Erkek çocukları için farklı bir isim arayanlar adına Erem bir adım öne çıkıyor. Her ne kadar Eren ismi ile karıştırılmış olsa bile, Erem adı kendine özgü farklı bir isimdir.
İşte Türk Dil Kurumu'na göre Erem isminin anlamı; Bir işe gönüllü, istekli olma.
Erkek isimlerden biri olan Erdi, pek çok kişinin sahip olduğu bir isimdir.
Erem isminin anlamı: Cennet.
Erdem ismi de erkek çocukları için sıklıkla tercih edildiği bilinen isimler arasında yer almaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
El sürülmemiş yer. 2- El değmemiş.
Arapça kökenli bir sözcük olan Cem, Türkiye'de erkek çocuklarına sıklıkla verilen bir isimdir. Özellikle Anadolu'da oldukça yaygındır. Cem isminin anlamı ne, Kuran-ı Kerim'in hangi ayetlerinde geçiyor?
Mehir: Ay parçası. Mehtap: Ay ışığı, dolunay.
Sude: Cennete bir su damlası ve ezmek, sürmek veya ezilmek gibi anlamına gelir. Munise: Dost canlısı kadın demektir. Betül: Meryem ananın lakabıdır ve temiz anlamına gelir.
BANU: Prenses; Hanımefendi.
Armin ismi, henüz doğum yapmamış olan annelerin çocukları için düşündükleri kulağa hoş gelen isimlerden biri. Son yıllarda kız ve erkek bebeklere konulan bu uniseks isime dair Armin isminin anlamı nedir?
Deren ismi Türkçe kökenlidir. Orijinal isimler arasında yer alan Deren özellikle kız çocuklarına konulmaktadır.
Erkek çocuklarına verilen Arden ismi, ışık saçan, parlayan anlamlarında kullanılmaktadır. Arden ismi, bazı ünlü kimselerin çocuklarına bu ismi vermesiyle tanınmıştır. Bu isim, "Parlayan, ışıl ışıl olan" anlamında kullanılır.
Genelde kız çocukları için verilen bir addır. Eflin isminin anlamı halk arasında 'Cennete Açılan Kapı' olarak geçiyor. Farsça kökenli bir kelime olarak Farsçadan Türkçeye bu anlamı üzerinden geçmiş durumda.
Bu ırmakların adları: Pişon, Gihon, Dicle ve Fırat'tır.
Belinay çiçeği: Bu cennet çiçeği cennetin en yüksek mertebelerinde bulunacak ve hiç bilinmeyen güzellikte olacaktır. Belinay çiçeğinin yapraklarından ışık huzmeleri göz kamaştıracak derecede çarpıcı güzellikte bulunacaktır.
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
Büşra, Kübra, Ayla, Aycan, Müjde, Müge, Azra, Bennu, Bilge, Aybike, Ceren, Derya, Nesrin, Devin, Dilber, Feyza, Gonca, Işıltı, İpek, İrem, İzel, Meltem, Kıvılcım, Meryem, Nihan, Neşe, Rabia, Öznur, Serpil, Saba, Türkü, Tilbe, Yeşim, Duru gibi isimler kızları zeki gösteren isimlere örnektir.
Cem, Arapça toplanma anlamına gelir. Cem, cami ve cemaat aynı kökten gelen kelimelerdir.
Kaan (Osmanlı Türkçesi: قاآن) erkeklere verilen doğum adı ve soyadıdır. Aslı Türk halklarına dayanan Kaan ismi, "yönetici" ya da "Kralların Kralı" (Khagan) anlamına gelmektedir.
Ruh ilâhî güzelliği seyre dalınca zât-ı ilâhî nurunun galebesi karşısında eşyayı birbirinden ayıran aklın nuru söner; böylece hakkın ortaya çıkması ve bâtılın kaybolması sebebiyle Kadîm (Allah) ile hâdis (mahlûk) arasındaki fark ortadan kalkar ki bu hale cem' denir.
Nef kelimesi; menfaat, çıkar, fayda ve kar anlamlarında kullanılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Osmanlıca kökenli bir kelimedir. Türk Dil Kurumu'na göre nef kelimesi, kar manasında kullanılmakta olan bir kelimedir.
Türkçe bir kelime olması nedeniyle Kuran'da geçmeyen bir kelimedir. Ancak Arapça karşılığı olan fazilet kelimesi Kuran'da geçmektedir. Kelime olarak olmasa da mana olarak karşılığı Kuran-ı Kerim'de vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri