Üniversite sınavında hemşirelik için taban puanı en yüksek üniversiteye göre bilgi verilecektir. Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
Hemşirelik için KPSS P3 puan türü gerekmektedir. 2022 yılında hemşirelik atama puanı taban puanı 83 olarak belirlendi.
Sonuç olarak, erkek hemşirelik eğitiminin süresi ortalama olarak dört yıl olup, zorlukları da bulunmaktadır. Ancak cinsiyet eşitliği açısından değerli olan bu meslekte başarılı olmak, kararlılık ve düzenli çalışma ile mümkündür.
Hemşire sağlık kuruluşlarında ve hastanelerde görevli olan sağlık personelleridir. Kadınlara Hemşire erkeklere ise Hemşir denir.
Üniversite sınavında hemşirelik için taban puanı en yüksek üniversiteye göre bilgi verilecektir. Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Hemşir kelimesi erkek hemşireler için kullanılan sözcüklerden biridir. Farsça kökene sahip olan bu kelime hekim kelimesinden türemiştir. 2007 yılında ise erkek hemşirelere "hemşir" denilmesi kararı alınmıştır. Bu karar ile beraber erkek hemşirelere "hemşir" şeklinde hitap edilmektedir.
Erkek hemşirelere hemşir şeklinde hitap edilir. Sağlık hizmetlerini yürütmekle görevli olan hemşir ve hemşireler, toplumumuzda saygı gösterilen meslek gruplarından biridir.
2023 Hemşire maaşları memur ve memur emeklilerine 2023 yılı için Ocak ayında 16,4 oranında zam yapıldı. Yapılan Ocak zammı ile 2023 Hemşire maaşı 13 bin 115 liraya yükselmişti.
Bu madde mucibince yapılacak tayin ve terfilerde ve maaşların verilmesinde 3656 sayılı Kanun esasları cari olur. Madde 7 ? İlkokulu bitirmiş ve 18 yaşını tamamlamış olan kadınlar hemşire.yardımcısı olabilirler.
2023 yılı itibari ile 3969 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Hemşire maaşları 13650 TL'dir. En düşük Hemşire maaşı 11400 TL iken, en yüksek Hemşire maaşı 29480 TL'dir. Güncel Hemşire maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Sağlık kurumlarında görev almak için atama başvurusunda bulunan adaylara yönelik olarak adayların 18 yaşını doldurup 35 yaşını doldurmamış olması istenmektedir.
HEMŞİRE KAÇ PUANLA ATANİR? Hemşirelik alımları için Kamu Personeli Seçme sınavından 70 üstü puan alınması gerekiyor. Geçtiğimiz dönemde hemşirelik için alım yapılırken en düşük atama puanı 79,705 olarak belirlenmişti.
Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih işlemlemleri tamamlandı. Atama yapılacak 31 bin 600 kadrodan 6 bin 69'u hemşire, 1530'u ebe ve 22 bin 507'si sağlık teknisyeni-sağlık teknikerinden oluşacak.
Aynı zamanda bu derslerde başarılı olmak bölüm için en önemli kriterler arasında gösterilir. HEMŞİRELİK HANGİ BÖLÜMLE ALIYOR? Hemşirelik bölümü için TYT-AYT ve YKS sınavına girdikten sonra gerekli baraj puanını aşarak bu bölüme tercih yapabilirsiniz. Bu bölüm için sayısal puan türü dikkate alınmaktadır.
Hemşir hemşirelik bölümü okuyup erkek hemşirelere denir .
Başhemşire; sağlık ocağı, hastane gibi sağlık kurumlarında hemşireleri yönetme işini yürüten kimselerdir. Son yapılan düzenleme ile kamuda görev alan Başhemşirelerin ismi ''Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü'' olarak değiştirilmiştir.
Acil servis hemşiresi, hastaya ve yaralıya hızlı bir şekilde tedavi sağlamaya çalışan, doktor emir ve talimatları doğrultusunda hastayı stabilize eden ve hastanın durumu hakkında bilgi sağlayan sağlık personelidir.
Yüksek hemşire, hemşirelik alanında yüksek lisansını tamamlayarak uzmanlık alan kişiye denir. Yüksek hemşireler hastaların tedavisinde doktorlarla iş birliği içinde hareket etmektedir. Yüksek hemşireler hastanelerde saha hemşireliğinin yanında yönetici konumunda da görev yapabilirler.
657 sayılı devlet memurları kanununa göre, memurların haftalık çalışma süresi 40 saat olarak belirlenmiş olmasına rağmen, 2368 Sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun uyarınca hemşirelerin çalışma süresi haftada 45 saattir.
Hemşirelik başvurusu için adayların KPSS önlisans puanının en az 65 olması gerekiyor.
Hemşirelik bölümler 2 ve 4 yıllık olabilirken iş imkanı olarak da önü açık olarak ifade edildiğinden yoğun ilgi görüyor. Hemşireler hastane, sağlık ocağı, aile sağlığı merkezi, özel klinikler, özel şirketlerde çalıştığı gibi havalimanlarında vb. işletmelerde görev yapabiliyor.
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulaması kaldırıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri