sınava girmeden ikinci üniversitede kapsamında kayıt olabilir. Ancak bunların hiçbiri geçerli değilse YKS'ye girmeden açıköğretime kayıt olamaz.
İkinci Üniversite Nedir? Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Uzaktan eğitim konseptinde hiçbir sınav şartı olmadan üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz.
Açıktan üniversite okumak, öğrenciler tarafından tercih edilebiliyor. Açıköğretim üniversitelerinde istenen çok fazla bölüm bulunuyor. İstenilen bölümler seçilerek, kişilerin açıköğretim eğitime katılması mümkündür.
İlgili 20 soru bulundu
Yükseköğretim Kurumları'ndan daha önce; ön lisans veya lisans programlarından mezun olan öğrenciler, ikinci üniversite kapsamında Açıköğretim Fakültelerine sınavsız kayıt olabilmektedir. Lisans mezunu öğrenciler ön lisans veya lisans, ön lisans mezunu öğrenciler ise sadece ön lisans programını tercih edebilmektedir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, ÖSYS Yeni Kayıt için gerekli evraklar; İnternet Başvuru Belgesi, Öğrenci Bilgi Formu, Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları, Öğrenim Belgesi, Askerlik Durum Belgesi'dir.
Türkiye'de Sınavsız Eğitim Var mı? Bu nedenlerden dolayı, orta öğretimini Türkiye Cumhuriyeti eğitim kurumlarında tamamlamış olan öğrenci adaylarının Türkiye'de sınavsız üniversite eğitimi almalarına imkân bulunmamaktadır.
Sınavsız ikinci üniversiteye, aşağıdaki şartları taşıyan kişiler başvurabilir: Yükseköğretim kurumlarından ön lisans veya lisans diploması almış olmak veya halen bu programlarda kayıtlı olmak. 18 yaşını doldurmuş olmak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
Sınavsız İkinci Üniversite Eğitimi Ülkemizde İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi Ve Atatürk Üniversitesinde Verilmektedir.
Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde açıklandı. Sonuçların açıklanması ile şimdi tercih süreci başlayacak ardından ise ÖSYM yerleştirme işlemlerini tamamlayıp üniversite kayıt sürecine geçilecek.
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptırabilir. - e-Okul sisteminde kaydı olmayanlar; Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek ilk kaydını yaptırabilir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavsız ikinci üniversite için 2022-2023 eğitim öğretim dönemi kayıtları 22 Ağustos – 17 Ekim arasında gerçekleştirilecek. Çevrimiçi başvuru işlemleri https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır.
Önlisans okumak için ÖSYM'nin hazırladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak da adlandırılan üniversite sınavına girmek gerekiyor. Üniversite sınavında TYT (temel yeterlilik testleri) ve AYT (alan yeterlilik testleri) olmak üzere iki farklı puan türü yer alıyor.
Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı. Yani bu yıl öğrencilerin, üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını geçmesi gerekmeyecek.
İkinci Üniversite kapsamında okumak ücretsiz midir? Hayır ücretsiz değildir. Okulların dönemlik harç ücretleri yatırılarak ikinci üniversite kapsamında okumaya devam edilebilir.
LGS'ye katılıp istediği okula yerleşemeyen öğrenciler, sınavsız alan okullara giderek bir sonraki yıl yeniden sınava girme ve istediği okula gitme hakkına sahip oluyor. Böylece merkezi sınav puan üstünlüğüne göre 9'uncu sınıfın sonuna kadar başka okula geçiş yapabiliyor.
AÖF'ün 2023-2024 eğitim yılı akademik takviminde yer alann bilgilere göre AÖF ikinci üniversite kayıt işlemleri 57 gün sürecek. Kayıtlar 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Ekim 2023 Pazartesi günü sona erecek.
BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? Çevrimiçi başvuru işlemleri https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmekte.
Aynı anda iki üniversite okunabilir mi
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur.
Bu işlem için, öğrencilerin öncelikle açıköğretim üniversitelerinin resmi web sitesini ziyaret etmeleri gerekmektedir. Daha sonra, kayıt olmak istedikleri bölümü seçmeleri ve gerekli belgeleri yüklemeleri gerekmektedir. Bu işlem tamamlandıktan sonra, kayıt işlemleri tamamlanacaktır.
2023-2024 AÖF KAYITLARI NE ZAMAN? ÖSYM kayıt tarihlerine göre, programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar da 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacak. - Dikey Geçiş (DGS) | ÖSYM tarafından belirlenecek tarihler geçerli olacaktır.
AÖF kayıt yenileme işlemleri; 02 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 10.00'da başlayıp, 16 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 22.00'de sona erecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri