Testosteron eksikliği erkeklerde testislerin yeterli miktarda testosteron üretememesi anlamına gelir. Testosteron eksikliği; kemik gelişimi, kas kütlesi, sperm üretimi, alyuvar yapımı, enerji, saç uzaması, vücut yağı, metabolizma hızı, cinsel dürtü, libido ve ereksiyon olma durumlarını doğrudan etkiler.
Kadınlarda testosteron düşüklüğüne bağlı olarak aşağıdakiler gözlemlenebilir: Cinsel isteksizlik, cinsel dürtüde azalma veya libido azlığı Cinsel ilişkiden zevk alamama veya cinsel tatminsizlik.
5- Testosteron düşüklüğü ( 300 ng/ml altı değerler) cinsel isteksizlik ve cinsel soğukluk yapabilir. Cinsel isteksiz bir erkek sertleşme sorunu yaşayabilir. 6- Testosteron takviyesi yan etkileri olan ciddi bir uygulamadır. Sadece uzmanlar tarafından gerekli hallerde yapılmalıdır.
Testosteronu düşük olan ve buna bağlı yakınmaları olan erkeklerde, testosteron düzeyini normale çıkaracak tedavi mümkündür.
İlgili 21 soru bulundu
Testosteron üretimi ergenlik çağında artmaya başlar ve otuzlu yaşlardan itibaren yavaşlar. Yaşlı erkeklerde testosteron üretimi yaşla birlikte belirgin azalmıştır.
Erkeklik hormonu olarak da adlandırılan testosteron özellikle 30'lu yaşlardan sonra düşmeye başlar. Her yıl ortalama %1 olan testosteron düşüşü yıllar içinde ciddi oranlara çıkabilir ve buna bağlı şikayetler gözlenebilir. Hormon düşüşü herkeste aynı seviyede olmadığı için tedavinin de buna göre yürütülmesi gerekir.
Testosteron Düşüklüğü Nedenleri
Yaşın ilerlemesi (30 yaşından itibaren testosteron seviyesinde kademeli bir düşüş meydana gelir) Testislere alınan travma, testisleri etkileyen enfeksiyonlar. İnmemiş testis. Kanser tedavisi kapsamında radyasyona ve/veya kemoterapiye maruz kalınması
Testosteron arttıran besinler şunlardır:
BADEM. AVOKADO. YUMURTA. KÜMES HAYVANLARI.
Testosteron, cilde uygulanan bir jel veya yama, kasa enjeksiyon , yanağa yerleştirilen tablet veya ağızdan alınan tablet olarak kullanılabilir. Testosteronun yaygın yan etkileri arasında akne, ödem ve erkeklerde meme büyümesi yer alır.
Fizyolojik bir bozukluk olmadıkça mastürbasyon yapmanın testosteron seviyelerine, ejakülasyondan hemen sonra olan artış haricinde herhangi bir önemli etkisi yoktur. Yani kas gelişimine olumlu ya da olumsuz bir etkisi yoktur.
Testosteron eksikliği sertleşme sorunu yapabilir ancak sertleşme derecesi ile testosteron düzeyi arasında doğrusal bir bağlantı yoktur. Yani testosteron düzeyi düşük ve sertleşme bozukluğu olan kişilerde testosteron tedavisi yapılmasına rağmen sertleşme bozuklukları düzelmeyebilir.
Cinsel İsteksizliğin En Büyük Kaynağı
Cinsel istek testosteron hormonu ile ilgili olduğu için tedavi ekipmanları bu hormon üzerinde odaklanmaktadır. Testosteron, testisten salınan erkeklik hormonudur. Cinsel isteksizliğin en büyük kaynağı da bu hormonun azlığıdır.
20'li yaşların ortalarında zirve yapan testosteron seviyesi, 30'lu yaşlardan itibaren yavaş yavaş azalmaya başlar. 40'lı yaşlardan itibaren hormon seviyesi yılda ortalama %1 azalır.
Sonuçta özellikle performans kaybına yol açıyor. Testosteron aynı zamanda kas kitlesini, yağ kitlesini, kemik yoğunluğunu, metabolizmayı etkileyen de bir hormon. Dolayısıyla testosteron düştüğünde göbeklenme, kilo artışı, metabolizma yavaşlaması, kemik erimesi gibi sıkıntılar oluşuyor. ”
Bir erkek 50 yaşına geldiğinde testosteron düzeyi yüzde otuza kadar düşebilir. Bu düşüşe bağlı olarak vücudun metabolik ve endokrin sistemleri olumsuz etkilenir. Testosteron düzeyi düşünce kas kaybı, kemik yoğunluğunun azalması, cinsel performansta azalma ve saç dökülmesi gözlenebilir.
Sporcular ve adrenalin bağımlıları için kafein, yeri doldurulamaz bir performans artırıcıdır. Kafein tükettiğiniz gecelerin uykusuz geçme nedeni de sağladığı bu enerjidir. Kafein enerji vermenin yanı sıra egzersizle birlikte tüketildiğinde testosteron seviyesini arttırır.
Bu nedenle ıspanak, pazı ve karalahana gibi magnezyum açısından zengin besinleri tüketmek testosteron düzeylerini doğal yollardan artırmaya yardımcı olmaktadır. Kakao ürünleri, testosteron üretimi için oldukça önemli bileşikler olan magnezyum ve flavonoid açısından oldukça zengin gıdalardır.
Bir çalışmada, günde yaklaşık 3.000 IU D3 vitamini takviyesinin testosteron seviyelerini yaklaşık %25 artırdığı bulunmuştur. Testosteronu arttırmak amacıyla ve D vitamininin diğer faydaları için, güneş ışığına düzenli olarak maruz kalmaya çalışılmalıdır.
Erkekler, 40 yaşından 50 yaşına kadar kan düzeyinde bulunan testosteron hormonunun yaklaşık %10'unu, 50 yaşından sonra ise her 10 yılda bir yaklaşık %25'ini kaybeder. Bu durum kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden, andropoz döneminin kesin bir başlangıç yaşı da bulunmaz.
Erkeklerde, normal total testosteron düzeyleri genellikle 300-1,000 ng/dL veya 10.4-34.7 nmol/L arasında olmalıdır. Düşük testosteron seviyeleri (hipogonadizm), erkeklerde cinsel işlev bozukluğu, düşük libido, yorgunluk ve kas gücünde azalmaya neden olabilir.
Erkeklik hormonu seviyelerinde herhangi bir problemin mevcut olup olmadığının tespit edilebilmesi için bir üroloji uzmanına danışılmalıdır. Teşhis aşamasında tıbbi geçmiş, fiziksel inceleme, erkeklik hormonu seviyesinin ölçümü, hormon seviyelerinin ölçümü ve hipofiz bezinin kontrolü için MR istenebilir.
Testosteronun erkek vücudunda yardımcı olduğu işlevlerinarasında kemik yoğunluğu, kas kütlesi ve gücü, kırmızı kan hücresi üretimi,cinsel işlev ve yağ dağılımı yer alır. Testosteron seviyesi yaştan veyaendokrin sorunlardan da kaynaklanıyor olsa, düşükse kilo alma ihtimali ve kiloverme zorluğu artar.
Erkeklik hormonunun azlığı halinde erkekleri bekleyen bir tehlike de sperm hareketliliğine yardımcı olan meni sıvısının üretiminin azalmasıdır.
Testo Ultra Maximum Desire Power For Men 60lı Testo Ultra Prostate Supplement Prostat İçin Erkeklere Özel Prostat, Karaciğer, İdrar Yolu İçin Sağlık Ve Sağlık Desteği -Hem Gece Hem Gündüz Daha Az İdrar Aciliyeti Ve Daha Az Tuvalet İhtiyacı Sağlar Testo Ultra İle Hem Kendinizi Hem De Partnerinizi Mutlu Edin.Türkiye'De ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri