Karanfil, sardunya ve limon otu yağı Karışımı buhurdana veya küçük bir sprey şişesinde suyla birlikte karıştırın. Eşek arılarından arındırmak istediğiniz alana bu karışımı püskürtün. Karanfil yağı, limon otu yağı, nane yağı, biberiye yağı ve rezene tohumu, eşek arılarını kaçırmak için kullanılabilir.
1- Kolonilerin yerleşim yerinin; eşek arılarının bulunacağı ve yuvalarının olduğu ağaç kovuklarının olduğu yerlerden uzak olması sağlanmalıdır. 2-Özellikle ilkbahar mevsiminde Eşek arılarının yuvaları mekanik yollarla ve insektisitler ile tahrip edilmelidir.
Nane : Arılar nanenin keskin kokusundan pek hoşlanmazlar ve yaklaşmazlar. Özellikle taze naneden bahsediyoruz tabii ki. Tarçın : Tarçını kamp yapacağınız alanın etrafına serperseniz arılarda biraz korunmuş olursunuz. Tarçın kokusu arıların pek sevdiği birşey değil.
Arıları ne kaçırır sorusunun birden fazla yanıtı vardır; Türk Kahvesi: Bir tabağın içine koyacağınız çiğ Türk kahvesini yakınca oluşacak olan dumanla arıları bulunduğunuz ortamdan kaçırmak mümkün. Bu yöntemle hem güzel bir kahve kokusu etrafı kaplayacak hem de arılara zarar vermeden onları uzak tutmuş olacaksınız.
Delikler, şişenin tabanına yakın ve birbirine eşit mesafede olmalıdır. 3. Şişenin alt kısmına, su, şeker ve sirke karışımını doldurun. Karışımın miktarı, şişenin yarısını geçmemelidir. Şeker ve sirke, sarıca arıları cezbedecek ve tuzağa düşmelerini sağlayacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Arı kaçıran, çift yönlü özelliği sayesinde bal hasadı öncesi arıların ballıktan çıkmasını sağlar ve bu sayede bal verimini artırmak amacıyla kullanılır. Arı Kaçıran ürünü çift yönlü ve işlevsel kullanımı sayesinde arıcılar için büyük bir kolaylık sunmaktadır.
Birçok eşek arısı, çiçeklerin nektarlarından beslenirler ve polen taşıyıcı görevini görürler. Bazı eşek arıları saldırgandırlar ve tehlikede olduklarını düşündüklerinde sokarlar. Bal arılarından farklı olarak, eşek arıları birden fazla kere sokabilir.
Yaban Arısı Kapanımız Swiss Inno İsviçre firmasından ithal edilmiş olup bildiğimiz yaban arılarını (eşek arılarını) kendisine çekerek yakalamaktadır. Kullanımı Kolay Tüm yaban arısı türleri için geçerlidir. Yem poşeti içeriğini yarım bardak su ile birlikte kapana koyup karıştırın. Yemi her 3 haftada bir yenileyin.
Araştırmacılar yaptıkları bu çalışmada kafeini tercih eden arıların daha az şeker aldıklarını, bu nedenle ağırlıklarının azaldığını ve bal üretimlerinin azaldığına da dikkat çekti.
Sinek ve arılara lavanta, fesleğen, ada çayı, kahve
Fesleğen saksıları, karasinek ve sivrisineklerin hoşlanmadığı kokular yayarak, evden uzak durmalarını sağlar. Kekik de aynı şekilde sinekleri kaçırır.
Sarı ve mavi renklerine doğru uçmayı tercih ederler. Kırmızı rengi göremezler. Örneğin gelinciği sadece kara bir nokta olarak görürler. Ancak arılar morötesi ışığı görebilir ve çiçek açan bitkiler de bunu “bilir”.
Her canlı türünde olduğu gibi bal arıları da yaşamlarını sürdürebilmek için besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. Bal arılarının doğal besin maddeleri; nektar, bal ve polendir.
Duman arıların koku duyusuyla çatışıyor, bundan dolayı arılar feromonların düşük konsantrasyonlarını uzun süre saptayamıyorlar. Bu nedenle de saldırmıyorlar ve kaçışmıyorlar.
Özel tasarım: Eşek arısı tuzağı birden fazla tünel ile donatılmıştır, böylece her yönden eşek arısı kapana girebilir ve yaban arısı tuzağa kaçamaz. Kullanımı kolay: Su, şeker, bal ve diğer malzemelerin karışımı ile sarı yelekleri, eşek arılarını ve eşek arılarını çeker.
Yeryüzünde geniş bir bir dağılım gösteren bu yaban arıları, bazen kova büyüklüğünde olan yuvalarını ağaç kovuklarında, duvar oyuklarında ender olarak da toprak üstünde kurarlar. Yuvaların içi, çiğnenmiş bitkisel maddelerin tükürükle karışmasından oluşmuş, kağıda benzer peteklerle döşelidir.
Sıcaklık 47 derece civarına geldiğindeyse bu eşek arıları ölürler, çünkü vücutları en fazla 45 dereceye kadar dayanabilmektedir.
10 çıkışlı arı kaçıran, sağımdan bir gece önce ana arı ızgarası çıkartılarak kuluçkalık ve ballık arasına yerleştirilir (resimde görülen taraf kuluçkalığa bakmalıdır). Arılar, kuluçkalıkta kalan ana arının kokusunu alarak gece boyunca kanallardan aşağı iner. Kanalların tasarımı arıların ballığa çıkışını önler.
Yaktığınız kahve telvesinin kokusu tüm sinek ve arıları sizden uzak tutacaktır. Ayrıca evinizin belirli bölgelerinde böceklerden şikayetçiyseniz az miktarda koyacağınız kahve telvesi onların uzaklaşmasını sağlayacaktır.
Arıya hiçbir zarar vermez.
“Eşek arısı tarafından sokulan ve kısa süre sonra uygun tedavi görmeyen biri, insan etini parçalayacak kadar güçlü olan zehirden ölebilir. Her yıl yaklaşık 40 kişi, esas olarak zehre alerjik reaksiyonun bir sonucu olarak, dev eşek arıları tarafından sokulduktan sonra ölüyor.”
Böcek ilaçları ve diğer birçok pestisit arılarda Koloni Çöküş Sendromu adı verilen ölümlere neden oluyor. Bu zehirler bitkilerin tohumlarına uygulanabiliyor, böylece bitki büyürken zehiri bünyesinde tutmaya devam ediyor. Bitkiyi yiyen böcekler de zehirlenerek ölüyorlar.
Eşek arıları ağırlıklı olarak ev sinekleri, sinekler, tırtıllar ve çekirgeler gibi canlı böceklerle beslenirler.
Ülkemizde çok sık görülen eşek arısı türü ise sarıca denen bir türdür. Bu eşek arılarının ömrü 12 gün ile 22 gün arasında değişmektedir.
Yaban arısı ya da eşek arısı (sarı ceket olarak da bilinir) sokması acı verici bir deneyimdir. Küçük çocuklar için çok üzücü ve korkutucu olabilir. Yaban arısı sokmaları, iğnelerde ki zehre alerjisi olan insanlar için hayati tehlike oluşturabilir. Bu alerjik reaksiyon, anafilaksi olarak bilinir.
Bal arısı yuvasına yaklaşan dev eşek arısının üstüne ansızın çullanan işçi arılar etrafında top şeklinde kümelenerek, kanat kaslarını titreterek dev eşek arısının bulunduğu merkezin sıcaklığını 44-45 0C kadar çıkarırlar. Sıcaklık eşek arısının ölmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri