Doğru şekilde uygulanmış olan bir estetik dolgu düşmez. Dolgu malzemesinin dişe mükemmel bir şekilde tutunmasını sağlayacak işlemler yapıldığından dolgunun düşmesi de mümkün olmaz.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Yine de oldukça dayanıklı olan bu dolguların ömrü 5 ile 10 yıl arasında değişmektedir. Diş sağlığını dikkat edilir ve dolgu dikkatli kullanılırsa 10 yıla kadar kullanılabilir. Dikkatsizce kullanır ve hijyenik olunmazsa 5 yıl sonra dolgunun değiştirilmesi gerekebilir.
Estetik Dolgu Düşer mi? Estetik dolgu bu alanda uzman ve deneyimli bir diş hekimi tarafından doğru şekilde uygulandığı takdirde düşmez. Bunun için dolgu maddesinin dişe en iyi şekilde tutunması sağlanmalıdır.
Dolgular genellikle yenilen sert yiyecekler nedeni ile düşmektedir. Ayrıca diş sıkma gibi durumlar dişte yer alan dolguların düşmesine sebebiyet verebilir. Diş dolgusu yaptıran bir kişi gerekilen ağız ve diş bakımını yerine getirmezse diş dolgusu kısa sürede düşebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Yüze yapılan dolgu eritilir mi sorusu, yüz dolgu işleminin sonucundan memnun kalmayıp 6-12 ay aralığındaki erime sürecini beklemeden hemen çözüm bulmak isteyen kişilerin sorduğu sorulardandır. Yüze yapılan dolgu eritilir mi sorunun cevabı ise, evet eritilebilir.
Düşen dolgunun yerine en kısa sürede yenisi yapılmalıdır. Eğer bu müdahale olmazsa, mevcut dişin kaybedilmesi mümkündür. Düşen dolgunun yarattığı boşluk gıda artıkları ve bakteriler tarafından işgal edilmesi söz konusu olabilir.
Kompozit dolgular özel malzeme ile uygulanan estetik dolgulardır. Son derece dayanıklı olan bu dolguların 5 ila 7 yılda bir yenilenmesi doğru olur. Dolgu yapıldıktan sonra dişlere ve ağız sağlığına dikkat etmek dolgu ömrünü uzatır. Bu nedenle dolgudan sonra daha dikkatli olmak gerekir.
Beyaz, estetik dolgular ise dişe yapıştıkları için dolgunun altında yeni çürük oluşturma riski daha düşüktür. Bununla beraber her dolgunun bir ömrü olduğu unutulmamalı ve tabi ki amalgam dolgular estetik olmamasına rağmen bu açıdan en uzun ömürlü dolgular olarak kabul edilmektedir.
Estetik dolguların renk değişimine uğramaması için ağız hijyenine mutlaka önem vermeniz gerekir. Çünkü hijyeni sağlamadığınız zaman üretilmeye başlanacak organik asitler, dolgularda yumuşama ve renk değişimine sebep olacaktır.Bu nedenle Estetik Dolgu Renklenir Mi? Sorusuna en uygun cevap evet olabilir.
Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır.
Tek seansta biter ve ortalama 45-60 dakika aralığındadır. Tabi ki eğer diş sayısı fazla ise bu süre artabilir. Eğer ciddi bir dişeti problemi varsa ya da önden dişeti estetiği uygulanması gerekiyorsa 1 seans daha planlanıp bu dişeti sorunları önden halledilir.
Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır. Dolgu işlemi yapıldığı gün cilt bakımı yapılmamalı, en erken 1 hafta sonra yapılmalıdır.
Estetik dolgu kimlere uygulanmaz? Estetik dolgu uygulaması kullanılan etken maddeye alerji sorunu olan kişilere uygulanamaz, Sistemik hastalığı olanlar ve devamlı ilaç kullananların uygulama öncesi bu bilgilerini hekimlerine iletmeleri gerekir.
Kırılan ve çürüyen dişlerin eski formuna kavuşması için estetik diş hekimliği tedavi yöntemi olan dolgu uygulamalarından yararlanılabilir. Siyah dolguların yarattığı kötü görünümü ortadan kaldıran estetik dolgular: Dişlerde oluşan kalıcı renk bozukluklarının giderilmesi.
Dolgu ne zaman erir? Eritme işlemi sonrası dolgu 3 ile 7 gün arasında erimektedir. Eritme işlemi için tek seans yetmeyebilir, bazen ikinci, çok nadiren üçüncü seans yapılabilir.
Doğru şekilde uygulanmış olan bir estetik dolgu düşmez. Dolgu malzemesinin dişe mükemmel bir şekilde tutunmasını sağlayacak işlemler yapıldığından dolgunun düşmesi de mümkün olmaz. Ancak hatalı yapılan dolguların ya da dişe darbe alınması gibi durumların dolgunun düşmesine neden olabilme ihtimali de bulunuyor.
Aynı zamanda kişilerin özgüveninin artmasına yardımcı olur. Farklı dolgu çeşitleri ve uygulama teknikleri bulunan dudak dolgusunun kalıcılığı ortalama 12 (10-18) ay kadar devam etmektedir.
Hatalı dolgu işlemlerinde diş hekimleri farklı müdahaleler gerçekleştirebilir. Bunlardan ilki dolgunun sökülerek tekrar yapılmasıdır. Dolguyu yapan diş hekimine tekrar başvurulduğunda hatalı dolgunun yerine yenisi yapılabilir. Problem daha da büyürse ve diş kaybı söz konusu olursa kanal tedavisi de yapmak mümkündür.
Dişlerin fırçalanabilmesi için dolgunun genel sertliğe ulaşma süreci tamamlanmış olması gerekmektedir. Dolgunun genel sertliğe ulaşması 24 saatte olur.
Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür.
Yine sağlık durumlarına bağlı olarak botox, peeling, dolgu, saç ve cilt sorunlarının giderilmesi gibi daha çok özel hastanelerde tercih edilen işlemler de devlet hastanelerinde gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemlerin masraflarının tamamını SGK üstleniyor.
Kullanılan dolgu türüne, dolgu miktarına bağlı olarak dolgunun kalıcılık süresi 12 ile 24 ay arasında değişmektedir. Ayrıca kalıcılık süresi kişiye göre de farklılık gösterebilir. Burun dolgusunun etkisi geçtikten sonra diğer deyişle dolgu eridikten sonra kişi isterse uygulama tekrar edilebilir.
Dolgular yıllarca büyük bir baskı altındadır ve zamanla gevşeyip kendiliğinden ya da diş çürüğü nedeniyle düşebilirler. Bazen şiddetli diş ipi kullanımı, çok sert ısırma, plak oluşumu veya diş gıcırdatma nedeniyle bir dolgu düşebilir. Yemek yerken dişin düşmesinin yaygın olduğunu unutmamak ve dikkat etmek önemlidir.
Dolgu Enjeksiyonu
Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kollajen lif, yağ tabakası ve hyaluronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Özellikle göz, ağız, çene, boyun, burun, alın bölgesinde kırışmalar ve sarkmalar ortaya çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri