Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
Bu toprak cüzdanda taşınırsa bolluk getirir (K.18). - Karınca bolluk, bereket ve çalışkanlık anlamında yorumlanır. Evde gizli bir köşede veya çantada karınca toprağı taşımak bereket getirir (K.7, K.41, K.53). - Karınca duası alınır ya da elle yazılır, cami imamına yazdırılır.
Halk söyleyişlerinde ise karınca; çalışkanlığı, bolluk bereketin simgesi olması, kendisi ile ilgili oluşmuş batıl inanışları ve dilde oluşmuş deyimleriyle ön plana çıkmıştır.
Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Eğer evinizin belli bir bölgesine karıncalar akın etmişse su yardımıyla onları kaçırabilirsiniz.
“Karıncalar neyi sevmez?” sorusunun cevaplarından biri işte bu: limon! Yemeklerinizde ya da salatalarınızda limon kullandıktan sonra limon kabuklarını atmayın ve rendeleyin. Rendelediğiniz limon kabuklarını, karıncaların çıktığı noktanın önüne ve karıncaların çokça geçtiği yerlere koyun.
İlgili 40 soru bulundu
Karıncalar, evlerde yiyecek aramak veya nemli ve sıcak ortamlarda yuva yapmak için içeri girebilirler. Karınca popülasyonlarının kontrol altına alınmaması, ileride daha büyük bir soruna neden olabilir. Bu sebeple evlerde karıncaların varlığı yok edilmelidir.
Dünya'nın en temiz hayvanlarından biri de karıncalardır. Karıncalar sürü halinde yaşarlar. Oldukça fazla türü bulunmaktadır. Formicidae familyasına mensup olan Karıncaların sayısı dünyada da oldukça fazladır.
Tebeşir dışında bariyer olarak zerdeçal, tarçın, salatalık kabuğu, karbonat, tuz, beyaz sirkeli su, kırmızı ya da karabiber de kullanabiliriz. * Karıncaların evinize girdiği noktalara bu bariyerler uygulanabilir.
Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.
Karıncalar, nane kokusunu sevmezler ve izlerini içeren bölgelerden uzak dururlar. Nane, karıncalar tarafından tolere edilemeyen güçlü bir kokuya sahiptir ve bu da onları evlere girmekten alıkoymaktadır. 10 damla nane uçucu yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın. Karıncaları bulduğunuz her yere serpin.
Rüyada Evde Karınca Çıkması
Evde bulunan değerli eşyaların çıkacağı şekilde yorumlanır. Bu rüya, bazı rüya tabircilerine göre ise, eve hırsız gireceğine işaret eder. Rüyada bir karıncanın sizi ısıtması ise, zayıf bir düşmana sahip olduğunuzu gösterir. Bu düşman sizi uzaktan gözlemlese de size zarar vermeye gücü yetmez.
İki kez besmele geçen tek sure Neml suresidir. Sure ismini 18. ayetinde Süleyman'ın ordusunun geçeceği karınca vadisindeki karıncaların konuşmalarının anlatıldığı karınca anlamına gelen neml kelimesinden almıştır. Mekke'de indirildiğine inanılır. Neml suresi'nde namaz, zekât, ahiret hayatı gibi konulardan bahsedilir.
Rüyada yatakta karınca görmek iş hayatında değişikliklerin yaşanması, para kazancının artması ve bir yerden gelecek mirasa yorulur. Rüya sahibinin kendisinin ev ya da araba değiştirmesi de söz konusudur.
Ayrıca bazıları “üç İhlas, Felak ve Nas" surelerini bir kağıda yazdıkları ve ardından da “Neml suresinin 18. ayetinde yer alan “ya eyyuhe'n-nemlu'dhulû mesakinekum = Ey karıncalar, yuvalarınıza giriniz!” cümlesini okuduğunu ve karıncaların evi terk ettiği bildirilmiştir.
Evlerde yaşayacak boyuttaki haşereler bilimsel bir nedenle beslenebilir. Bilimsel neden olmadıkça insana zarar vermeme şartı ile beslenmesi caiz olabilir.
Karınca duası, halk arasında bereket duası olarak da bilinmektedir. Genellikle rızık, kazanç ve hanede bereket olması adına okunan bir duadır.
Sirkenin kokusunu sevmeyen bu canlılar evinizi yavaşça terk edeceklerdir. Tarçın hemen herkesin evinde olan bir baharat ve bu baharatı, karıncaları evinizden uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz. Toz tarçını, karıncaların çıktığı noktaya dökebilir ve karıncaların evinizin içerisine girmelerini engelleyebilirsiniz.
Bir bardak suya yarım limonun suyunu sıkın ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu limonlu suyu, karıncaların görüldüğü bölgelere veya giriş noktalarına püskürtün. Limon kokusu karıncaları rahatsız ederek evinizi terk etmelerine yardımcı olacaktır.
Karınca sorununa en etkili çözümlerden birisi olan Detan karınca ilacı hem açık hem de kapalı alanda güvenle kullanılabiliyor. Belli dönemlerde evleri ve mutfakları istila eden karıncalara karşı geliştirilmiş Detan karınca ilacı, karınca sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Karıncalar doğada yaprak biti olmuş bitkilerle beslenmeyi severler. Bunun yanında insanların hazır olarak kullandığı özellikle yağ, tuz ve şeker çok sevdiği besinlerdir.
Karıncalar, yaz aylarında evlerde ve mutfaklarda yaygın olarak görülür. Küçük siyah karıncalar genellikle tehlikeli değildir. Ancak kamp ve piknik alanlarında görülen ateş karıncaları, cilt tahrişine yol açabilir. Ateş karıncalarının ısırığı da genellikle tehlikeli değildir.
Myrmecia adlı karınca türü, Avustralya'da saldırganlığıyla ve güçlü sokmasıyla bilinir. Zehirlidirler; zehirleri kurbanlarını şiddetli alerjik bir reaksiyona, anafilaktik şoka sokar. Bütün şiddetli reaksiyonlar gibi, tedavi edilmezse öldürücü olabilir.
Karıncalar un ve tarçından hoşlanmaz ve içlerinden geçemez. Bu nedenle, tezgahınızda gezinen karıncalar gördüğünüzde yüzeye tarçın ve un serpebilirsiniz. Ayrıca mutfak ve kiler raflarınıza da un ya da tarçın koyabilirsiniz.
Karıncalardan kurtulmak için öncelikle eve nereden giriş yapıldığı bulunmalıdır. Karıncalar en çok pencereden, boşluklardan, duvarların çatlaklarından ve giriş kapılarından evlere girer ve belirli bir yolu takip ederek yuvalarına yemek taşır. Oluşturdukları bu yol üzerinde bazı izler bırakırlar.
Deprem tahmincisi karıncalar
Karıncalar üzerinde yapılan bir araştırma, bu küçük canlıların 2''den büyük depremleri önceden algılayıp yuvalarının dışına çıktıklarını ortaya koydu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri