Estetisyenler, cilt bakımı, güzellik ve sağlıkla ilgili uygulamaları gerçekleştiren profesyonellerdir. Estetisyenler, müşterilerinin cilt, tırnak ve saç bakımı, makyaj, masaj ve vücut bakımı gibi hizmetlerden yararlanmalarına yardımcı olurlar. Estetisyenler, cilt bakımı konusunda uzmanlaşmış kişilerdir.
Estetisyen, cildin sağlığını ve görünümünü iyileştirmek için çeşitli bakım ve derin temizlik tedavileri uygular. Epilasyon, makyaj, cilt ve vücut bakımı gibi kişisel hizmetler verir.
Başarılı bir estetisyenin sahip olması gereken özellikler:
Temiz, bakımlı ve özgüvenli olmak. Çalışılan ortamı hijyenik tutmak. Eğitim aşamalarını her alanda doğru şekilde uygulamak, hata payını en aza indirmek. İnsan psikolojisinden anlamak, sağlıklı bir iletişim kurma becerisine sahip olmak.
Çünkü estetisyenlik için formal bir eğitim şartı yoktur. Ancak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlardan gerekli eğitimleri alarak bu mesleği yapacak kişilerin eğitim süresi ortalama 1-2 yıldır.
Estetisyenler, güzellik merkezlerinde, cilt bakım bölümü bulunan hastane ve otellerde ya da kendilerine ait cilt bakım salonlarında çalışabilirler.
İlgili 41 soru bulundu
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Estetisyen maaş beklentisi aylık ortalama 20.300 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 18.000 TL ile 23.900 TL arasında değişmektedir.
Estetisyen mesleği, bir kişinin cilt bakımı, makyaj ve vücut bakımı gibi güzellik hizmetlerini sunan bir meslektir. Estetisyenler, cilt bakımı hizmetleri sunar ve cilt yapısına uygun ürünler kullanırlar. Ayrıca, makyaj hizmetleri sunar ve makyaj tekniklerini kullanırlar.
Estetisyen olmak isteyen kişiler için belli bir üniversite ya da bölüm bulunmamaktadır. Genellikle estetisyen statüsüne sahip olmak isteyen kişiler farklı eğitimlere katılarak bu unvana sahip olabilirler. Yani estetisyen olarak görev alacak kişiler için resmi eğitim zorunluluğu bulunmaz.
Plastik Cerrahi Uzmanlığı, Tıp Fakültesi eğitimi sonrası uzun bir ihtisas eğitimi ile gerçekleşen bir tıp dalıdır. Estetisyenlik ise, tıp eğitimi gerektirmeyen bir meslek eğitimidir.
Anadolu Meslek Lisesi veya Kız Meslek Liselerinin Kuaförlük veya Cilt Bakımı Bölümlerinden mezun olabilirsiniz. Eğer bir okuldan mezun değilseniz MEB programları ile uzmanlık sertifikası alabilirsiniz.
Estetisyen Mesleği İçin İş Olanakları Nelerdir? Hastanede çalışmak isteyen adaylar, estetisyen iş ilanları hastane ilanlarına başvurabilir.
Güzellik uzmanlığı sertifikası kimler alabilir ? 19 yaşını doldurmuş her kişi ,Güzellik Uzmanlığı Eğitimi aldıktan sonra , Uzmanlık Sınavına girerek M.E.B onaylı Güzellik Uzmanlığı Sertifikası almaya hak kazanır.
Eğitimini tamamlamış, sertifikası olan, kişilerin cilt guzelliğini ve bakımını sağlayan uzman kişilere estetisyen denir. Herhangi bir resmi eğitim alınmasına gerek olmadan da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda eğitim alınarak onaylı sertifika ile Estetisyen ünvanına sahip olunabilir.
2 yıllık Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü mezunları güzellik sektöründe istihdam edilir.
Yeni mezun bir güzellik uzmanı genellikle saat başına belirli bir ücret alırken, deneyimli ve ünlü bir güzellik uzmanı kendi işinin sahibi olarak yüksek gelir elde edebilir. Türkiye'de bir güzellik uzmanının ortalama aylık maaşı 13.000 TL ile 38.000 TL arasında değişebilir.
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
Estetisyenlerin dolgu uygulaması yapması yasal olarak mümkün olmaz. Bu tür bir işlem için sadece tıbbi bir lisansa sahip olan uzmanlarla çalışmak güvenli ve önerilen bir seçenektir. Dolgu uygulaması, ciltteki çizgi ve kırışıklıkların azaltılması, hacim kaybının telafi edilmesi ve diğer estetik amaçlarla yapılmaktadır.
Güzellik uzmanı olmak için üniversitede belli bir bölüm okuma zorunluluğu yoktur. Fakat iyi bir güzellik uzmanı olmak için üniversitede Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü okunmalıdır. Bu mesleği yapmak için Güzellik Uzmanlığı Sertifikası sahibi olmak gerekir.
Güzellik uzmanları, müşterilerilerinin ihtiyaçlarını belirlemek için ön görüşmeler yapar ve cilt analizi, yüz ölçümü gibi teknikler kullanarak müşterilerin cilt tipini ve diğer özelliklerini belirler. Ayrıca, müşterilere güzellik ürünleri hakkında bilgi verirler ve uygun ürünlerin seçilmesinde yardımcı olurlar.
Güzellik Uzmanı (Seviye 4), iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemleri alarak, sağlık ve kalite kurallarına uygun olarak, cilt ve vücut bakımı, epilasyon ve depilasyon ile makyaj işlemlerini yürütme bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Güzellik uzmanlığı sertifikası almak için, kursiyerlerin belirli bir eğitim süresini tamamlamaları ve sınavlarda başarılı olmaları gerekir. Güzellik uzmanlığı kursu, 826 saatlik bir eğitim programını içerir. Bu eğitimin 226 saati teorik, 600 saati ise uygulamalı olarak verilir. Eğitim süresi yaklaşık 6 aydır.
Estetisyen; Doktor olmayan (Tıp fakültesi okumamış), milli eğitim bakanlığının düzenlediği veya bakanlığın onay verdiği güzellik salonlarında kurs görerek sertifika programını tamamlayıp, sertifikası olan, ve güzellik salonlarında çalışan, iğne epilasyon dışında girişim yapma yetkisi olmayan güzellik uzmanlarıdır.
Özel güzellik merkezlerinde çalışan bir güzellik uzmanının ortalama brüt maaşı, 13.500 TL ile 21.000 TL arasında değişebilir. Ayrıca, başarılarına göre prim veya ek ödemeler alabilirler. Güzellik uzmanları ayrıca, kendi işlerini açarak serbest çalışabilirler.
Eğer Anadolu Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ya da Kuaförlük ve cilt bakımı gibi bölümlerden mezun değilseniz MEB onaylı programlara katılarak Güzellik uzmanlığı sertifikanızı alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri