Birçok üniversite dersinde hocalar seçmeli sorular sorar. Örneğin beş soru verir ve üçünü seçerek yanıtlamanızı ister. Üniversite, bilgi öğrenme kadar yorumlamayı da ölçmelidir. Bu nedenle sorularda saf bilgi olmasını beklememelisiniz.
İlk derse girdiğinizde süreç mutlaka tanışma faslı ile geçer, fakat lisedeki gibi annen baban ne iş yapıyor tarzındaki soruları unutun. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere üniversitede tamamen bir birey olduğunuzu hissedeceksiniz ve dolayısıyla sorulan sorular tamamen size yönelik olacak.
Zira düşündüğümüzün aksine çoğu üniversitede dersler ilk günden başlayabilir, hatta öğretmenler bu süreyi, öğrencileri tanıma ve akademik yıl boyunca işlenicek ders ve program hakkında bilgiler paylaşmayı tercih ederek kullanırlar.
Fas'taki ana din, resmî devlet dini olarak kabul edilen İslam'dır. Resmi olarak nüfusun %99'u Müslüman ve bunların da neredeyse tamamı Sünni'dir.
Türkiye'yi Türk dizileri ve Türk okulları sayesinde yakından tanıyan Faslılar, Türkleri çok seviyor. Söze, "Büyük bir kısmı denizlerle çevrili. Halkının yüzde 99'u Müslüman. En büyük şehri, başkenti değil.
İlgili 15 soru bulundu
Fas. Başörtüsü, devlet kurumları tarafından teşvik edilmediği gibi genellikle kentsel orta ve üst sınıfların kaşlarını çatmaktaydı, ancak yasalar tarafından yasaklanmış değildir.
"Morocco" kelimesi; Latince'deki "Morroch" kelimesinden gelir. Morroch, Latince'de Murabıtlar ve Muhavvidler'in başkentleri olan Marakeş'e verilen isimdir. İranlılar "Marrakech" ve Türkler de antik İdrisî ve Marinî başkent Fes'ten dolayı bu ülkeye Fas demişlerdir.
MADDE 14 – (1) Bir ders saatinin süresi elli dakikadır. (2) Dersler; zorunlu, seçmeli ve ortak zorunlu dersler olmak üzere üç türlüdür. (3) Öğretim programında seçmeli derslerin AKTS değerleri, mezuniyet için alınması gerekli toplam AKTS değerinin en çok %40'ını oluşturacak şekilde düzenlenir.
Öncelikle hoca geldiğinde sakın ayağa kalkmayın, üniversitede öğrenci ve öğretim kadrosunun eşitliği söz konusudur. Bilgiye ve tecrübeye saygı duyulur elbette, ancak bunun ifadesi ders öncesi ayağa kalkmak değildir. Hoca geldiğinde sessiz olmanız yeterli saygıyı gösterdiğinizin işaretidir.
MADDE 12 – (1) Bir ders saatinin süresi elli dakikadır. (2) Dersler; zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki türlüdür.
Öncelikle hoca geldiğinde sakın ayağa kalkmayın, üniversitede öğrenci ve öğretim kadrosunun eşitliği söz konusudur. Bilgiye ve tecrübeye saygı duyulur elbette, ancak bunun ifadesi ders öncesi ayağa kalkmak değildir. Hoca geldiğinde sessiz olmanız yeterli saygıyı gösterdiğinizin işaretidir.
Faslılar (Arapça: المغاربة el Mağariba), Kuzeybatı Afrika'da konumlanan Fas'ta yaşayan, kökleri Berberiler ile Araplara dayanan halktır. Bugün 35 milyonu Fas'ta olmak üzere Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde de büyük gruplar halinde yaşamaktadırlar.
"Morocco" kelimesi; Latince'deki "Morroch" kelimesinden gelir. Morroch, Latince'de Murabıtlar ve Muhavvidler'in başkentleri olan Marakeş'e verilen isimdir. İranlılar "Marrakech" ve Türkler de antik İdrisî ve Marinî başkent Fes'ten dolayı bu ülkeye Fas demişlerdir.
Her iki ülke de Akdeniz İçin Birlik projesinin tam üyesidir. Fas, Türkiye'den birçok ürün ithal eder. Uluslararası alanda Türkiye, Fas'a yardım etmektedir ve Fas'a destek de bulunmaktadır.
10 Eylül 2021 tarihinde Kral, Ulusal Bağımsızlar Birliği lideri Aziz Akhannouch'u yeni hükümeti kurmakla görevlendirmiştir. Yeni hükümet 7 Ekim 2021 tarihinde görevine başlamıştır. Yeni koalisyon hükümeti RNI, PAM ve PI tarafından kurulmuş olup, çok sayıda Parlamento dışından teknokrat Bakana da sahiptir.
1860 yılında İspanya'nın Fas'ın kuzeyini işgal etmesiyle Avrupalı güçler arasında yarım yüzyıl sürecek ve Fas'ın egemenliğini giderek aşındıracak olan ticari rekabet başladı. 1912'de ülke üzerinde himaye kuran Fransa ile uzun süreli bağımsızlık mücadelesi 1956'da başarıyla sona erdi.
Fas, ekonomik bakımdan fakir ülkeler arasında yer alır. Bunun sebebi iklim, topografya ve sosyal yapılar gibi faktörlerdir. Yoksulluk, kırsal bölgelerde daha da yoğunlaşmakta; yoksulluk sınırının altında yaşayan 4.000.000 kişiden 3.000.000'u bu bölgelerde yaşamaktadır.
Dünyanın en büyük fosfat yataklarına sahip olan Fas, ekonomisini tarım, imalat, balıkçılık ve turizm sektörü gelirleri ve dış ülkelerde çalışan Faslıların ülkeye getirdikleri dövizlerle ayakta tutmaktadır.
Depremin şiddeti, arama görevlilerinin ekipman eksikliği ve özellikle gerçekleşen coğrafyanın dağlık olması hasebiyle kurtarma çalışmalarının aksaması, Fas'ın kimden gelirse gelsin hiçbir yardımı reddedemeyeceğine işaret ediyordu.
Savaş sonucunda İspanyollar, Mostaganem Kalesinin kuşatmayı bıraktı ve Fas topraklarından çekilme kararı aldı. Böylece Fas topraklarında Osmanlı hakimiyeti başladı. Osmanlı İmparatorluğu'nun kesin zaferi. Mostaganem Kuşatması kaldırıldı, İspanyollar bölgeden çekildi ve Fas, Osmanlı'nın himayesine girdi.
8- Fas pahalı mı? Fas'ın resmi para birimi Dirhem. Kısaltması ise MAD. Türk Lirası'na göre değeri düşük olduğu için Fas'ın ucuz olduğunu söyleyebiliriz.
Ekonomik Performans
Fas orta gelir düzeyinde bir ülke olarak kabul edilmektedir. Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yaklaşık yarısı hizmetler sektörüne dayanmaktadır. Sanayi sektörü GSYİH'nın yaklaşık % 13'ünü, tarım sektörü ise GSYİH'nın yaklaşık % 12'sini oluşturmaktadır.
Fas, 28 milyon nüfuslu; yaklaşık 14 milyonu kadın- anayasal monarşi ile yönetilen ve ekonomide liberalizmi ve çoğulcu siyaseti seçmiş bir ülkedir. Geleneksel mirasına kuvvetle bağlı ve yeniliğe cesurca açıktır.
Fas'ın Neyi Meşhur? Fas'ta deri çantalar, hasır ürünler kadar çeşit çeşit baharatlar, nane çayı, babuş denilen terlikleri ve Tajin kapları (yöresel yemekleri pişirdikleri kaplar) ülkenin en meşhur ürünleri arasında sayılır.
Öğrenci devamsızlığı “48” saate ulaşınca devamsızlıktan kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri