, birden fazla birimi veya modülü gruplar halinde test ederek hataları oluştuğu konumda tespit eder ve hatalara ait esas sebeplerin kolaylıkla belirlenebilmesini sağlar.
Entegrasyon, satışlarını artırmak ve işlerini kolaylaştırmak isteyen e-ticaret siteleri için oldukça önemli bir sistemdir. Farklı entegrasyonlar sayesinde fatura işlemlerinizi otomatikleştirebilir, otomatik reklamlar çıkabilir ve birçok özelliği e-ticaret sitenize ekleyebilirsiniz.
Tüm e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye gibi elektronik belgelerle ilgili süreçlerini, bu işle ilgilenen bir aracı kurumun (özel entegratör) yürütmesi, GİB'in kendi portalını kullanmak, Kendi sistemini GİB'in sistemine entegre etmek (Direkt Entegrasyon).
Entegre edilebilir doküman formatı belge içerisinde tekrar eden veri setlerinin, veri tipleri ile belirlendiği alanlar içerisinde cihazlar tarafından ayrıştırabilen belgedir.
Yatay entegrasyon anatomi, histoloji, biyokimya veya dahiliye, cerrahi, farmakoloji gibi paralel disiplinlerin arasındaki ilişkiyi tanımlarken, dikey entegrasyon eğitimin ilk yıllarından itibaren temel bilimler ile klinik bilimlerin bir arada sunulmasını ifade etmektedir.
Entegre eğitim modeli, öğrencileri mezuniyet öncesi mesleğe hazır hale getirmek için kurgulanmış basamaklara dayalı eğitimlerden oluşmaktadır ve bu eğitim modeli ile mezuniyet öncesi öğrenci mesleğe tam olarak hazırlanmaktadır.
Kurumsal entegrasyon, tüm uygulamalar gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmak için ortak bir veri modeli kullanan bu bağlı olmayan bileşenleri konsolide eder. Bu model bütünsel olarak entegrasyona yaklaşır ve her ölçekten işletmeye hizmet edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri