Saç temizliği içinde en çok kil ve sabunu tavsiye ederlerdi. Osmanlı döneminde sabun çok önemli bir tüketim maddesiydi.
1 su bardağı suya 1 çorba kaşığı elma sirkesi ilave edip, karışımı tıpkı saç kremlerinde olduğu gibi saç derisine değil, saçlarınızın ucuna doğru sürüyorsunuz. Sonra da bol su ile duruluyorsunuz. İşlem tamam. Yıllardır mis kokulu şampuanlara alışanlar için karbonatla ve sirkeyle saç yıkamak biraz tuhaf gelebilir.
Yarım kalıp rendelenmiş doğal sabuna 3 poşet demlenmiş bitki çayı (yeşil çay, papatya çayı ya da ısırgan çayı olabilir) ekledikten sonra sabun eriyene kadar karıştırın. İçerisine bir kapsül E vitamini ve tercihe bağlı bir doğal yağdan yaklaşık 10 damla ilave edin. İşte bu kadar, ev yapımı şampuanınız hazır.
Saçlarınızı her gün şampuansız yıkayın. Ancak saçlarınızın doğal yağları ile beslenmesini sağlamak için sık sık yıkanmanız lazım. Saçlarınızın sürekli yıkanması saç boyanız çok hızlı akmasına neden olur. Şampuanla yıkanmamış saçlar demek kurumayan saçlar demektir.
İlgili 35 soru bulundu
Ilık su ile saçlarınızı güzelce ıslatın. Saçınızı çok sıcak su ile yıkamayın ve durulamayın; cilt için olduğu gibi saç ve saçlı deri için de çok sıcak su kurutucu etki yapar.
En iyi sonuç için, saçınıza uygun olan modeli seçmeniz yeterli. Sıcak su ile durulamak ya da yıkamak, saç derinizin kurumasına yol açar ki bu da kepeği tetikleyebilir. Soğuk su ya da ılık su saçınız için daha sağlıklı çünkü bu şekilde yıkamak saçlarınızı parlaklaştırır ve daha yumuşak olmasını sağlar.
Nesillerdir annelerin 1 numaralı tercihi olan dalin bebek şampuanı, %98 doğal kökenli içeriği ile aradığınız saflığı ve güvenliği sunuyor. Dalin, bebeğinizin sağlığına ve dünyaya zarar vermez. Ürünümüzde * ile belirtilen tüm içerikler tamamen doğal kaynaklardan elde edilen ham maddelerdir.
Şampuanın temel maddeleri su ve yıkma ham maddeleridir.
Şampuanlar saç derisine uygun olacak şekilde üretiliyor. Dolayısıyla saç derisi için kullanılması gereken bir ürünü yüzünüze sürerseniz olumsuz etkiler ortaya çıkacaktır. Cildinizde kuruma, akne problemleri, kızarıklık görünebilir. Bunu süreklilik haline getirmemeniz kritik öneme sahiptir.
Sabuna mahlep, kakule sandal, öd ağacı gibi seçilen kokulu maddeler katılır ve saçların temizlenmesi için kullanılırdı.
Sabunun içeriği ne olursa olsun saçların nemini kaybedip kurumasına neden oluyor ve saçın ph dengesini bozuyor bu yüzden sabunla saç yıkamanızı önermem. Saçları çok fazla sertleştirdiği için taramak da zorlaşıyor, zaten yıkama sonrasında saçlar yine saç bakım ürünlerine ihtiyaç duyuyor.
Kuru veya hasarlı saçlar: Bunun hasar ve kuruluk seviyesine bağlı olduğunu belirtmek ile birlikte, her beş ila yedi günde bir şampuanlamayı öneriliyor. Kıvırcık saçlar: Maksimum saç büyümesi için haftada bir kez saç yıkama önerilir. Temizlemenin ardından saç kremi ile saçları nemlendirmek de önemlidir.
Doğal içerikli şampuan çeşitleri; sülfat, paraben ve buna benzer kimyasal maddeler barındırmayan, çeşitli bitki özleri içeren organik ürünlerdir. Saçlarını kimyasal şampuanların yıpratıcı etkilerinden korumak isteyenlerin tercihi bitkisel şampuan çeşitlerinden yana olur.
1) Şampuan yerine sabun kullanmak daha sağlıklı
Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. Hatta tam tersi şampuanlar sabuna göre saç derisinin ph'ına ve saç tellerinin yapısına göre formüle edilen maddelerden oluştukları için sık kullanım açısından daha uygun olabiliyor.
Doğal şampuan, SLS, SLES, Paraben içermeyen şampuanlara verilen genel addır. Doğal şampuan, sülfatsız şampuan ve parabensiz şampuan gibi isimlerle de nitelendirilebilir. Doğal şampuan tercihi yaparken saç ve cilt tipinize en uygun doğal şampuanı seçmelisiniz.
Hans Schwarzkopf adındaki bir Alman eczacı daha 1903 yılında üretiği toz halindeki şampuanı piyasaya sürmüştür. Bunun akabinde 1927'de ilk sıvı şampuanı bulmuştur. İlk defa 1933 yılında sabuna alternatif olarak düşünülen alkil sülfürikler piyasaya çıkmıştır.
Ankara'da gerçekleştirilen 'Uluslararası Helal Kongresi'ne "şampuan" damga vurdu. Türk ve yabancı profesörlere göre, kullanılan tüm şampuanlar aslında haram. Çünkü üretimde şampuanların kıvamını sağlayan "jelâtin" kullanılıyor. Jelâtin ise ağırlıklı olarak domuz derisinden ve domuz yağından üretiliyor.
Türkiye'de Şampuan
Türkiye'ye ilk kez şampuan 1950'lerin başında girmiş. O zamanlarda şimdiki gibi sıvı halde değil, küçük paketler içinde toz halindeki karışım, su ile karıştırılır ve şampuan elde edilirmiş. Daha sonra cam şişelerde sıvı halde satılmaya başlanmış.
Dalin – Kopaş Kozmetik. Dalin markası, Bilim İlaç'ın da kurucusu olan Eczacı Adil Karaağaç tarafından, Kopaş Kozmetik Pazarlama ve Sanayi A.Ş. bünyesinde 1983 yılında yaratıldı.
Yetişkinlerin cilt ve saç temizliğinde daha sağlıklı olduklarını düşünerek bebek şampuanlarını tercih edebildiklerini söyleyen Öğr. Üyesi Dr. Genada Sinani, “Bebek şampuanı yetişkin cildinde güvenle kullanılabilir mi? Kısacası evet.
Yasemin, manolya ve amber bir arada. İçeriğindeki yasemin, manolya ve amber birleşimi ile eşsiz bir kokuya sahiptir. Kalıcı tazelik ve ferahlık sağlar. Özel formülü hem sizin hem de bebeğiniz için idealdir.
Saçınızı durularken ılık veya soğuk su kullanmanız tavsiye edilir. Sıcak su, saçınızı kurutabilir ve saç derinizin doğal yağlarını yok edebilir. Soğuk su ise saçları daha parlak hâle getirmeye yardımcı olur. Üstelik saç tellerini sıkılaştırma ve nem dengesini sağlama gibi etkileri de mevcuttur.
Deniz özellikleri, iyot ve tuz, kafa derisinin birçok seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Bu nedenle bunu duymamız normaldir. deniz suyu en yağlı tüylere yardımcı olur, özellikle yağ seviyelerini düzenlediği için. Yine de fazla deniz suyu saçlarımızı etkileyerek kurumasına ve eskisi gibi görünmemesine neden olabilir.
Her gün değil, gün aşırı yıkayın
Günaşırı ılık ve fazla basınçlı olmayan suyla, saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın. Her yıkamada 2 kezden fazla şampuan ya da sabun kullanmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri