ENTER: Yapılan işlemleri onaylar, seçili dosya ve klasörleri açar, yazı yazarken bir alt satıra geçer.
Enter tuşu sayesinde karşınıza gelen bir ekranı onaylayabilir, metin yazma esnasında bir alt satıra geçiş yapabilir veya ekrana sonuç getirilmesi gereken bir eylemi harekete geçirebilirsiniz.
Örneğin, Windows Internet Explorer'da bir köprüye atanan kısayol tuş bileşimi bu köprüye etkin odağı yerleştirir. Bu işlemin ardından köprüyü izlemek için ENTER tuşuna basmanız gerekir.
Genel olarak ifade etmek gerekirse, Space tuşunun solunda yer alan Alt tuşu, ana menüyü açmaya yararken; Alt Gr tuşu ise özel karakterlerin yazıya dökülmesinde kullanılmaktadır.
enter, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, e harfi ile başlar, r harfi ile biter.
İlgili 17 soru bulundu
Enter tuşu: Bilgisayarda yapılan herhangi bir işi onaylamak için bu tuş kullanılmaktadır. Yazı yazarken bir alt satıra atlamaya ve seçili klasörleri açmaya yardımcı olan bir tuştur.
İngilizce bir kelime olan "enter" Türkçe'de; Fiil olarak kullanıldığında; "girmek, giriş yapmak, girmek [bilg.], içeriye girmek, içeri girmek, katılmak, kaydolmak, yazılmak, kaydetmek, yazmak, sokmak, gümrük beyanında bulunmak, sahneye çıkmak" anlamına gelmektedir.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
Ctrl + u = Seçili metnin altını çiz. Ctrl + k = Seçilen metni bir bağlantıya dönüştür.
Excel 2016'da CTRL+H veya Değiştir düğmesi, Bul ve Değiştir iletişim kutusundaki Bul sekmesini açıyor.
Ctrl+A: Tamamını seç Ctrl+C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl+V: Seçili nesneyi yapıştır.
F3 : Arama penceresini açar. F4 : Adres çubuğu menüsünü açar. F5: Dosya veya klasörün içeriğini yeniler. F11 : Pencereyi tam ekrana dönüştürür.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Yazdırmak istediğiniz sayfayı, resmi veya dosyayı açın. Yazdır'ı tıklayın. İsterseniz ilgili klavye kısayolunu da kullanabilirsiniz: Windows ve Linux: CTRL + p.
Office programlarından bir tanesi olan Word'de çalışırken, yeni belge açmak için Ctrl ve Alt tuşları ile birlikte F2 tuşuna basılabilir. Yine Microsoft Word üzerinde, yazdırılacak olan belgenin ön izlemesini görmek için F2+Ctrl tuş kombinasyonu kullanılabilir.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar.
Verileri kopyaladıktan sonra Ctrl+Alt+V tuşlarına basın veya Alt+E+S tuşlarına basarak Özel Yapıştır iletişim kutusunu açın. İpucu: Ayrıca Giriş > Yapıştır > Özel Yapıştır'ı da seçebilirsiniz.
Yaptığınız metin çalışmasının belli bir kısmını Mouse ile ya da klavye ile seçip Ctrl X tuşuna bastığınızda metin kesilecektir.
Sol tarafta bulunan Shift tuşu, Caps Lock tuşunun hemen altında bulunur ve klavyenin en sol sırasında konumlanır. Sağ tarafta bulunan ise Enter tuşunun hemen altında yer alır. Klavyenin türüne bağlı olarak konumlarda değişiklikler gözlemlenebilir; fakat genel anlamıyla Q Tipi klavyelerde bu şekilde konumlanırlar.
Enter tuşuna dokunmanın mesajı gönderip göndermeyeceğini ayarlayabilirsiniz.
Num-lock tuşu da açıldığında, adından da anlaşıldığı üzere numaraları kilitler. Yani num-lock tuşu açıkken o tuşları numara olarak kullanabiliriz. Ama num-lock kapalıyken o tuşlardan sadece 4 6 8 2 tuşları işe yarar ki bunlar da yön tuşu işlevi görürler.
Alt: (dikkat alt gr ile aynı değildir) Menüleri fare olmadan klavye ile açma tuşudur. ): (Back: Geri Space: boşluk (sola doğru ) silme tuşudur. Space Bar:1 karakterlik boşluk bırakır.
Sağ başparmağınızı, aralık çubuğunu hareket ettirecek şekilde ufak bir kavis yaparak vurunuz. ENTER TUŞU Yazarken yeni bir satıra veya paragrafa geçmek amacıyla kullanılan tuştur. En çok kullanılan tuşlardan biridir. Klavyede iki adet ENTER tuşu vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri