Merkez Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu İdari Bina konumuna en yakın tramvay durağı Porsuk.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 11-17-31 numaralı otobüsleri ile eski Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun arkasından hareket eden 16 - 38 numaralı minibüslerle Masal Şatosu'na ulaşabilirsiniz.
Merkez bölgesinde bulunan Odunpazarı Evleri konumuna son Tramvay saat kaçta gider? OTOGAR - OSMANGAZI ÜNIVERSITESI, Merkez bölgesinde bulunan Odunpazarı Evleri konumuna giden son Tramvay aracıdır. 00:54 civarında buradan geçer.
İsmet İnönü ve Çarşı tramvay duraklarında inerek Adalar Bölgesine ulaşabilirsiniz. Bu bölge, Eskişehir Tren İstasyonuna yaklaşık 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Eskişehir şehir merkezini Porsuk Çayı ikiye bölmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Odunpazarı İlçe şehrin ilk yerleşim yeridir. Eskişehir kent merkezinde yer alır ve diğer ilçelere göre yükseltisi daha fazladır. İlçe sınırları içerisinde 85 mahalle yer almaktadır.
Merkez Masal Şatosu | Kafeterya konumuna en yakın tramvay durağı Çamlıca. 2 dk yürüme mesafesindedir.
9 Mart 2014 tarihinde hizmet vermeye başlayan Masal Şatosu, Eskişehir Bilim Parkı içerisinde bulunmaktadır. Çimsa'nın şartlı bağışı ile Dede Korkut, Nasrettin Hoca ve Keloğlan optik ve robotik temaları Sabancı Vakfı tarafından karşılanan Masal Şatosu, en yükseği 50 metre olan 26 kuleden oluşmaktadır.
Akvaryumda dünyanın farklı denizlerinden getirilen 84 türden toplam 2150 balık bulunuyor. Sualtı Dünyası, tek seferde 400, bir günde ise 3500 ziyaretçiye ev sahipliği yapabilecek. Sualtı Dünyası'nın giriş ücreti, yetişkinler için 3, öğrenciler için ise 2 TL.
Yaklaşık yarım saat süren gösterim, kubbe yapısından dolayı oldukça etkiliydi.
Sazova Parkı Giriş Ücreti
Sazova Parkı'na giriş ücretsiz. İçeride bulunan masal şatosu, hayvanat bahçesi gibi alanların ayrı ayrı giriş ücretleri var. Tek tek hepsini aşağıda yazacağım. Parka girişte bireysel aracınızla geldiyseniz otopark için ücret alınıyor.
Periyodik olarak düzenlenen üç masal seansı (Bir Varmış Bir Yokmuş, Masal Masal İçinde, Gizemli Yolculuk) ile Çocuk Kulübü ve Masal Şatosu Sahnesi'nde farklı zamanlarda düzenlenen atölye çalışmaları, gösteriler ve söyleşiler gerçekleştirilmektedir.
Şehir merkezinden, Porsuk Çayı civarından ya da Odunpazarı Evleri'nin olduğu bölgeden parka taksiyi kullanarak 10-20 dakikada içinde en fazla 20-25 TL gibi çok cüz-i bir ücret ödeyerek varılabiliyor. Odunpazarı'ndan kalkan 11 ve 17 no'lu otobüsler ile de bu parka çok az bir ücret ödeyerek ulaşım sağlanabiliyor.
25000 metrekarelik gölet su sporları için tasarlanmıştır. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde ziyaretçilerimizi bekleyen Masal Şatosu, Kalyon Gemisi, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzayevi, Hayvanat Bahçesi ve Eti Su Altı Dünyası görülmeye değer merkezlerimizdir.
11-17 hat numaralı belediye otobüsleri ya da eski stadyum arkasından 16-38 hat numaralı minibüsler ile Hayvanat Bahçemize ulaşabilirsiniz.
Yüksek Hızlı Tren YHT ile Eskişehir'e geldiyseniz: Tren garından çıkmanızın ardından, Espark AVM'ye yürüyüp, önünden geçen tramvay ile az önce anlattığımız şekilde Atatürk Lisesi Durağı'nda inip, karşıya geçerek 11, 17 ve 31 numaralı otobüsleri kullanarak Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı'na gidebilirsiniz.
Tramvay, otobüs, dolmuş, minibüs, servis ve taksi ücretlerinde artışa gidildi. Tam Eskart ücreti 7,5 liradan 12 liraya, indirimli Eskart ücreti 4 liradan 6 liraya yükseltildi. Minibüs ve dolmuş ücretleri ise 7,5 liradan 13 liraya çıkarıldı.
Pendik Belediyesi Mobil Uygulamasından randevu alınabiliyor
Eylül – Mayıs dönemi hafta içi okul grupları randevularını pendik.bel.tr adresi üzerinden, hafta sonu bireysel ziyaretçiler ise Pendik Belediyesi Mobil Uygulamasından alabiliyor.
İlk kez Ekim 2008'de Ramazan Bayramı süresince tamamlanmadan ziyarete açılmıştır. Parkta Nuh'un Gemisi'nin yanı sıra 25 bin metrekarelik bir gölet, park çevresinde dolaşan buharlı mini tren, çocuk oyun alanları, hayvanat bahçesi, bilim ve deney müzesi, konser alanları, amfi tiyatro bulunmaktadır.
Bilim, Sanat, Kültür ve Oyun Aşkına: Eskişehir Sazova Parkı Hakkında Her Şey. Eskişehir denilince akla gelen bana göre iki şey var; birincisi Odunpazarı Evleri ikincisi Sazova Parkında bulunan mavi kuleli şato.
Şehirde isim yapmış en meşhur lezzet ise “çi börek”tir; Tatarlar “çi” kelimesini güzel anlamında kullanırmış, bu lezzetli böreğin adı da buradan geliyor. Özellikle Odunpazarı tarihi bölgede bulunan otantik bir çok restoranda çi börek tadabilirsiniz.
Toplu Ulaşım
EsTram (tramvay) ile Atatürk Lisesi durağında; otobüs ile Odunpazarı durağında inerek kısa bir yürüyüş ile OMM'a ulaşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri