Karıştırıldığı maddenin türüne ve niteliğine göre 1500 derece sıcaklığa kadar dayanabilen epoksi, daha düşük ısılara göre de döşenebilmektedir. Bu yüksek ısı tamamen tercih edilen sektörün tehlike sınıfına göre eşleştirilmektedir.
Ayrıca endüstriyel sektörler için üretilen yüksek ısılı epoksiler, karbon fiber ve esnek çubuk yapısı nedeniyle 1500 dereceden fazla ısıya dayanabilir. Epoksiler bileşime girdikleri maddenin sertlik ve dayanıklılık yapısına göre 100 C. 200 C, 300 C ve 1500 dereceye kadar ısıya dayanıklı duruma getirilebilir.
Epoksi yapıştırıcı nedir sorusunun cevabı çevre şartlarına karşı dayanabilen aşırı güçlü, dayanıklı ve esnek bir yapıya sahip, ısıtıldığında sertleşen (termoset) polimer plastik malzeme olur.
Epoksi malzeme genel olarak; mükemmel yapışma, kimyasal ve ısı direnci, mekanik dayanım ve elektriksel yalıtım özellikleriyle bilinir. Modifiye edilerek elektrik iletkenliği gerektiren alanlarda da kullanılmaktadır.
Normalde yüksek sıcaklığa iyi şekilde dayanabilen epoksiler, bina içindeki ısıdan etkilenmez. Ancak güneş ışığındaki zararlı mor ötesi ışınların oldukça hasar verdiği görülebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Hobi amaçlı kullanımının yanı sıra tamir ve tadilat işlemlerinde de adını duyurur. Özellikle hobi amaçlı yararlanılan epoksi malzemeleri ve reçineler, takı sanatçılarının vazgeçilmezidir. Epoksi; ışığa, ısıya, suya ve asitlere dayanıklı bir reçinedir.
Epoksiler oldukça uzun ömürlüdür. Renk solması yapmayacağı gibi kolay kolay da zarar görmezler. Mekanik bir darbe görmeyen epoksiler zarar görmeden uzun süre kullanılabileceklerdir. Kullanım ömrü olarak bakıldığında profesyonel bir şekilde döşenen epoksiler 5 ile 20 yıla kadar aşınmalara karşı dayanabileceklerdir.
Epoksi çatlar mı? Epoksi reçine dünyanın en güçlü yalıtım ve yapıştırıcı malzemelerinden biridir. Hatalı bir üretim, yanlış karışım, yanlış ağaç kullanımı ya da üretici kaynaklı hatalar yapılmadığı sürece çatlaması, yamulması ya da benzer sorunlar üretmesi kesinlikle imkansızdır.
Buna göre epoksi kuruma süresi kullanılmakta olan yüzeye göre ve hava sıcaklığına göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak epoksinin kuruması için gerekli zaman aralığı 12 ile 24 saat arasıdır. Tam kuruma için ise 2 ile 3 gün süre geçmesi gerekmektedir.
Daha yüksek sıcaklıklar kimyasal reaksiyonu hızlandırırken, daha soğuk sıcaklıklar reaksiyonu yavaşlatır. Her ikisi de epoksinin sertleşme süresini ve fiziksel özelliklerini doğrudan etkileyecektir. Yine de sıcaklık göz önünde bulundurulduğunda daha yavaş da olsa epoksi soğuk havada da kuruma özelliğine sahiptir.
· Epoksi reçinenizi uygun sıcaklık olan 18-24 derecede beklettiniz mi? Daha yüksek ya da daha düşük sıcaklıkta bekletilen epoksi reçinelerde kurumama, donmama, sertleşmeme gibi problemler olur. Epoksi reçine soğuk hava şartlarında kristalleşebilen bir maddedir fakat bu durum ürünün yapısını kalıcı olarak bozmaz.
Ynt: Epoksi neye yapışmaz.
Plastik muadili parçalara yapışmadığı gibi (pleksi, kestamid, derlin yada yoğurt kapakları gibi), demir yüzeye, mermer ve fayans yüzeye de yapışmaz. MDF kaplama yüzeyine ve yağlı kağıda da yapışmaz.
Aseton, tiner, alkol gibi maddeler ne yazık ki epoksi üzerinde çözücü bir etkiye sahip değiller. Epoksiyi ciltten, deriden, kumaştan ve diğer yüzeylerden bizim bildiğimiz kadarıyla temizleyen tek madde sirkedir. Sirkeyi bir beze, peçeteye döküp ilgili yüzeyi hızlıca temizleyebilirsiniz.
-40°C ve +120°C arasında ısıya dayanıklı. Boya ile renklendirilebilir. Elektriği iletmez.
Epoksiler her alanın ihtiyaçlarına göre farklı türlerde tasarlanmakta ve üretilmektedir. Epoksilerin yapısındaki bileşenler ve ilaveleriyle birlikte ısıya dayanıklı, yanmaya türleri bulunmaktadır. Ayrıca bazı epoksi türleri aşınma, sararma ve dış etkenlere karşı oldukça dayanıklıdır.
Epoksi sertleştiricinin kendisi en iyi şekilde sıcak, sabunlu su ile temizlenir. Solventler bu lekeler üzerinde etkili değildir. Sabun ve suya yapıştırın.
Epoksi boya su geçirir mi diye soracak olursanız, buna cevap hayır olacaktır. Su geçirmemesinden dolayı da sıklıkla tercih edilir. Çünkü su genel olarak tüm yapılar adına zarar oluşturur. Özellikle zeminlerin kısa sürede çürümesine, yumuşamasına sebep olur.
Epoksi reçine bileşeninizi karıştırdıktan sonra hemen dökün. Karışın bir süre sonra ısınır, bunun sebebi iki parçanın birleştikten sonra oluşan kimyasal reaksiyonun ısı üretmesidir.
Epoksi reçineler yapıları itibariyle sararmaya meyillidirler. EPOMAX Epoksi Reçineleri özel olarak geliştirilmiş formülleriyle ekstra şeffaf, kristal, cam görünümü sağlayarak sararma sorununu minimuma indirirler.
Epoksi Boya Kullanım Alanları Ve Sarfiyat Oranları
Epoksi Boya Fiyatları 01,12,2022 Tarih itibari ile 1kg astar fiyatımız 165 TL+Kdv, 1 Kg epoksi portakal Desen Boya 130,00TL +Kdv, Epoksi selflevelink yayılma özelliği üstün 1kg Fiyatımız 135,00TL + Kdv dir.
Yüksek dayanıklılık amacı ile ile üretilmiş olan epoksi ile üretilmiş mobilyaları, günlük kullanım tarzında kırmanız mümkün değildir. Camı andıran görselliği ile bu konuda bir çok tüketiciyi yanıltmakta olan epoksiyi, şiddetli darbeler de dahi ev, işleri ya da ticari mekanlarda kırmanız mümkün değildir.
Epoksi Uygulanan Zemin Türleri
Kaygan olmayan yüzeyi akla ilk gelen avantajıdır ve buna ihtiyaç duyulan sektörlerin birincil tercihi olmaktadır. Özellikle yağla çalışan iş alanlarında yağı geçirmemesi, kolay temizlenmesi açısından önemlidir.
"En iyi epoksi reçine markası hangisi?" diye sorulduğunda akla ilk olarak ARCMARİN markası geliyor.
Epoksi kaplama ne kadar kalın uygulanırsa, kullanılacak malzeme miktarı artacağından epoksi maliyeti yine artacaktır. Öte yandan, uygulama şekli de fiyat farkına neden olur. Örneğin; astar uygulamaları daha az maliyetli olurken, çok katlı uygulamalarda malzeme ve işçilik kullanımı yüksek olacağından, fiyat artar.
Epoksi Malzemeyi Çatlatan Etkiler
Benzer şekilde, epoksi zemin kaplamanız , çatlak içeren zayıf betona uygulandığında çatlayabilir . Bunun dışında odanızda sık sık sıcaklık değişimleri olması epoksi reçinenin genleşmesine ve büzülmesine dolayısıyla çatlamasına yol açacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri