Eskimiş, yıpranmış veya kısmen fiziki parça kaybına uğramış banknotların, doğrudan Merkez Bankası Şubeleri, Ziraat Bankası veya diğer banka ve özel finans kurumlarının şubeleri aracılığıyla değiştirilmesi mümkündür.
Eskimiş, yıpranmış veya kısmen fiziki parça kaybına uğramış banknotların doğrudan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası şubeleri, T.C. Ziraat Bankası veya diğer bankaların şubeleri aracılığıyla değiştirilmesi mümkündür.
Bilhassa, bankaların eski madeni para alıp almadığı merak edilir. Ancak, günümüzde, madeni para alan özel veya kamu bankasının olmadığını söylemeliyiz. Fakat, yine de bu tür ürünleri çok sayıda yere satabilirsiniz. Madeni parayı gerçek değerinde alacak ve onu değerlendirecek şahıslar ise koleksiyoncular olacaktır.
Eski paralar yeniye oranla basıldığı tarihi yansıtan önemli materyallerdir. Antika müzayedelerinde de satışa sunulan eski paralar değer bakımından oldukça kıymetlidir.
Bu seri numarası, parayı diğerlerinden değerli yapıyor. Çünkü 1 milyonluk kağıt para bu seriden az basılmış. Normal 1 milyonu 4 TL'den satarken, S21 seri nolu 1 milyonu ise 500 TL'den satıyoruz.
İlgili 25 soru bulundu
Eskimiş, yıpranmış veya kısmen fiziki parça kaybına uğramış banknotların doğrudan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası şubeleri, T.C. Ziraat Bankası veya diğer bankaların şubeleri aracılığıyla değiştirilmesi mümkündür.
Eskimiş, yıpranmış veya kısmen fiziki parça kaybına uğramış banknotların, doğrudan Merkez Bankası Şubeleri, Ziraat Bankası veya diğer banka ve özel finans kurumlarının şubeleri aracılığıyla değiştirilmesi mümkündür.
Geçtiğimiz hafta bir altın stater (Yunanistan'ın çeşitli bölgelerinde kullanılan eski bir madeni para), 5.39 milyon İsviçre frangına satılarak açık artırmada satılan en pahalı antik madeni para rekorunu kırdı. Satış Numismatica Ars Classica'nın Zürih'teki müzayedesinde gerçekleşti.
Paraların değeri genelde seri numaralarına göre değişir. Aynı paranın az basılan serisi diğerlerine göre daha değerli oluyor. Yani piyasada az bulunan paralar diğer paralara göre daha değerli oluyor. Örneğin bin liranın 6. emisyondan 'z' serisi değerlidir.
Yani eğer aynı paranın üstteki seri numarası ile alttaki seri numarası birbirinden farklıysa o para çok değerlidir. Bu tip paralar çok nadir bulunduğu için koleksiyoncusu da çok azdır.
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü
Gümüş hatıra para 185 lira, bronz hatıra para 55 liradan satın alınabiliyor.
Eski madeni paraların nihai teslim noktası Darphane'dir” denildi. İmzalanan yeni protokole göre, TCMB, Ziraat ve yirmi özel banka şubelerinde eski madeni paraların kabulüne yönelik işlemlerin en kısa sürede gerçekleştirilmesini teminen gerekli tedbirler alındı.
Değişimi mümkün olabilen kâğıt paralar direkt olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Şubelerine veya para değişimiyle ilgilenen özel bankalara götürülebilir.
2022 Yılı BÜYÜK TAARRUZ'UN 100.YILI Hatıra Parası ÇİL 1 TL.
Türk kağıt paraları içinde en kıymetli olanı eski harflerle basılmış, 1927 yılı sonunda piyasaya verilmiş bin lira. Şu anda 6-7 tanesi biliniyor. En son müzayedeye çıktığında 250 bin liradan satışa çıktı.
2005 yılında -1 yıl boyunca- hem Türk Lirası hem de Yeni Türk Lirası banknot ve madeni paralar birlikte tedavül edecek, Türk Lirası banknot ve madeni paralar 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren tedavülden kaldırılacaktır.
Türk lirasının küresel açıdan itibarını yükseltmek ve çeşitli karışıklıklara son vermek amacıyla paradan altı sıfır atılarak, Türk lirası 31 Ocak 2005'te geçici olarak tedavülden kaldırılmış ve yerine Yeni Türk lirası kullanılmaya başlanmıştır. YTL'nin alt birimi Yeni Kuruş'tur.
1 Ocak 2005'te tarihi bir reforma imza atarak paramızdan altı sıfırı kaldırdık ve “Yeni Türk Lirası”na (YTL) geçişi başarıyla gerçekleştirdik. Bu değişim, iki aşamalı bir reformun ilk adımıydı. Şimdi, para reformunun, ikinci ve nihai aşamasına gelmiş bulunuyoruz.
1 milyar TL'nin eski parayla karşılığı
1 katrilyon Türk Lirası, 1.000.000.000.000 TL'ye denk gelmektedir.
Cevap: 16 Ocak 1995'te tedavüle çıkan 1.000.000 TL'lik banknotun arka yüzünde "B- Atatürk Barajı" panoramik bir görünüme sahiptir.
Ülkemizin en büyük ozanlarından biri olan Yunus Emre'nin Anadolu'ya göç eden Türk boylarından olduğu ve 1238 yılında doğduğu kaynaklarda belirtilmektedir. Medrese eğitimi gören Yunus Emre ayrıca; Arapça ve Farsça öğrenmiş, İran ve Yunan mitolojisiyle ilgilenmiş ve tasavvuf tarihini incelemiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri