İşte ünlü tarihçilerin de kabul ettiği o gerçekler: Ama cariyelerin emelleri o kadar yüksekti ki, büre (boraks) ile zırnığın arsenik-kükürt karışımı) karıştırılarak, tüyleri alana kadar kaynatılan, sonra kurutulan ve gerektiğinde ısıtılarak tekrar kullanılan bir karışım ile tüylerden arınmaktan çekinmiyorlardı.
Osmanlı zamanında bilinen en eski epilasyon yöntemlerinden biri olan hamam otu tozu, zırnık otu olarak da bilinmektedir. Hamam otu genellikle kadınlar hamamda istenmeyen tüylerinden kurtulmak için bu yöntemi uyguladıkları için bu ismi aldı.
1946'da bikinilerin ortaya çıkmasıyla kadınlar bikini bölgesindeki kıllarını tıraş etmeye ya da almaya başladı. 1950'lerde ise Playboy dergisinde vücut kılları tamamen alınmış modeller tanıtılmaya başlandı ve bu sayede kadınlara kılsız olmak ideal görüntü olarak gösterildi.
Sıcak veya soğuk ağdayı, tüylerin uzama yönüne doğru cildinize sürersiniz. Ağdanın donmasını bekleyin, ardından bir kumaş bantla cildinizde yumuşatın ve bandı tüylerin uzama yönünün tersine doğru çekip tüyleri köklerinden alın.
ÜNLÜLER TÜYLERİNİ NASIL ALIYOR? Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz. Ağda ve benzeri geçici çözümler yerine kalıcı bir şekilde tüylerinden kurtulmak isteyenler lazer epilasyonu tercih etmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Dünya üzerinde milyonlarca kişi lazer epilasyon ile istenmeyen kıllardan kurtulmak için lazer epilasyon tedavisi görmektedir. Uygulama yapılan bölgede tedavi sonunda ortalama % 80 oranında kılın yok olması, epilasyonu başarılı kılmaktadır.
Günümüzde ayva tüyleri için tercih edilen en etkili ve kalıcı yöntem Buz lazer uygulamasıdır. Buz Lazer, diğer lazer yöntemlerinin göremediği daha ince ve açık renk tüyleri de görebilmektedir. Bu yüzden yüz için en uygun epilasyon yöntemidir.
Özel bölge tüylerini, uzama yönüne doğru tıraş edin.
Tıraş bıçağını hafifçe bastırın, cildinizi çekerek gerin ve kılların uzama yönüne doğru kısa ve düzenli hareketlerle tıraş edin. Bıçakların temiz kalması için her hareketten sonra tıraş bıçağını durulayın.
Birçok kadın kol tüylerinden rahatsız duymaktadır. Lazer epilasyon tüyleri yok etmekte kullanılan en etkili yöntemdir. Ancak bunun dışında ağda ve sarartma da çokça tercih edilmektedir.Sarartma yöntemi daha çok, papatya suyu yada oksijen ile uygulanmaktadır.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Kadınların %84'ü vücut tüylerini kimse umursamasa bile almak istiyor çünkü pürüzsüzlük seviyor. Kadınların %59'u tüy alma sebebi olarak temizlik ve hijyeni gösteriyor. Kadınların üçte biri tüylerini aldıklarında kendilerine güvenlerinin arttığını söylüyor. 10 kadından yalnızca 1'i vücut tüylerini havalı buluyor.
Ergenlik öncesi yapılan lazer epilasyon uygulamalarının başarılı sonuçlar elde edilmemektedir. Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir.
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; “Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi.
Yüz tüylerinizden uzun süre kurtulmanın en etkili yollarından biri ağdayla almak/aldırmak. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak/aldırmak size 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlar. Ağda bantlarıyla kaş, bıyık, boyun, yanak ve kulak önü tüylerinizden kolayca kurtulabilirsiniz.
1. Uzun saçlı olmanın bir güzellik alameti olduğu o dönemde, yumuşak ve kolay taranan saçlar için kilden faydalanırlardı. Kili eritir ya da doğrudan saçlarını kille yıkarlardı.
Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
Limon kürü, istenmeyen tüyleri ağda ile aldıktan sonra uygulanmalı ve karışımın 3-4 saat kadar ciltte kalması sağlanmalıdır. Bu süre içinde limon kürü kıl köklerine nüfuz eder. Tüy azaltıcı yöntem denildiğinde ilk akla gelen kür olan limon kürünü hazırlamak için orta boy bir limonun suyunu sıkın.
Limonun cilt üzerindeki olumlu etkilerini bilmeyen yoktur. Hele bir de tuz ile bir araya gelince istenmeyen tüyler konusunda oldukça etkilidir. Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Genital bölgede yer alan kıl ve tüyler jilet yardımıyla dikkatlice kesilmelidir. Eğer alerjik reaksiyonunuz yoksa jilet yerine tüy dökücü kremler ya da elektrikli traş makineleri tercih edilebilir.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Son yıllarda daha popüler olmuş iki yöntemi kullanarak istenmeyen tüyleri kalıcı bir şekilde azaltabilirsiniz. Bunlar lazer epilasyon ve IPL'dir. Zaman zaman iki yöntem karıştırılsa da aslında farklı teknolojileri kullanırlar: IPL epilasyonun evde uygulanabilmesini sağlayan şey de bu beyaz ışıktır.
Günümüzde tüylerden kurtulmak adına en yaygın kullanılan yöntemler, ağda ve epilasyondur. Ağda, tüyleri yapışkan malzemelerle almayı hedeflerken epilasyon ise epilatör yardımıyla kökünden çekmeyi hedefler.
Eğer kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa, tüm diğer vücut bölgelerinde olduğu gibi göbek bölgesindeki tüylerden de lazer epilasyon ile kurtulmak mümkündür. Lazer epilasyon mutlaka FDA onayına sahip güvenli cihazlarla yapılmalıdır. Aksi halde istenmeyen yan etkilerle karşılaşılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri