iPhone'unuz aynı anda yalnızca bir hücresel veri ağını kullanabilir. Hatlardan birini kullanarak arama yaptığınızda diğer hattınızda Servis Yok iletisi görüntülenir. Operatörünüz diğer telefon numaranızda Wi-Fi ile Arama özelliğini destekliyorsa ve Wi-Fi ile Arama açıksa bu numaraya gelen aramaları yanıtlayabilirsiniz.
Ayarlar > Hücresel bölümüne gidin ve hücresel hattınızın açık olup olmadığını kontrol edin. Hücresel hattınız kapalıysa tekrar açın. Ardından, servis olup olmadığını kontrol edin. Ayarlar > Hücresel bölümünde hücresel hattınızı görmüyorsanız bir eSIM ayarlamalı veya fiziksel bir SIM kart takmalısınız.
İlgili 42 soru bulundu
Şebeke yok ya da servis yok sorunu, mobil cihazın şebekeye bağlanamaması anlamına gelir. Bu sorun ile karşılaşıldığında herhangi bir arama yapmak, SMS göndermek ya da mobil internete bağlanmak mümkün değildir. Bu sorunun ana nedeni mobil cihazda herhangi bir SIM kartın bulunmamasıdır.
Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.
eSIM, fiziksel bir nano SIM kullanmak zorunda kalmadan Türkiye'deki operatörünüzün sağladığı hücresel veri planını etkinleştirmenize olanak sağlayan dijital bir SIM'dir.
e SIM internetsiz çalışır mı? Böyle bir soru aklınıza gelebilir. eSIMin çalışması için internete ihtiyaç yoktur. Çünkü eSIM sizin fiziksel SIM kartınızın yerine geçerek sizin şebekenize ulaşmanızı sağlayacak bir elektronik parçadır.
Servis yok uyarısı, SIM kartınız hasar aldıysa veya SIM tepsisine sığmıyorsa çıkabilir. Bu yüzden, SIM kartınızı çıkarıp geri takmaya çalışmak sizi çözüme ulaştırabilir. Eğer, çıkarıp takmak işe yaramıyorsa operatörünüzden yeni bir SIM kartı isteyin.
SIM kartı çıkarın
SIM kartı çıkarıp tekrar geri takın. Operatörünüzle irtibat kurmanız gerekebilir: SIM kart hasarlıysa veya SIM tepsisine sığmıyorsa operatörünüzden yeni bir SIM kart isteyin. SIM kartınızı başka bir aygıttan aktardıysanız operatörünüze SIM kartınızın iPhone veya iPad ile çalışıp çalışmadığını sorun.
iPhone'unuzda SIM Kart Yok hata mesajı göründüğü sürece, yapmanız gereken ilk şey kartınızı kontrol etmek ve bir ataş veya SIM çıkarma aracıyla yeniden yüklemektir. iPhone'unuzu kapatın, SIM çıkarma aracını SIM kart tepsisinin yanındaki deliğe sokun, içeri itin ve SIM tepsisi çıkar.
Telefonunuzda sim kart okuma sorunu yaşamanızın birden fazla nedeni olabilir. Sim kartınızın temassızlık ya da zarar görmüş olması, telefonunuzun yazılımında bir hata olması veya sim kart yuvasının kirlenmiş olması bu sorunun nedenleri arasında yer alabilir.
eSIM, müşterilerimizin fiziksel müdahalesine gerek kalmadan uyumlu cihazlarına Türk Telekom profili yüklemelerine olanak sağlayan yeni nesil bir SIM Kart teknolojisidir. SIM Kart teknolojisinin değişimi olarak da nitelendirilebilir.
eSIM'ler su ve toza karşı ekstra dayanıklı. Tak-çıkar olmadığı için zarar görmüyor, “Telefonunuz SIM kartı görmüyor” sorunu tarihe karışıyor. SIM kart yuvası için harcanan yeri de telefon üreticileri mutlaka daha ulvi amaç için değerlendirecektir. Elbette dezavantajları da var. eSIM'ler eski telefonlarla uyumlu değil.
Bir E-sim sayesinde fiziksel bir kart kullanmak durumunda kalınmıyor. Bu sayede internete bağlanmak için de fiziksel sim kartına ihtiyaç duyulmuyor. Her cihaz için ayrı bir sim kartı ihtiyacı da ortadan kalktığı için akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazlarda tek bir e-sim kullanılabiliyor.
E-sim talebi
Elektronik Sim barkodunu IMEI kaydı yaptırmadan önce talep etmenizi öneririz. IMEI kayıt işleminden sonra gönderilen barkodlar için Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)'da yeni e-sim barkodu no'su ile IMEI no'sunun eşleşme süreci olmaktadır.
Bununla birlikte operatörünüzün de bu yeni teknolojiye uygun olması gerekiyor. Türkiye'de ise 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren e-SİM teknolojisi aktif olarak kullanılıyor. Bu yenilik ile birlikte vatandaşların sim kart kaybolması veya hasara uğraması gibi bir durumda söz konusu olmuyor.
Operatörünüz DSDS kullanımı için eSIM vermek amacıyla IMEI numaranızı isterse telefonunuzun IMEI 2 numarasını vermeniz gerekebilir.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerli firmalarca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) iş birliğinde tasarlanan eSIM teknolojisine ilişkin, "Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021'de hayata geçecek." ifadesini kullandı.
Operatörlerin resmî açıklamalarına göre, 2023 eSIM ücretleri şu şekilde: Vodafone eSIM ücreti: 67 TL. Turkcell eSIM ücreti: 67.10 TL. Türk Telekom eSIM ücreti: -
iPhone'unuzda başka bir hücresel plan ayarlama
eSIM'i destekleyen tüm iPhone modellerinde birden fazla eSIM bulunabilir ve bu modellerde aynı anda iki etkin SIM ile Çift SIM kullanılabilir. Çift SIM özelliğini fiziksel SIM ve eSIM ile kullanabilirsiniz. iPhone 13 ve sonraki modelleri de iki etkin eSIM'i destekler.
eSIM yurt dışı seyahatlerinizde size birçok avantaj sunar. eSIM, iPhone'unuz kaybolduğunda veya çalındığında çıkarılamadığı için fiziksel SIM'den daha güvenlidir. eSIM sayesinde fiziksel SIM kart almanıza, taşımanıza, değiştirmenize veya bunun posta yoluyla size ulaşmasını beklemenize gerek kalmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri