Ynt: Epoksi neye yapışmaz. Plastik muadili parçalara yapışmadığı gibi (pleksi, kestamid, derlin yada yoğurt kapakları gibi), demir yüzeye, mermer ve fayans yüzeye de yapışmaz. MDF kaplama yüzeyine ve yağlı kağıda da yapışmaz.
Plastik türevleri, naylon, polyamid, derlin, kestamid, polyester türü malzemelere yapışmıyor.
Epoksi ahşap dışında metal, styrofoam ve hatta taş gibi maddeleri yapıştırmakta kullanılabilir.
Beton, şap, mozaik, seramik zeminler üzerine epoksi kaplanabilir. Önemli olan kaplama yapılacak zeminin sağlamlığı ve yüzey pürüzlüğünün sağlanmış olmasıdır. Eğer zemin yeteri derecede sağlam değilse, zemin güçlendirilmelidir.
Güçlü bir yapıştırıcı olma özelliği ile öne çıkan ürünler; alüminyum, metal, plastik ve ahşap gibi çeşitli yüzeyler üzerinde kullanılabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Ynt: Epoksi neye yapışmaz.
MDF kaplama yüzeyine ve yağlı kağıda da yapışmaz. Kaplamasız MDF üzerine tutunur ama. Ahşaba iyi tutunur ama ahşabın kesinlikle kuru olması gerekir. Fayans araları yani derz boşluklarına (fayans kenarlarında sır olmadığı ve her iki taraftan destekli olduğu için) yapışır.
Ortalama olarak epoksinin kuruması için gerekli zaman aralığı 12 ile 24 saat arasıdır. Tam kuruma için ise 2 ile 3 gün süre geçmesi gerekmektedir.
COLORMAX 'ın epoksi reçineler için özel olarak ürettiği toz ve sıvı pigmentler kullanımlarınız için idealdir. Akrilik boya, duvar boyası, ahşap boyası vb. boyalar kesinlikle kullanılmamalıdır çünkü kullanıldığı takdirde, karışımınızın yapısını bozarak epoksi reçinenizi işlevsiz kılacaktır.
Epoksi Zemin Kaplama Ne Kadar Ömürlüdür? Bir epoksi zemin kaplamasının ömrü yaklaşık olarak 25 yıldır. Bu sayede tüketiciler bazında tasarruf sağlar. Sızdırma gibi bir sorun yaşanmadığı için en başarılı zemin kaplama malzemesidir.
Kimyasal içeriğe sahip epoksi malzemesinin zemine kusursuz şekilde uygulanmasıyla elde edilen zemin, uzun süre dayanıklı kalmasının yanı sıra, farklı etkenlere karşı dirençli olmaktadır. Zeminin aksaklıklarından arındırılarak düz bir kıvama getirilmesi hazır olması için yeterlidir.
Eğer alan ofis gibi çok fazla ağır yükün olmayacağı, sabit malzemelerin bulunduğu ve en fazla hareketli yayaların baskı uygulayacağı bir alan ise bir metrekare alana 0.550 kg/m2 epoksi gideceği düşünülür.
Epoksi çatlar mı? Epoksi reçine dünyanın en güçlü yalıtım ve yapıştırıcı malzemelerinden biridir. Hatalı bir üretim, yanlış karışım, yanlış ağaç kullanımı ya da üretici kaynaklı hatalar yapılmadığı sürece çatlaması, yamulması ya da benzer sorunlar üretmesi kesinlikle imkansızdır.
Yüksek dayanıklılık amacı ile ile üretilmiş olan epoksi ile üretilmiş mobilyaları, günlük kullanım tarzında kırmanız mümkün değildir. Camı andıran görselliği ile bu konuda bir çok tüketiciyi yanıltmakta olan epoksiyi, şiddetli darbeler de dahi ev, işleri ya da ticari mekanlarda kırmanız mümkün değildir.
Epoksi reçine soğuk hava şartlarında kristalleşebilen bir maddedir fakat bu durum ürünün yapısını kalıcı olarak bozmaz. Epoksi reçineyi şişesiyle beraber ılık su dolu bir kabın içinde yahut bir ısı kaynağının yanında beklettiğiniz takdirde bu kristalleşme giderilir.
1 kg epoksi kaç m2 zemin kaplar? 1 kg epoksi boya ile 3 m² normal alan 2 m² portakal desen ve 2 m² multilayer düz sistem zemin kaplanır.
Hassas ölçü birimine sahip olan epoksiler tam oranında eklenmelidir fazla sertleştirici eklenen epoksiler istenmeyen hızlı donmaya az katılan sertleştiriciler karışımı istenmeyen jelibon kıvamında kalmasına sebep olmaktadır.
UYGULAMA ŞARTLARI :
Yağ ve gres artıkları deterjanlı su ile temizlenir, nötralizasyon gerekiyorsa yüzey % 3 - 4'lük hidroklorik asit veya asetik asit çözeltisi ile silinir ve su ile yıkanır.
Kalınlığa bağlı olarak dokunma kuruması 4-6 saat. Üzerine kat uygulamak için en az 18 saat beklenmelidir. Mekanik direncine 4-6 günde ulaşır.
Epoksi, gözeneksiz kompakt yapısı ile suyu geçirmez ve bu sayede zemin altına su akması önlenir. Bu özelliği ile ev ve iş yerlerinin epoksi ile kaplanması su geçirmezlik açısından gereklidir.
Epoksi Boya ve Epoksi Zemin Kaplama için arayın.
Bu sorunun cevabı yaptırılan epoksi kaplamasına göre değişir. Ancak tek katmanlı olarak düşünürsek 20 kg set halinde standart bir portakal desenli epoksi boya (QORAX 301 ürünümüz) yaklaşık 35 m2 yer yapar.
Pürüzlü mekanlarda düz hale getirebilmek adına neredeyse 3 kat uygulanan epoksi zemin kaplama 6 mm kalınlığına kadar çıkabilmektedir. Örneğin hastanede kullanılacak olan zemin kaplama 1-3 mm arasında değişmektedir. 3 boyutlu bu uygulama hayatımıza girdiği andan itibaren rağbet görmüş ilginç tasarımlar ortaya çıkmıştır.
Astar 1m2 için 0.400kg Kumlu, Arakat 1m2 için 0.350kg kumlu, Son kat Selfleveling epoksi boya 1m2 için 1.300 – 1,600kg gider. Özetlemek Gerekirse 1 kg epoksi boya ile sürme 3 m2 – portakal desen 2 m2 – multilayer düz sistem 2 m2 yer yapar.
Katmanlı döküm yapmak istediğiniz durumlarda, alttaki katmanın bir müddet kürleşmesini beklemeniz gerekmektedir. İlk kuruma olan ve dokunma kuruması olarak anılan zamandan sonra ikinci katın uygulamasına geçilebilir.
Tahmin edildiğinin aksine epoksi çok soğuk şartlarda donmamaktadır. Belli ısı aralıklarının temininden sonra bu madde de donma gözlenmektedir. Çok yüksek sıcaklıklar normal şartlar altında hiçbir maddeyi donma noktasına getirmez. Ancak 18 ila 24 derece sıcaklık aralığı epoksinin kuruması için gayet yeterlidir.
Epoksi Uygulanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler; Epoksi kanserojen değil. Ancak, uzun süreli temasta alerji yapabiliyor. Bu yüzden epoksi ile çalışırken eldiven (lastik ameliyat eldiveni, bulamazsanız ucuz naylon eldivenler) giyin ve deri ile temasından sakının. Gözlerinizi ise çok iyi koruyun, kesinlikle bulaşmamalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri