Sulama: Zakkum, düzenli sulamaya ihtiyaç duyan bitkilerden biri. Toprağının her zaman nemli olması sağlıklı ve verimli yetişmesi için önemli bir kriter olduğundan sıcak havalarda, özellikle yaz aylarında sık sulamaya yapmayı ihmal etmemeli, kış aylarında ve soğuk havalarda ise sulama sıklığınızı azaltmalısınız.
Zakkum sulama
Zakkum, kuraklığa dayanıklı olsa da düzenli olarak sulanmalıdır. Toprağın üst tabakası hafifçe kuruduğunda sulama yapılabilir. Aşırı sulamaktan kaçınılmalıdır, çünkü aşırı su bitki köklerinin çürümesine ve bitkinin sağlığının bozulmasına neden olabilir.
Zakkum, özellikle yetişkin zakkumlar çok su istemez. Fakat yaz aylarında toprak kuru bırakılmamalı, uygun sulama ile daha çok tohum dolayısıyla çok çiçek açması sağlanmalıdır. Yeni dikilen zakkumlar için ilk iki yıl sulamaya dikkat edilmesi gerekir.
Toprak Seçimi: Her türlü toprağa uyum sağlayan bir yapısı vardır zakkum çiçeğinin. Killi, humuslu, nemli ve mineralli toprakları sever. Isı: Sıcaklığı ve soğukluğu orta derecede seven bir bitkidir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde sorunsuz şekilde büyür.
Zakkum Çiçeği Nereye Dikilir
Bahçe, ev, ofis, iş yeri,balkon ve kış bahçelerine dikilir. Yaz aylarının sıcak, kışlarının da soğuk geçtiği memleketler de bahçelerin köşe kısımlarına dikilebilir. Çiçeğin sulama isteği - Dibi kurudukça fazla suya boğmadan sulanması gerekir.
İlgili 28 soru bulundu
Sıcaklık/ortam: Çeşitli iklim şartlarına dayanıklı olmasıyla bilinen zakkum bitkisi, genel olarak güneşi seven, sıcaklığa ve uzun sürmediği sürece soğuğa da dayanabilen bir bitki.
Oldukça bir ağaç olan zakkum, hızlı bir şekilde büyür. Hemen hemen her türlü toprak türüne uyum sağlayabildiği için bakımı da kolaydır. En çok sevdiği toprak türü ise alüvyonlu topraklardır.
Özsu ile uzun süreli temas cilt tahrişine, göz iltihabına ve dermatit'e neden olabilir. Zakkum, Haziran-Eylül ayları arasında beyaz, pembe, kırmızı, sarı ve krem renklerde çiçekler açar.
Zakkum ağacı, tam güneş ışığı alan bir yerde en iyi şekilde yetişir, ancak kısmi gölge koşullarında da büyüyebilir. Ağacın iyi drenajı olan, nemli ama su birikintisi olmayan bir toprağı tercih ettiğini unutmayın. Zakkum ağacından çelik alırken ağacın köküne yakın kısımlardan ya da taze dallardan kesin.
Anvirzel'in özünün elde edildiği işlenmemiş bitki, yani zakkum, son derece toksiktir. Sadece bir zakkum yaprağı tüketiminin dahi yaşam kaybına neden olabildiğini bildiren çalışmalar vardır.
Sıcağa ve soğuğa dayanıklıdır. Bitki çok fazla zehirlidir öyle ki 1 gram kurumuş yaprak insanlarda tehlikeleri zehirlenmelere yol açabilir. Çok yıllık (yaşam süresi en az üç yıl olan) bir bitkidir.
Çiçeklerinin sağlıklı ve çok olması için yıpranmış dalların ve dal uçlarının düzenli olarak budanması gerekir. Yeni dikilmiş zakkum ağaçlarının iki yaşına kadar budanması önerilmez. Daha sonraki yıllarda her sonbahar budama yapılabilir. Kuruyan dallar varsa bu dallar yaz aylarında da budanır.
Zakkum Çiçeği Fidanı Nerium Oleander
Çiçeğin yaşı - 1 - 2 yaşlarında. Dikim zamanı - Çiçeklerimiz tüplü olduğundan senenin her ayı dikilebilir.
Haricen kullanıldığı takdirde adale ağrılarını giderir. Akrep ve arı sokmasında faydalıdır. Düşük dozlarda kullanılacak olursa kalbi kuvvetlendirir, bol miktarda idrar söktürür. Vücutta biriken suyu boşaltır.
Zakkum (Arapça: زقوم) ağacı, İslam dinine göre, cehennem'de olduğuna inanılan ölümcül, acı meyveli ağaç. Cennet'te bulunan ağaç ise Tuba'dır. Herhangi bir "öldürücü gıda" anlamı taşıyan zakkum, Türkçede zehir, acı anlamlarına gelen zıkkım kelimesi şeklinde günlük hayatta kullanılmaktadır.
Zakkum bitkisinin çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirtmek mümkündür. Bunun yanı sıra bu bitkisinin boyu, 5 metreye kadar uzar.
Eve nazar gelmemesi için evin önüne iğde, ağu, dağan3 veya hurma ağacı dikilir (KK.3, KK.8, KK.11, KK.12). 2 Alanya'da zakkum ağacına verilen isimdir. 3 Alanya'da melengiç ağacına verilen isimdir. Çitlembik veya meneviş olarak da bilinir.
Yazın çiçekleri açar ve sonbaharın sonuna kadar çiçekler dallarında kalır. Kışın uzun -13 dereceye kadar soğuklarda genç yaprakları dökülerek, yaprak azalmasıyla soğuğa dayanıklılık gösterir. Oldukça dayanıklı bir ağaç olan zakkum, hızlı şekilde büyür.
Zakkum için önemli olan şey, toprak içeriğinin fazla asidik madde içermemesidir. Zakkum çiçeğinden en iyi verimi alabilmek için kireci ve humusu az, organik madde içeriği fazla olan topraklar tercih etmenizde yarar var. Torf ve gübre ile bitkinizi güçlendirebilirsiniz.
de süs bitkisi olarak yetişen bitki. Pembe çiçekli, kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaçcıktır.
Kur'an'a göre bir cehennem ağacı. İnkârcıların ve günahkârların âhirette cezalandırılacakları yer.
Zakkum, 1999 yılında Raindog adıyla Ankara'da kurulmuş Türk alternatif rock grubu.
Çelikleme, tohumlama ve kök bölünmesi ile çoğaltılabilen bitki çok yıllıktır. En az 3 yıl yaşar. Dünyada bulunduğu bölgeler arasında Hindistan, Japonya ve Türkiye yer alır. Göl, dere, çay kenarlarında yabani olarak yetişen zakkum bitki taksonomisinde “Apocynaceae” familyasında yer alır.
Zakkum ağacının çok ilgi çekebilecek gerçekten enteresan özellikleri var. Çünkü her şeyden öte bir zehir barındırıyor yapraklarında. Asla kaynatılmış içilmemeli.
Garkad ağacı, dolgun yaprakları ve beyaz çiçekleri ile bilinen bir ağaç türüdür. Aynı zamanda bu ağacı Yahudiler çok sevdiği için diğer adı ise, Yahudi ağacı olarak bilinir. Gargat ağacının en önemli özelliği ise, hem Müslümanları hem de Hristiyanları ilgilendiren dini konularda yer almasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri