Epoksi kaplama ne kadar kalın uygulanırsa, kullanılacak malzeme miktarı artacağından epoksi maliyeti yine artacaktır. Öte yandan, uygulama şekli de fiyat farkına neden olur. Örneğin; astar uygulamaları daha az maliyetli olurken, çok katlı uygulamalarda malzeme ve işçilik kullanımı yüksek olacağından, fiyat artar.
Epoksi Çok Pahalıdır!
Epoksi, hem uygun maliyetli hem de uzun ömürlü bir uygulamadır. Pahalı onarım ve bakım gerektiren diğer döşeme seçenekleriyle karşılaştırıldığında, epoksiye yatırım yapmak dayanıklılığı ve kolay bakımı ile size karşılığını verecektir.
Şöyle ki kalınlığına bağlı olarak bir epoksi kaplamanın kullanım ömrü minimum 5 yıl maksimum 20 yıl kadar dayanabilmektedir. Epoksi koruyucu bir katmandır.
Eposoft Epoksi Sonkat Boya 20 KG. (3) 2.700,00 TL.
Epoksi reçineleri litre üzerinden hesaplanır ve genelde iki katman olarak düşünülür. Bu yüzden kullanılacak litre değil m2 üzerinden işlem sağlanır. Yaklaşık 5 m2'lik bir alan için 8 buçuk litre son kat için, 2 buçuk litre de ara kat için epoksi kullanımı yapılmalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Ortalama olarak epoksinin kuruması için gerekli zaman aralığı 12 ile 24 saat arasıdır. Tam kuruma için ise 2 ile 3 gün süre geçmesi gerekmektedir.
Eğer sektör zorlu ve araç trafiği ile ağır yüklerin baskı uygulayacağı bir alan olursa metrekare başına 2000 – 3000 kg arası bir epoksi düzenlemesinin yeteceği düşünülür.
Kalınlığa bağlı olarak dokunma kuruması 4-6 saat. Üzerine kat uygulamak için en az 18 saat beklenmelidir. Mekanik direncine 4-6 günde ulaşır.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Ayrıca endüstriyel sektörler için üretilen yüksek ısılı epoksiler, karbon fiber ve esnek çubuk yapısı nedeniyle 1500 dereceden fazla ısıya dayanabilir. Epoksiler bileşime girdikleri maddenin sertlik ve dayanıklılık yapısına göre 100 C. 200 C, 300 C ve 1500 dereceye kadar ısıya dayanıklı duruma getirilebilir.
Epoksi güçlendirilmiş şekilde döşendiği zaman uzun süre güneş ışınlarından etkilenmez. Bu da dayanıklı bir ürün olduğunu gösterir. Ancak sürekli maruziyet sararma yapmasına neden olmaktadır. Şeffaf epoksilerde yaşanan sararmaların yanı sıra renkli olanlarda da renk bozulması yaşanabilir.
Tahmin edildiğinin aksine epoksi çok soğuk şartlarda donmamaktadır. Belli ısı aralıklarının temininden sonra bu madde de donma gözlenmektedir. Çok yüksek sıcaklıklar normal şartlar altında hiçbir maddeyi donma noktasına getirmez. Ancak 18 ila 24 derece sıcaklık aralığı epoksinin kuruması için gayet yeterlidir.
Epoksi boya su geçirir mi diye soracak olursanız, buna cevap hayır olacaktır. Su geçirmemesinden dolayı da sıklıkla tercih edilir. Çünkü su genel olarak tüm yapılar adına zarar oluşturur. Özellikle zeminlerin kısa sürede çürümesine, yumuşamasına sebep olur.
Iyi bir kimyasal çözücü olan bu reçineler kokulu, kokusuz ve yanıcı özellikleri mevcuttur.
Epoksi reçine sıvı, renksiz bir tür yapışkandır. Evde yapılan kendin yap (diy) çalışmalarında kullanılabilir.
Yüksek dayanıklılık amacı ile ile üretilmiş olan epoksi ile üretilmiş mobilyaları, günlük kullanım tarzında kırmanız mümkün değildir. Camı andıran görselliği ile bu konuda bir çok tüketiciyi yanıltmakta olan epoksiyi, şiddetli darbeler de dahi ev, işleri ya da ticari mekanlarda kırmanız mümkün değildir.
1 kg epoksi kaç m2 zemin kaplar? 1 kg epoksi boya ile 3 m² normal alan 2 m² portakal desen ve 2 m² multilayer düz sistem zemin kaplanır.
Ynt: Epoksi neye yapışmaz.
Plastik türevleri, naylon, polyamid, derlin, kestamid, polyester türü malzemelere yapışmıyor.
UYGULAMA ŞARTLARI :
Yağ ve gres artıkları deterjanlı su ile temizlenir, nötralizasyon gerekiyorsa yüzey % 3 - 4'lük hidroklorik asit veya asetik asit çözeltisi ile silinir ve su ile yıkanır.
Hassas ölçü birimine sahip olan epoksiler tam oranında eklenmelidir fazla sertleştirici eklenen epoksiler istenmeyen hızlı donmaya az katılan sertleştiriciler karışımı istenmeyen jelibon kıvamında kalmasına sebep olmaktadır.
Katmanlı döküm yapmak istediğiniz durumlarda, alttaki katmanın bir müddet kürleşmesini beklemeniz gerekmektedir. İlk kuruma olan ve dokunma kuruması olarak anılan zamandan sonra ikinci katın uygulamasına geçilebilir.
· Epoksi reçinenizi uygun sıcaklık olan 18-24 derecede beklettiniz mi? Daha yüksek ya da daha düşük sıcaklıkta bekletilen epoksi reçinelerde kurumama, donmama, sertleşmeme gibi problemler olur. Epoksi reçine soğuk hava şartlarında kristalleşebilen bir maddedir fakat bu durum ürünün yapısını kalıcı olarak bozmaz.
Epoksi Boya ve Epoksi Zemin Kaplama için arayın.
Bu sorunun cevabı yaptırılan epoksi kaplamasına göre değişir. Ancak tek katmanlı olarak düşünürsek 20 kg set halinde standart bir portakal desenli epoksi boya (QORAX 301 ürünümüz) yaklaşık 35 m2 yer yapar.
Epoksi metil metakrilat bazlı çok güçlü epoksi yapıştırıcıdır.Yapısal epoksidir çevresel şartlara mükemmel dayanır mükemmel soyulma ve darbe direnci vardır.Plastik, ahşap, alüminyum, paslanmaz, metal vb. yüzeylerde mükemmel yapıştırma sağlar.
Pürüzlü mekanlarda düz hale getirebilmek adına neredeyse 3 kat uygulanan epoksi zemin kaplama 6 mm kalınlığına kadar çıkabilmektedir. Örneğin hastanede kullanılacak olan zemin kaplama 1-3 mm arasında değişmektedir. 3 boyutlu bu uygulama hayatımıza girdiği andan itibaren rağbet görmüş ilginç tasarımlar ortaya çıkmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri