Defne tohumu yutmak en çok tercih edilen yöntemdir. Bu mucizevi tohumun faydalarından yararlanmak için her gün 2 adet defne tohumunu bir bardak suyla birlikte yutabilirsiniz. Ayrıca ezilip toz haline getirildikten sonra bal veya su ile karıştırılıp tüketilebilir.
Toplanan defne yaprakları kesinlikle güneş ışığına direk maruz kalacak biçimde kurutulmamalıdır. Güneş ışığı defnenin yararlı uçucu yağ asitlerinin hasar görmesine neden olur. Kuruma işlemi nem içermeyen, havadar bir yerde ya da fırınlarda gerçekleştirilmelidir.
Defne yaprakları baharat olarak gıdalarda et ve balık yemeklerinde sık sık kullanılmaktadır. Defne meyvesi makarna soslarına da eklenebilmektedir.
içine konursa güvelenmesini veya böceklenmesini önler. Meyvesinin Faydaları : Meyvesinin iki tanesi dövülüp yenilirse sancının her türünü keser.
Defne tohumu, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileriyle bilinir. Gaz, şişkinlik, mide krampları ve sindirim güçlüğü gibi sindirim sorunlarına karşı yardımcı olabilir. Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarında rahatlatıcı etkileriyle destekleyici olabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Defne tohumu bağırsak dostudur. Defne tohumunu bal ile karıştırıp macun haline getirdikten sonra tüketirseniz bağırsaklardaki ağrı ve gaz sorununu ortadan kaldırır. Defne tohumu candida ile mücadelede etkilidir. Antiseptik özelliği ile bağırsaktaki kötü bakterileri yok eder.
Defne tohumu candida ile mücadelede etkilidir. Antiseptik özelliği ile bağırsaktaki kötü bakterileri yok eder. Bu karışımın ayrıca idrar artırıcı etkisi vardır. Karışımı günde 3 kez bir tatlı kaşığı miktarında tüketmeniz yeterlidir.
Defne yaprağı yağının geleneksel eldesi için Ekim ayında olgunlaşan siyah defne meyveleri toplanır. Özel yapılmış büyük kazanlarda pişirilen meyveler pişme işleminden sonra süzgeç altında iyice ezilir.
Kullanım Şekli: Gıda Olarak Tüketime Uygundur. Ekilebilir.Çay Olarak da Tüketilmektedir. Kaynamış Suyun İçerisinde 10dk Demleyerek Tüketilebilir.
Defne ağaçlarından topladığımız defne tohumlarını ayıklıyoruz. Sonra kazana koyup iki gün süren kaynatma işleminden geçiriyoruz. Kazandan boşalttıktan sonra leğenlerin içine koyup eziyoruz ve çıkan yağı süzgeçten geçirip tekrar iki saat boyunca kaynatıp, üste çıkan yağı alıyoruz” dedi.
Defne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? Defne yaprağı sıklıkla çay olarak tüketilmektedir. Kurutularak elde edilen defne yaprağı, bir çaydanlık ya da bir bardak sıcak suya eklenir. 5-10 dakika aralığında demlenen defne yaprağı çayının içerisine bal veya limon gibi ek ürünler dahil edilerek içilebilir.
Suni gübre ve tarım kimyasalları kullanılmadan doğal yetiştirilen defne tohumunun gölgelik, havadar bir yerde kurutulmasıyla üretilmiştir. Defne meyvesi olarak da bilinir. Işınlanmamıştır, doğal olarak kurutulmuştur.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Tohum olarak kullanılabilen Defne meyveleri Eylül sonu Ekim ayı içerisinde olgunlaşır ve koyu mor veya siyah bir renk alır. Olgunlaşan meyveler elle veya ağacın dalları silkelenip yere düşürülmesi sağlanarak toplanır.
Defne yaprağı, taze veya kuru olarak kullanılabilir. Defne yaprağı çayı, hoş kokusu ve lezzeti ile öne çıkar. C vitamini, A vitamini, demir ve kalsiyum gibi birçok vitamin ve mineral içerir. Toksinlerin atılmasına, sindirim sisteminin düzenlenmesine ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur.
Tohumların uzun süre saklanabilmesi için kuru, serin ve ışık almayan bir ortamda tutulmaları gerekmektedir. Güzelce kurutulan tohumlar kısa süreli saklama için bez keselere konarak etiketlenir ve ışık almayan, serin ve kuru bir ortamda saklamaya alınır.
Defneyaprağı, içerdiği uçucu yağların yok olmaması için, kurutulurken asla güneş görmemeli ve 2 günden fazla bekletilmemelidir. Tohumları yapraklardan ayrı şekilde Ekim ayında toplanır. Toplanan tohumlar yüksek sıcaklıklarda kaynatılarak, yağı çıkarılır.
Meyveler Eylül sonu ve Ekim ayı içerisinde olgunlaşır ve parlak mavimtırak siyah bir renk alır.
Defne yaprağının içerisinde bulunan antioksidan ve demir, kalp sağlığına da iyi gelir. Öksürüğe iyi gelir ve balgam söktürücü etkisi vardır. Sindirim sorunlarına ve mide ağrısına iyi gelir. Tansiyonu dengeler.
Defne yaprağı yakmak, ortamdaki kötü enerjiyi azalttığı için kişilerin daha dingin ve sakin hissetmesini sağlar. Özellikle stresli ortamlarda çalışanların kafalarının rahatlamasına yardımcı olur. Defne yaprağı tütsüsünün insanlar üzerinde stresi azalttığı ve enerjilerinin yükselttiği gözlemlenmektedir.
-Defne Tohumu Çimlenmesi:60-90 gün.
Hem sürgün çelikler hem de tohumlar üzerinden defne yetiştiriciliği yapılıyor.
Tohum ılık su içinde bir süre bekletildikten sonra ıslak olan toprak içine tohum yerleştirilir. Toprağı yüzeyi de hep ıslak kalmalıdır. Toprağın bulunduğu kap bir naylon ile kaplanır ve üzerine delikler açılır. Düzenli olarak sulanan defne tohumu 25 – 30 gün içinde çimlenecektir.
Defne tohumu yağı doğal bir idrar söktürücü olarak bilinmektedir. Defne tohumu yağı idrar yollarında ki her türlü problemi giderir. Özellikle böbrek sağlığına iyi gelir. Böbreklerde oluşan kum ve taşları da yok eder.
Lauraceae familyasının takriben 45 cins ve 1000 kadar türü, Laurus cinsinin ise Laurus nobilis L. ve L. canariensis Willd. olmak üzere iki türü bulunmaktadır. Laurus nobilis L.'in ise, dar yapraklı “angustifolia” ve kenarları dalgalı “crispa”, aurea ve undula olmak üzere 4 alt türünün bulunduğu yönünde görüşler vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri