Kullanılan kredinin ödemesinin hemen başlamayıp 3 ay, 6 ay ya da 12 ay gibi belirlenen dönemde başladığı kredi ürünlerine ertelemeli kredi denir.
Normal şartlarda ödeme süreci, kredi çekme işleminin sonraki ayından itibaren başlatılır. Ertelemeli kredilerde ise bu ödeme süresi anlaşılan vadeye göre ötelenir. Örnek olarak 3 ay ertelemeli kredi çektiğinizde ödemeyi 3 ay, 6 ay ertelemeli kredi çektiğinizde ise ödemeyi 6 ay sonra yapabilirsiniz.
6 AY ERTELEMELİ KREDİ ÖZELLİKLERİ
36 aya varan vadelerle, Aylık %0,49 faiz oranıyla kullanabilirsiniz. Temel İhtiyaç Destek Kredisi kampanyasından hane halkı geliri 5.000 TL ve altında olan bireysel müşteriler faydalanabilecektir.
İlk yapılan duyuruda 5 bin lira ve altında hane kazancına sahip olan kişilerin başvurabileceği belirtilen 6 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi, 3 kamu bankasına yapılan başvuru ile çekilebiliyor.
Erteleme dahil ihtiyaç kredilerinde azami vade; 50.000 TL ve altındaki tutarlarda 36 ay, 50.000 TL üzeri 100.000 TL ve altındaki tutarlarda 24 ay, 100.000 TL üzerindeki tutarlarda ise 12 aydır.
İlgili 17 soru bulundu
Kredi Kartı Borcunu Ertelemek Kredi Notunu Etkiler mi? Kredi kartı borçlarının erteleme süresi ve tutarı genel olarak kredilerden daha düşük olduğu için kredi notu bankalar tarafından çok fazla dikkate alınmaz.
Kredi borcu ödenmezse üzerinize kayıtlı mal varlığınıza haciz gelebilir. Maaşınıza alacaklı tarafından haciz konulabilir. Ev haczi uygulanabilir. Ayrıca Merkez bankasının Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes için oluşturduğu bir kredi notu vardır.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası bireysel müşteriler için kredi paketi oluşturdu. Bireysel müşteriler için 6 ay geri ödemesiz kredi imkanı..
Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz kredi borçlarını/taksitlerini, tüm kredi kartı borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonlarını talebe bağlı olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Kullanılan kredinin ödemesinin hemen başlamayıp 3 ay, 6 ay ya da 12 ay gibi belirlenen dönemde başladığı kredi ürünlerine ertelemeli kredi denir.
Kredi vadesi, azami 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır. Kredi, taksitli işletme kredisi olarak kullandırılacaktır. Ödemesiz dönem faizleri aylık ve 3 ayda bir tahsil edilecektir. Kredi vadesi boyunca Kadın Girişimcilerden havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacaktır.
Corona virüsü nedeniyle ekonomik olarak etkilenen vatandaşlar 6 ay ertelemeli 36 aya varan ve maksimum 10 bin TL'lik destek kredisinden faydalanabiliyor.
Yani ödemede bir gecikme yaşandığı zaman kredi notu riskli seviyede yer alacaktır. Bundan dolayı kredi yapılandırma işlemi yaptığınız takdirde kredi notunuz da düşecektir.
50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri ile 100.000 TL arası krediler için 24 aya kadar ve 100.001 TL ve üzeri olan krediler için ise 12 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
Çalıştığınız bankalardan biri, diğer bankalara olan borçlarınızı kapatabileceğiniz kadar krediyi size kullandırır ve bu sayede hesapların karışması önlenir. Peki borç kapatma kredisi kimlere verilir? Borç kapatma kredisine, bankalara borcu olan herkes başvuru yapabilir.
Kredi kullanacak kişinin gelirinin 5 bin TL'nin altında olması, devlet destekli kredi şartları arasında yer alır. Bu grup; asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek erbapları ve diğer kişilerden oluşur. Erteleme ayrıcalığı ödemeyi kolaylaştırırken aynı zamanda kredi kullanmaya da teşvik eder.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), banka kredi yönetmeliğine ilişkin yeni bir taslak yayımladı. Hazırlanan taslağa göre, ihtiyaç kredileri 60 aya kadar yapılandırılabilecek.
Faizsiz ihtiyaç kredisi almak isteyen kişilerin bu fırsatı sunan bankalara müracaat etmeleri gerekir. Bankalar, kredi almak isteyen kişilerin maddi durumlarını ve kredi kullanım amaçlarını inceler. Eğer kişinin maddi durumu ve kredi kullanım amaçları uygun görülürse, banka faizsiz ihtiyaç kredisi vermeye hazırdır.
Söz konusu karar kapsamında; konut için 750 bin TL, ahırı bulunan konut için 1 milyon TL, işyeri için 400 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanacak. Hibe yardımı ise nakdi olarak konut için 750 bin TL, işyeri için 400 bin TL'ye kadar yapılacak. Bakan Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm" kampanyasının detaylarını paylaştı.
Her Türlü İhtiyacınız İçin Tüketici Kredisi!
Tüm bireysel ihtiyaçlarınızın finansmanında kullanabileceğiniz 36 aya kadar vade imkânına sahip Tüketici Kredimize hemen başvurun, paranız uygun faiz oranları ve dilediğiniz ödeme seçenekleriyle en kısa sürede cebinizde olsun.
Kredi kartları için belirlenen zaman aşımı süresi 10 yıldır. Ancak bu borcun zaman aşımı kapsamına dâhil olması için 10 yıl boyunca borca yönelik herhangi bir işlemin yapılmamış olması gerekir.
Mesela sizin borcunuz karşısında alacaklı taraf icra takibi başlatsın. Eğer 10 yıl içerisinde bir işlem yapılmaz ise borcunuz düşer. Eğer ki 1 yıl içerisinde hiçbir işlem yapılmayan ve takipten düşen icra dosyası için karşı taraf yenileme başvurusu yapar ise dosya aktifleşir ve zamanaşımı süresi durur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri