Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
İnşaatlarda, ahşap, PVC, alüminyum doğramalarda kullanılır. Derz bileşimleri içinde, doğrama sıvamada, demir doğrama montajında, çatı montajında kullanılır. Tuğla, ahşap, altıçıpan, ytong yüzeylerde birleştirme ve izolasyon için kullanılır. Gözenekli yüzeyleri düzlemek ve doldurmak için tercih edilir.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
Silikon bazlı olduğundan üzerine boya tatbik edilemez. İnşaat sektöründe mermer, granit ve doğal taş birleşim yerlerinde kullanılabilir. Tatbik edilecek yüzeyleri kir, toz ve yağdan arındırınız. Plastik kanülün ucunu uygulanacak yüzeye göre kesiniz.
Cam, ahşap, metal ve plastik gibi malzemelerin birleştirilmesinde uygulanır. Duvar, çatı ve zemin gibi yapı elemanlarının izolasyonunda kullanılır. Su sızıntısı olan boru ve çatıların tamirinde uygulanır. Elektrik kablolarının yalıtımında tercih edilir.
İlgili 34 soru bulundu
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Silikon yapıştırıcılar üstün performans sergileyen malzemelerdir. Plastik, seramik, kumaş gibi yüzeyleri elastik biçimde yapıştıran malzemeler çok yönlü kullanılabilir.
Mum silikonu özellikle kâğıt, kumaş ve plastik yüzeyler için geliştirilmiştir. Ahşap, metal, kumaş, deri, karton, PVC ve birçok plastik yüzeyin yapıştırılması için idealdir. Silikonize mastik Tuğla, beton ve ahşap gibi tam gözenekli yüzeylerde kullanılabilir. Uygulanması ve temizlenmesi kolaydır.
SICAK MUM SİLİKON TABANCALARI NERELERDE KULLANILABİLİR? Ahşap, metal, plastik (pvc v.b.) maddeler üzerinde kullanılabilir.
Mermer yapıştırıcılarının en iyilerinden olanı akemi yapıştırıcıdır. Çünkü hızlı ve kuvvetli bir şekilde yapıştırır. Ancak suya ve kimyasallara pek dayanıklı değildir. Ancak suya dayanıklı hale akemi yapıştırıcının üzerine silikon çekerek getirebilirsiniz.
Dolgu, sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işleri için kullanılır. Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır.
Reçine ve sertleştiriciden oluşan epoksi yapıştırıcılar, plastik malzemelerin birleştirilmesinde en etkili yöntemlerden biridir. Epoksi yapıştırıcılar güçlü ve dayanıklı bir bağ oluşturarak malzemelerin sağlam bir şekilde tutunmasını sağlar.
Ancak küçük parça kırıklarında Japon yapıştırıcı çeşitlerini kullanmak daha ekonomik olmakta. Diğer taraftan teflon, kumaş, polietilen, polipropilen ve silikon yüzeyler için Japon yapıştırıcıları uygun değildir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Genel amaçlı kullanıma uygun olan sıvı silikon yapıştırıcı çeşitleri güçlü bir formüle sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Sadece 15 dakikada kuruyan bu özel yapıştırıcı suya dayanıklı olduğundan neme karşı da yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor.
Calofer, tamamen sertleşen ve 1.500°C'ye kadar ısıya dayanıklı yüksek kaliteli bir mastiktir. Özellikle duvar, beton ve metal arasındaki yüksek sıcaklıklara maruz kalan derzler ve çatlaklar için uygundur. Soba, fırın, şömine, kalorifer kazanları vb. montajı veya tamiri için kullanılabilir.
Çekomastik 803 Isıya Dayanıklı Silikon, polisiloksan esaslı, hava ile sertleşen, asetat sistem, kırmızı renkli, ısıya dayanıklı bir sızdırmazlık malzemesidir. Çekomastik 803 Isıya Dayanıklı Silikon şeffaf ve renkli silikonlardan daha ağır şartlara dayanıklıdır.
Aynı zamanda daha çok bilinen tutkallardan olan silikon ürünler de yüksek ısıya dayanıklı yapıştırıcı çeşitleri ile pek çok alanda kullanım sağlar.
Isıya Dayanıklı Silikon
Minimum 250 dereceden maksimum 300 dereceye kadar ısı direncine sahiptir. Genel olarak kalorifer, soba, otomobil, baca, pompa motoru gibi ısı stresi yüksek işyerlerinde kullanıma uygundur.
İyice kurumuş ve deterjanlı bezle de çıkmayan silikonu sert bir spatula gibi bir yardımcıyla bir ucundan kaldırmayı deneyebilirsiniz. Elbette bu durumda fayansın çizilmemesi için de özenli davranılmalıdır. Alkol ya da aseton gibi solüsyonlar da silikon temizlemede etkilidir.
Cam ve duvar arasındaki bağlantıyı sağlayan duşakabin silikonu ayrıca su sızdırmazlık ürünü olarak da kullanılıyor. Silikonu ayrıca mutfak veya banyo aksesuarlarınızın duvara yapıştırılması için de kullanabilirsiniz.
Ahşabı yapıştırmak için birkaç farklı ürün türü mevcuttur. En yaygın kullanılanlar arasında ahşap tutkalı, epoksi yapıştırıcı, süper yapıştırıcı ve ahşap iğnelemesi bulunur.
Silikon aracılığıyla da akustik süngerleri yapıştırabilirsiniz. Fakat uzun ömürlü bir uygulama için özel yapıştırıcının kullanılması tavsiye edilir. İsterseniz çok yüksek boyuttaki mekanlarınız için teknik ekibimiz uygulamalarınızı gerçekleştirebilir.
Astarsız güçlü yapışkan özelliğini otomotiv,inşaat sektörü malzemesinde gösterir, cam,anod alüminyum,ahşap,metal,polyester,beton. Dayson PU mastik, çeşitli endüstrilerde birleştirme ve yapıştırma amaçlı kullanılır. Uygulama: Yüzeylerde pas,toz ve yağ gibi malzemelerden arınmış olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri