İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak 2009 yılında Aksaray Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla Rize Fındıklı, Kırşehir Akçakent, Ardahan Posof, Erzincan Üzümlü Kaymakamı olarak görev yaptı.
Eğitimi ve kariyeri
Enver Yılmaz 20 Mart 1970 yılında Ordu'nun Ulubey ilçesinde bağlı Aydınlar köyünde doğdu.
Samet YÜKSELECEK; 1993 yılında Sinop'un Boyabat İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Boyabat'ta tamamladı.
Sayın Valimiz Hasan İpek, İlçelerde yapılan yatırımlar için kendisine teşekkür ziyaretinde bulunan Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy ve İlçe Belediye Başkanlarıyla bir süre sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmalarında başarılar diledi.
Vali Yardımcısı , Boyabat Kaymakam Vekili Ahmet Berkay Deniz Boyabat'ta basın toplantısı düzenledi.
İlgili 45 soru bulundu
1968 yılında Kozan'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kozan'da, Lise eğitimini Kozan ve Pozantı'da tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Erfelek Kaymakam V.
Şehrin eski adı Germanikopolis'tir. İlçeyi ilk kuranların Gaşkalar olduğu tahmin edilmektedir. Boyabat, boy ve abat kelimelerinden meydana gelmiştir. Boy, uzunluk ya da kabile, soy, aşiret; abat, mağrur, imar edilmiş anlamına gelmektedir.
120-Kayı: Kayılar 24 Oguz boyundan birisidir. Boyabat'taki Kayılar Çorum tarafına gitmişlerdir.
Sinop'un en büyük ilçesi olan Boyabat, sahip olduğu 43.416 kişilik nüfusuyla TR82 bölgesinin (merkez ilçeler hariç) en kalabalık ilçesidir. Boyabat'taki nüfusun %61'i kent nüfusudur. Eski bir üretim ve sanayi kültürüne sahip olan Boyabat'ın günümüzdeki en önemli problemlerinden birisi bölge dışına göçtür.
Enver Yılmaz 20 Mart 1970 yılında Ordu'nun Ulubey ilçesinde bağlı Aydınlar köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne aday gösterildi ve 2014 Türkiye yerel seçimleri'nde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
09. 11. 1991 yılında Ankara ili Keçiören ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 2015 yılında Dumlupınar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2018 yılında Kütahya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.
Sinop Adının Kaynağı:
Bir söylenceye göre kent adının kurucusu olarak kabul edilen aynı isimli bir Amazon kraliçesinden almıştır. Bir başka söylenceye göreyse, kenti eski Yunan'da Irmak Tanrısı Asopos'un su perisi kızlarından Sinope kurmuştur.
Bir başka söylentiye göre de ismi "Uzun ova" anlamındadır.
Sinop idari teşkilat olarak merkezi Samsun olan, Canik Livasına bağlanmış, Tanzimat'ın ilanından sonra Kastamonu'ya sancak olmuş, 1924 yılında Kastamonu'dan ayrılarak il haline getirilmiştir.
Boyabat : Başka bir Karadeniz'in mümkün olduğu yer
Köklü bir geçmişe sahip olan ilçede çok sayıda tarihi yapı ve kalıntı bulunuyor. Klasik bir Karadeniz ilçesi olmayan Boyabat özellikle pirinci ve panayırıyla meşhur. Burası aynı zamanda Sinop'un en güzel sahillerine yakın olmasıyla, ayrı bir cazibeye sahip.
T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ya da diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama” hizmeti üzerinden alt-üst soy belgenizi oluşturabilirsiniz.
Boyabat'ın ilk defa Türklerin eline geçmesi 1071 Malazgirt Savaşı'ndan sonra olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu'nun himayesine girmesi ise Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon Rum İmparatorluğunu teslim almasıyla gerçekleşmiştir. 1924 yılında il olan Sinop'a bağlanarak Şehrin en büyük ilçesi konumuna gelmiştir.
İlçede mevcut 32 tuğla ve kiremit fabrikası , 9 adet çeltik, 2 adet ahşap parke, 3 adet un fabrikası, 2 adet çivi ve tel fabrikası, 1 adet tekstil fabrikası, 2 adet cam karo fabrikası mevcuttur.
Eski kalenin temelleri MÖ 6'ncı yüzyılın başlarında Paflagonyalılar zamanında yapılmıştır. Kalenin eski temellerinde, kale iç duvarlarının bir kısmında Roma ve Bizans eserlerine rastlamak mümkündür. Yeni kalenin bugünkü halinin Osmanoğulları zamanında yaptırıldığı kesindir.
Kitabesine göre ; 1867, hicri 1283 yılında yapılmıştır. Durağan 1923 yılında 30.05.1954 tarihine kadar Boyabat İlçesine bağlı nahiye olup, 01.06.1954 tarihinde kaza haline getirilmiştir.10.03.1955 tarihinde Belediye kurulmuştur.
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, eşi Reva Beray Özarslan Hanımefendi ile birlikte Merkezimizi ziyaret etti.
Valiler Kararnamesi ile Bursa Nilüfer Kaymakamlığı'ndan Sinop Valiliğine atanan Vali Mustafa Özarslan görevine başladı.
Bölge dışında ise Karadenizlilerin kendilerini Laz olarak ifade ettikleri görülür. Ancak bölgede yaşayanlar için Laz, daha doğudakilerdir. “İstanbul'da Samsunlular ve Sinoplular dahil bütün Karadenizlilere Laz derler; Sinoplular Samsunlulara, Samsunlular Trabzonlulara, Laz derler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri