Hemşirelik : AYT'de sayısal bölümünden puan hesaplanan lisans bölümüdür. Eşit ağırlıktan hemşire olunamaz.
Aynı zamanda bu derslerde başarılı olmak bölüm için en önemli kriterler arasında gösterilir. HEMŞİRELİK HANGİ BÖLÜMLE ALIYOR? Hemşirelik bölümü için TYT-AYT ve YKS sınavına girdikten sonra gerekli baraj puanını aşarak bu bölüme tercih yapabilirsiniz. Bu bölüm için sayısal puan türü dikkate alınmaktadır.
Hemşirelik eski sisteme göre sayısal bir alandır. Dolayısıyla da hemşire olmak için sayısal ders olarak görülen Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Geometri derslerinin ortalamanın üstünde iyi olması gerekmektedir.
Herhangi bir liseden(LİSE ,MESLEK LİSESİ ,SAĞLIK MESLEK LİSESİ ) mezun olan öğrencilerimiz alan ayrımı yapılmaksızın(SAYISAL ,SÖZEL ,EŞİT AĞIRLIK ) Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Mimarlık, Hukuk, Mühendislik, Fizik Tedavi, Turizm, Spor ve diğer tüm bölümlere yerleştirilir.
Eşit ağırlık meslekleri ve maaşları
Çok farklı yönlerde kariyerini ilerletebilirsin. Eşit ağırlıkta avukat, hakim, savcı, psikolog, psikolojik ve rehberlik danışman, grafiker, moda tasarımcı, kabin memuru, hostes, uluslararası ilişkiler uzmanı, siyasal bilimci ve daha birçok meslek bulunur.
İlgili 43 soru bulundu
Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler Hangi Alanlara İlişkindir? En iyi meslekler ekonomi, finans, işletme, mühendislik, bilgisayar bilimleri, yönetim, hukuk, sağlık ve çevre alanlarına ilişkindir.
En çok tercih edilen eşit ağırlık meslekleri arasında; Hukuk, sınıf öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, uluslararası ilişkiler, psikoloji, işletme, iktisat, beden eğitim ve spor öğretmenliği, iç mimarlık ve çevre tasarımı, bankacılık, çocuk gelişimi yer alır.
Eşit ağırlık bölümü lise dersleri
10. sınıfın sonunda tüm öğrenciler hangi bölümü seçeceklerine dair seçim yaparlar. Eşit ağırlık, sayısal, sözel veya dil bölümünü seçebilen öğrenciler lise hayatlarının sonuna kadar ilgili bölümün derslerini görür.
Cevap: Eczacı olmak için sayısal seçmeniz gerekmektedir. Çünkü Eczacılık Fakülteleri Sayısal Puan üzerinden değerlendirme yaparak öğrenci kabul etmektedir.
Diş Hekimliği, üniversitelerde Diş Hekimliği Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Yani, 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla hemşire maaşlarına yüzde 15 oranında zam yapılacak. Bu zamla birlikte, en düşük 1/4 derece hemşire maaşı 26.440 TL'den 38.476 TL'ye yükselecek.
Hayır hemşirelik sadece sayısala özgüdür.
Hemşire olmak için üniversitelerin Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak yeterlidir. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Sağlık Meslek Lisesi mezunları ise 'yardımcı hemşire' unvanına sahip olur.
Hemşirelik Bölümü Taban Puanları 2023
Hemşirelik bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Hemşirelik bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Üniversitede bu bölümü okumak isteyen insanlar ise lisede sayısal bölümü okumak zorundadır. Eşit ağırlık okuyan öğrenciler yeterli bilgiye ulaşamazlar.
Eczacı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Eczacı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 34.100 TL civarındadır.
→ soru : Aile hekimliği sayısal mı yoksa eşit ağırlıklı mı ? → cevap : Tıp ile ilgili olan meslekler eşit ağırlık bölümüne girer Aile hekimliği de tıp ile ilgilidir bu yüzden eşit ağırlık'tır.
Ziraat Mühendisliği, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölüm her mühendislik bölümünde olduğu gibi yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir. Söz konusu Ziraat Mühendisliği Bölümü, 2019-2020 yılı YÖK verilerine göre yalnızca 2 üniversitede faaliyet göstermektedir.
Lisede seçeceğin alanlardan birisi olan eşit ağırlık, sözel ve sayısal derslerin neredeyse eşit alınmasıyla oluşan bir alan. Eşit ağırlıkta göreceğin dersler Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Geometri, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe, İngilizce.
Eşit ağırlık bölümü mezunlarının ağırlıklı hedefleri genelde çok iyi yaptıkları Türkçe ve edebiyat gibi sözel dersler olabilir. Eğer hedefin Türkiye sıralamasında iyi bir yere gelmekse tüm bu derslerin yanı sıra matematik netlerinin de iyi olması önem taşır.
Eşit Ağırlık öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise AYT Matematik ve AYT Sosyal Bilimler-1+Türk Dili Edebiyatı testlerini çözmek zorundalar.
İşletme, ekonomi (iktisat), psikoloji, sosyoloji, hukuk, pdr (psikolojik danışmanlık), felsefe, siyaset bilimi, halkla ilişkiler, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi bölümler en popüler ve en çok tercih edilen eşit ağırlık bölümleri olarak karşımıza çıkıyor.
İç Mimarlık programlarına sayısal puan ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı programlarına eşit ağırlık puanı ile öğrenci kabulü yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri