Boeing 737 ve
1.5.
Dar gövdeli uçaklarda toplam 3 adet tuvalet mevcuttur.
Roth'a göre uçak tuvaletini kullanmak için en iyi fırsat, pilotun "Emniyet kemerlerinizi çıkarabilirsiniz" ikazını verdiği an. Yani uçuş başladıktan sonra emniyet kemeri ikaz ışığı söndüğünde, 'tuvaleti kullanmak için en doğru zaman' demektir.
Siz sifona bastığınızda ya da kabin ekibi mutfakta lavaboları kullandıktan sonra, uçakta oluşan tüm atıklar, atık sistemine ait olan çeşitli borular yardımı ile uçağın arka bölmesinde bulunan ve paslanmaz çelikten imal edilen atık tanklarına saniyeler içerisinde gönderiliyor.
Uçakların tuvalet, lavabo ve mutfaklarında kullanılmak üzere uçaklarda su tankları bulundurulur. Ayrıca kıtalararası uçan bazı uçaklarda banyo bulunur, bunun için de su kullanılır. Uçaktaki su tanklarını doldurmak için su servis araçları kullanılır.
İlgili 19 soru bulundu
Uçak tuvaletlerini her kullanımın ardından temizlemek de yine kabin memurlarının görevleri arasındadır.
Dar Yapılı Uçaklarda Tuvalet Sayısı
Kokpit kapısının sol yanında olmakla beraber geri kalan bu küçük yol arkadaşlarımız uçağın arka tarafına karşılıklı bir şekilde yerleştirilmiştir.
Tuvaletteki su, uçağın mutfağına giden suyla aynı tanktan geliyor. Her ne kadar su, tankın içine, özel filtrelerden geçirildikten sonra basılsa da içmemekte fayda var. Tuvaletlerin kapısını kabin memurları gerektiğinde dışardan açabiliyor.
Vakum Tuvalet Sistemleri
Aynı anda; vakum oluşturur, atıkları öğütür ve tahliye eder. Vacuumarator ™ pompa, sıhhi tesisat sistemleri için mevcut en kompakt ve güvenilir vakum üretecidir. Siyah ve gri suların herhangi bir kombinasyonunun vakum ile taşınmasında oldukça verimlidir.
Lüks uçak filolarına sahip şirketin Airbus A380 modelinde yolcular, 20 bin fitte duş keyfi yaşayabiliyor. Bu uçakları tercih edenlerin uçuş başına bir defa duş yapma hakkı var. Duşu kullanmak için de uçuş görevlilerinden randevu almak gerekiyor.
Genellikle tuvalet kabinleri uçuştan hemen önce hızlı bir şekilde temizlenir, uçuş sırasında ise her yarım saatte bir kontrol edilirler.
Tüm seferlerimiz için uçağın kalkış saatinden en geç 20 dakika, özel güvenlik kontrolü gerektiren (ABD, İsrail, İngiltere, Kanada vb.) seferlerimiz için ise uçağın kalkış saatinden en geç 25 dakika önce uçuş kapısında bulunmanız gerekir.
Uçuşa zamanında hazır olabilmemiz için, 1 Mart'tan itibaren gerçekleştireceğiniz uçuşlarımızda, yurt içi yolculuklarınızda uçus saatinden en az 45 dakika, yurt dışı yolculuklarınızda en az 60 dakika önce havalimanındaki kontuarlarımızda check-in ve bagaj teslim işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.Check-in ...
2010 yılında alınan bir kararla yolcular uçağa alındıktan sonra kalkış gecikecek ise bu durum anonsla yolculara duyurulmalı ve tuvalet ihtiyacı olanlar bunu kabin ekibinin kontrolünde gidermeli. Ancak uçak piste doğru hareket etmeye başladığı andan itibaren herkes koltuğunda kalmalı.
"Havalimanı tuvaletleri ücretsiz!"
Tuvaleti sık kullananlar
Business class yolcu planı olan uçaklarda uçağın ön bölümündeki tuvaletleri ekonomi bölümündeki yolcuların kullanmasına izin verilmiyor. Ekonomi bölümünde yolculuk yapan yolcuların tamamı tuvalet için uçağın en arka bölümüne yönlendiriliyor.
Kasetli tuvaletler veya portatif tuvaletleri sırasıyla şu şekilde boşaltmalısınız: Kaset haznesini servis alanından güvenli bir şekilde çıkartınız. Doğadan izole atık alanındaki kanalizasyona geliniz. Hazneyi güvenli bir şekilde boşaltın.
Tuvaletler temel olarak iki tiptir: sulu ve susuz tuvaletler. Sulu tuvaletlerde su giriş ve çıkışı için su tesisatı bulunur. Kuru tuvaletlerde suya ihtiyaç yoktur; ancak genellikle bir havalandırma tesisatı mevcuttur.
Sonuç olarak her iki tuvaletin de avantaj ve dezavantajları vardır. Evlerde alafıranga tuvaletler daha hijyeniktir. Ancak umumi tuvaletlerde özellikle erkekler için olan umumi tuvaletlerde alaturka tuvaletler daha hijyeniktir. Obez, yaşlı veya özürlüler için ise alafıranga tuvaletler daha uygundur.
Uçakta seyahat ederken açık bardakta su, çay ve kahve içmeyin. Çünkü uçaklarda içilen su, çay ve kahve suları tuvalet sisteminden geçen suyla aynı.
Uçaklar, sefer öncesinde pist başı yaptığında alkol ve glikozdan oluşan kimyasal maddeyle yıkanıyor. Alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yapılan ''De-Icing'' işlemiyle uçakların aero dinamik yapısı buzlanmadan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı korunuyor.
Vagonlardaki tuvalet atıklarının boşaltılması için sabit istasyonlar (T-System) kullanılmaktadır. Peronlara ve bakım atölyelerine kurulan kabinler sayesinde saha operatörleri birden çok vagonun atık tankını aynı anda boşaltabilir, temiz su dolumlarını gerçekleştirebilir.
Amerikan Federal Havacılık İdaresi'nin verilerini inceleyen Time Dergisi, son 35 yılın kaza raporlarına bakarak uçağın arkasındaki orta koltukların kaza sırasında daha iyi sonuç verdiğini belirtiyor.
Uçakların ileriye doğru hareket etmesini sağlayan motorları, yükselmesini sağlayansa kanatlarıdır. Her ne kadar motorlar ve kanatlar genel yapıları bakımından birbirlerinden çok farklı olsalar da hem ilerleme hem de yükselme benzer fiziksel süreçlerin sonucunda gerçekleşir.
Uçağınıza hangi gate/kapıdan bineceğiniz, uçak biletinizin üzerinde yazmaktadır. Biletin üzerindeki gate/kapı kutucuğuna bakarsanız harf ve rakamlardan oluşan bir kod görürsünüz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri