Hızlı büyümenin de etkisiyle gerek kızlarda, gerekse erkeklerde bu sorun oluşuyor. Erkeklerde bel kenarlarında ve sırtta yoğunlaşan çatlaklar; kızlarda bacağın üst ve alt kısımlarında, sırtta, göğüste, hatta kol içlerinde ortaya çıkabiliyor. Icon lazer yöntemi ile çatlaklardan büyük oranda kurtulabilirsiniz.
Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Cilt çatlakları kendi kendine geçer mi? Cilt çatlakları kendi kendine geçmez. Çatlakların doğal seyrinde; ilk oluştuğunda kırmızı/mor renkte olur, zamanla renkleri açılır deri renginden hafif açık sedefi bir renk alır.
İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür. Oldukça can sıkıcı olan bu durum ilk oluştuğu evrede basit ve kolay tedavi yöntemleriyle giderilebilmektedir. İleri zamanlarda küçük çatlaklar zamanla geçebilmekte fakat büyükleri kendi kendine iyileşme göstermemektedir.
Kemik çatlaklarının genellikle 4 ile 6 hafta arasında değiştiği belirtilebilir. Bu süre zarfında çatlak kemik, eski haline kavuşacak ve herhangi bir ağrı söz konusu olmayacaktır. Çatlağın oluştuğu ilk zamanlar; şişlik oluşan ve ağrı ortaya çıkan kısımda tedavi etkisi arttıkça normale dönmeye başlar.
İlgili 22 soru bulundu
Vücudunuzda meydana gelen çatlakların doğal yöntemler ile ortadan kaldırmak mümkünüdür. Bu yöntemlerden biri de spor yapmaktır. Düzenli olarak spor yaparak sizi görüntüsü ile rahatsız eden çatlaklardan evinizin konforunda kurtulabilirsiniz.
Vücudunuzdaki beyaz çatlak izlerini yok edebilecek herhangi bir tedavi yöntemi yoktur. Bazı lazer sistemlerinden %80 oranda pozitif sonuçlar alabilmekteyiz. Icon lazer ise lazer enerjisiyle cilt altında ısı kanalları açarak etki eder. Cilt bu kanalları bir travma gibi algıladığı için onarım sürecine girişir.
Çoğunlukla, bel, kalça, bacak, karın, meme ve kollarda görülen çatlaklar, ilk oluştuklarında kırmızı ve / veya mor renkte olsa da zamanla beyazlar. Cilt yüzeyinde estetik olmayan görünüme yol açan bu deformasyon, kişinin giyim tarzının farklılaşmasına ve kendini mutsuz hissetmesine yol açabilir.
💬Çatlak bir kemiğin iyileşme süresi yaşa göre. değişiklik göstermektedir. İyileşme süresi genel olarak 4. ile 6 hafta arasında değişmektedir.
Eğer sıva altında bulunan kolonun üzerinde düşey çatlaklar bulunuyorsa bu tehlikeli kolon çatlağının habercisi olabilir. Özellikle çatlak genişliği 1.5 ya da 2 milimetre üzerinde ise anında yetkililere haber verilmelidir. Küçük bir çatlak dahi olsa, bu büyük bir felaketin öncüsü olarak sayılmalıdır.
Çatlak tedavisinde etkili sistemler Biodermogenesi ve Icon lazerdir. Biodermogenesi tedavisi toplam seans sayısı 20 ile 30 arasındadır. İlk on seans gün aşırı, geriye kalan 15 seans haftada 2 olmak üzere 25-30 seans tamamlanır. Seanslar süresince kişiye solaryum önerilir.
Ancak, çatlakların kapanması diye birşey söz konusu olamaz. Çünkü bazı çatlaklar beyaz renkte yada hafif gümüş tonunda olduğu için, ten renginiz ne kadar koyulaşırsa çatlaklarınız da bir o kadar ortaya çıkacaktır.
Derinin alt tabakasında oluşan çatlaklara bile ulaşılmasını mümkün kılıyor. Tüm deri çatlaklarında ve özellikle beyaz, deforme görünümü olan çatlaklarda %50 oranında başarı elde ediliyor.
Cilt çatlaklarına ilk oluştuğu evrede müdahale edilmesi tedavi açısından yararlı olur. Sıklıkla kendiliğinden gerilemesi beklenmemeli artış yapmaması açısından gerekli önlemler alınmalıdır. Çatlakların giderilmesinde en uygun zaman ilk bir yıldır. İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür.
İnsan vücudu soğuk hava, gebelik, ergenlik gibi durumlara bağlı kuruyabilir ya da gerginleşebilir. Bu tarz kuruma ve gerginleşmeler cilt üzerinde çatlakların oluşmasına neden olabilir. bu çatlaklar cildin altında, dermiste olursa beyaz çatlak şeklinde oluşan girintiler şeklinde görünür ve stria adını alır.
Genel koşullar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renklerdedir. Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların görünümünün azaltılması, lazer tedavisiyle mümkün olabilmektedir.
Cilt altındaki liflerin bozulması sonucu ortaya çıkan çatlaklar, tıbbi açıdan bir sorun teşkil etmese de görüntü olarak kişiyi rahatsız eden bir cilt sorunudur. Günümüzde cilt çatlakları daha çok kadınlarda görülse de bu cilt sorunu erkeklerde de ortaya çıkabilir.
İyileşme süresi genel olarak 4 ile 6 hafta arasında değişmektedir. Bu süre zarfında çatlak olan kemik eski haline kavuşabilir ve herhangi bir ağrınız kalmaz. İlk zamanlar şişlik oluşan ve ağrı ortaya çıkan bölge tedavi süresi geçtikçe normale dönmeye başlar.
Yüzeysel damarda genişleme ile lenf hücrelerinin fazlalaşması, bölgede kırmızı çatlaklar meydana gelmesine neden olabilir. Kolajen liflerinin azalması ile birlikte bölge kendisini tedavi edemez. Halk arasında deri çatlağı olarak da bilinen bu rahatsızlık genellikle fazla gerilmeye bağlı olarak ortaya çıkar.
Dilan Polat Ataşehir Polikliniğine çatlak tedavisi için bilgi almaya gittim. 1 seans 2750 lira olduğunu söylediler.
Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır.
Son olarak en etkili yöntemlerden biri de düzenli bir şekilde Bepanthol çatlak kremi kullanmak olur. Bu kremi özellikle tahriş olan pürüzlü ve çatlamaya meyilli bölgelerde kullanabilirsiniz. Bu bölgeler için etkili bir bakım gerekir. Etkili bakım için ise Bepanthol onarıcı bakım merhemi size yardımcı olabilir.
Karboksiterapi: İşlem karbondioksit gazının deri altına pompalaması sayesinde yapılır. Yeni kolajen oluşumunu artırarak derinin kalınlaşmasını sağlar. Bu sayede çatlak görünümü azaltılmış olur. Boya lazerleri: Yeni oluşan kırmızı - mor renkli çatlaklar için tercih edilmektedir.
Dr. Figen Yaşar Şen: Çatlaklar kendiliğinden iyileşmez, bronzlaşmakla görünürlüğü kaybolmaz; aksine açık renk kalacağı için görsel olarak daha belirgin bir hal kazanır. Ayrıca zayıflamakla da kaybolmazlar. Kalıcı çözümleri ancak tıbbi tedavi sağlayabilir.
Fiziksel birtakım aktiviteler çatlak görünümünün belirli bir oranda azalmasını sağlayabilir. Düzenli olarak gerçekleştireceğiniz yürüyüş, yüzme gibi aktivitelerin ardından kan dolaşımı artan ve sıkılaşan vücudunuzda çatlak görünümü de azalabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri