Sarıldığın kişinin omuzlarına vurma. Bazı kızlar bunu yaparsan onu sevmediğini düşünür. Erkekler: Güçlü bir şekilde sarılın ve birbirinizin sırtının üst kısmına vurun. Duygusal bir an yaşıyorsanız sarılmayı kısa bir anlığına sürdürün ve birbirinizin sırtına vurmayın.
Bu sarılma özellikle dans ederken gerçekleşir. Kişinin kolları partnerin boynundayken diğer taraf nazikçe ellerini partnerinin beline koyar. Romantik bir hava vardır ve genellikle partnerler göz teması kurarlar, gülümserler, tatlı bir muhabbet ederler.
76 ÇİFT GÖZLEMLENDİ
Bu her ne kadar doğru olsa da yeni yapılan bir araştırma, etkinin kadınlarda ve erkeklerde farklı olabileceğini ortaya koydu. 76 çift üzerinde yapılan araştırma, erkeklerin sarıldığında rahatlama duygusunu hissetmediğini gösterdi.
Sarılma anında gerçekleşen küçük donuşlar, beyinle doğrudan iletişimde olan “afferent c “ denilen tensel sinirleri harekete geçiriyor.. Bu sinirler beyinle bağlantı kurarak endorfin salgılanmasını sağlıyor. Bir ağrı kesici etkisi yapan endorfinler daha az acı çekmemizi ve sakinleşmemizi sağlıyor.
Romantik bir şekilde sarılmak için eğilirken başını yana doğru hareket ettir. Yine de çok fazla yana gitme; istediğin şey yanağının diğer kişinin yüzüne sürtmesidir. Ekstra romantik bir dokunuş eklemek için başını ve hatta yüzünü diğer kişinin başına/boynuna (veya sarıldığın kişiden çok daha kısaysan göğsüne) sok.
İlgili 18 soru bulundu
Erkekler de unutulmaz birlikteliklerden hoşlanıyorlar. Özellikle de ciddi ilişkilerde öpüşmeye, sarılmalara önem veriyorlar.
Rahat hissedersen sarıl ve karşındaki kişi ayrılana kadar veya kollarını gevşetene kadar sarılmaya devam et. Erkekler için ipucu: Kızlar özellikle arkadan gelip kollarını onun beline dolamanı ve onu sıkıca sarmanı (çok da sıkı değil tabii!) sever.
Sarıldığımız zaman vücudumuz oksitosin hormonu salgılamaya başlar. Hormon salgılandıktan sonra mutlu olur ve iyi hissederiz. Ve karşıdaki kişiye bağlanmaya başlarız. Bunun yanı sıra salgılanan oksitosin hormonu bağışıklık sistemini harekete geçirir.
Bununla birlikte sarıldığımız kişiye de aynı duyguları iletir ve karşılıklı olarak hem güven hem de huzur sağlamış oluruz. Sarılmak, aynı zamanda insanların iletişimine katkı sağlarken birbirini anlamayı kolaylaştırır.
Biyolojik işlevinden ötürü bağlanma, sarılma, aşk hormonu olarak da adlandırılıyor oksitosin çünkü sarılma, dokunma sonrası karşımızdaki bireye olan bağlılığımız, duygularımız bu hormon sayesinde kuvvetleniyor. Bu yüzden sevdiğimiz bir insan bize sarıldığında psikolojik olarak bir rahatlama, gevşeme hissediyoruz.
Kadınlar da olduğu gibi, erkekler de baldır bölgesinde hassastır. Özellikle baldırlarının iç bölgesinin öpülmesinden büyük bir zevk alırlar! Masaj yaparak da sevgilinizin ereksiyon olmasını sağlayabilirsiniz.
Arkadan sarılması sahiplenme hissi vermeli sana. Kendini güvende hisset diye. Bu da seni çok sevdiğinin göstergesidir. Ya da sen pek bunlardan , aşktan anlamıyorsun.
2- SARILARAK UYUMAYI SEVERLER
Bunu düşünmemizin bir sebebi de sarılarak uyuma fikrini genelde kızların dile getirmesidir. Oysa durum sandığınız gibi olmayabilir. Erkekler de sadece sarılarak uyumayı isterler. Yalnızca bunu gerçekten duygusal olarak bağ kurdukları ve sevdikleri kızla yaşamak isterler.
BELINDEN SARILMA: Bir erkek duygularını henüz sana itiraf etmemiş olsa bile, bu kucaklama adeta konuşuyor. O seninle mümkün olduğu kadar çok vakit geçirmek istiyor. 3 SIRTINDAN SARILMA: Bu sarılmak romantik ilişkilerden çok dostluklar için daha yaygın.
İnsanların sarıldıklarında birbirlerine karşı hem güven hem sevgi hem de mutluluk duygusu aşıladıklarını ifade eden Psikolog Gökçe, “İnsanların birbirine dokunuşu her zaman çok önemlidir. Sarılmak çok basit bir eylem ama insanlar üzerinde çok önemli bir gücü vardır.
Nikahsız el ele tutuşmak haramdır. Dudaktan yanaktan öpmek de günahtır. Zinaya girmez.
Çocukların zihinsel ve entellektüel gelişimlerini hızlandırıyor. Aile terapisti Virginia Satir “Yaşamak için sarılmalıyız. Her gün en az 8 kez sarılmaya ihtiyacımız var” diyor. Bütün bu etkilerden yararlanmak istiyorsanız, bugün, sevdiklerinize sarılarak bir adım atabilirsiniz.
Öne eğil ve kollarını hoşlandığın kişiye sar, sarıldığın kişiyi sıcak bir şekilde kendine doğru bastır. Daha uzunsan karşındakinin kollarının senin boyunun etrafında olması gerekir, senin de onu belinden sarman gerekir. Onu bu pozisyonda birkaç saniyeden fazla tutma ve sarılır sarılmaz bırak.
Acılarınızı dindirebilir. Diğer insanlarla iletişiminizi kolaylaştırır. Aile terapisti Virginia Satir'e göre "Yaşamak için sarılmalıyız. Her gün en az 8 kez sarılmaya ihtiyacımız var."
Bilim.com'un The Conversation'a dayandırdığı habere göre; sarılmanın insan ilişkilerinde önemli bir yeri olduğunu söylemiştik. Aynı zamanda sarılmak da dokunmanın bir çeşididir. İnsanların birbirlerine dokunmaları, bir çeşit sosyal anlaşma-ilişki yöntemidir.
Birbirine verilen olumlu bir enerji olduğundan daha güçlü hissetmemizi sağlar. İyi bir duygu verdiği için insanlara bakışımızı da yumuşatır ve sevginin daha yoğun olmasına neden olur. Dolayısıyla sarılmak mutlu bir yaşamı hatırlatır ve o anların hatırlanması da sıkıntı zamanlarında huzur ve rahatlama verir.
Geçim derdi, yoğun iş hayatı, trafik çilesi derken stres peşimizi bırakmıyor. Geçmek bilmeyen sırt ve baş ağrıları, kaygı, mutsuzluk, sinirlilik gibi durumlar, stresin belirtisi olarak karşımıza çıkıyor. Uzman Klinik Psikolog İpek Özaktaç, “Sevdiğiniz insanlara sarılın, ağrılarınız da stresiniz de azalsın” dedi.
Sarılmak için öncelikle ortamda yanyana oturmanız gerekiyor. - Yanyana oturduğunuzda, yavaştan ellerin temasını ve sıcaklığını hissettirin birbirinize, - Eller en büyük reseptörleriniz, onlar sizi birbirnize yaklaştıracaktır. - Ellerini boyunlarınıza dolanacak ve belinize kadar gidebilir.
Kendinize sarılmak, bu rahatlık ve güvenlik duygularını çoğaltabilir. Başka birine tekrar sarılana kadar bunu bir tür yedek olarak düşünün. Kendi sağlığınızda en önemli rolü siz oynuyorsunuz ve kendinize sarılmak, kendinize gücünüzü hatırlatmanıza yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri