Bunlardan bir tanesi de DSL. ''DSL ne demek?'' sorusunun cevabı pek çok kişi tarafından bir merak konusu. İngilizce ''Digital Subscriber Line'' açılımı ile bilinen DSL'in Türkçe çevirisi ise ''Dijital Abone Hattı''. Modem üzerinde yer alan DSL ışığı, internetin olup olmadığını gösteren ana ışık olarak konumlanıyor.
DSL (Digital Subscriber Line), dijital abone hattı anlamına gelir. DSL, internet bağlantısı sağlamak için kullanılan bir teknolojidir. Telefon hatları üzerinden çalışan DSL teknolojisi, daha hızlı bir internet bağlantısı sunarak, yüksek hızda internet erişimi sağlar.
DSL kısaca, sayısal abone hattı olarak tanımlanabilir. Bakır kablolar yardımıyla ev veya işyerlerine ulaştırılan DSL hattı, internetten yararlanılmasında önemli bir görev üstleniyor. DSL bant genişliğine bağlı olarak kendi içinde çeşitlilik gösteriyor. Bu noktada ADSL ve VDSL, DSL standartlarına örnek gösterilebilir.
Ethernet, cihazların yerel alan ağında veya geniş alan ağında birbirine bağlanmasını sağlayan bir tür bilgisayar ağı teknolojisidir. İnternete kablolu bir bağlantı kullanır ve yüksek hızlarda veri iletebilir ve alabilir. Ethernet, en yaygın LAN teknolojisi türüdür ve birçok ev ve işyerinde kullanılır.
“DSL ışığı yanıyor ama internet yok sorunu” çözümü için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: Modemi Yeniden Başlatın: Modeminizi kapatın, prizden çıkarın ve yaklaşık 30 saniye bekleyin. Ardından modemi tekrar prize takın ve açın. Modem, yeniden başlatıldığında bağlantı sorunları düzelebilir.
İlgili 17 soru bulundu
DSL ışığı yeşil yanıyorsa VDSL düzgün olarak çalışıyordur. DSL ışığı yanmıyorsa DSL bağlantısı yanlış yapılmıştır ya da hiç yapılmamıştır. Ethernet ışığı yeşil yanıyorsa Modem LAN ile bağlantı kurmayı başarmıştır. Ethernet ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosu takılmamıştır ya da devre dışı bir bağlantı vardır.
Aradaki farkı hatırlamanın en kolay yolu, internetin dünya çapında ve Ethernet'in yerel olmasıdır. Internet, WAN(Wide Area Network) olarak da bilinen Geniş Alan Ağına bağlanırken, Ethernet Yerel Alan Ağına, yani LAN'a bağlanır.
Ayarlar > Ağ ve İnternet > Durum'u açın. Buradan Ethernet bağlantı durumunuzu kontrol edin. Ethernet ağ bağlantısının altında İnternet'e bağlısınız olarak görünmelidir. Ethernet kablosu çalışmıyorsa ve yakınınızda başka bir Ethernet kablosu varsa, çalışıp çalışmadığını görmek için diğer Ethernet kablosunu deneyin.
Genel olarak, Cat6 kablolar daha yüksek performans ve daha fazla esneklik sunar, ancak daha pahalıdır. Eğer veri ağınız için daha yüksek hızlı ve güvenli veri iletimi gerektiriyorsa, Cat6 kablo kullanmanız önerilir. Ancak, eğer sadece düzenli veri iletimi gerektiriyorsanız, Cat5 kablo yeterli olabilir.
DSL ışığının yanması, modeme bağlı olan DSL kablosunun sorunsuz bir şekilde çalıştığını gösterir. DSL ışığı yanmıyor ise bu, DSL bağlantı hattıyla ilgili bir sorun oluştuğu anlamına gelir. Bu sorun, modem ve DSL bağlantı kablosu arasında oluşan temassızlık yüzünden meydana gelmiş olabilir.
Genellikle iyi takılmamış veya çıkmış kablo, DSL ışığının yanmamasına neden olur. Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için, telefon kablosunun DSL bağlantı noktasına düzgün ve sıkıca takılı olup olmadığını kontrol edin. Kablonun diğer ucunu ve telefon prizine sıkıca takılı olup olmadığını kontrol edin.
İngilizce ''Digital Subscriber Line'' açılımı ile bilinen DSL'in Türkçe çevirisi ise ''Dijital Abone Hattı''. Modem üzerinde yer alan DSL ışığı, internetin olup olmadığını gösteren ana ışık olarak konumlanıyor.
Digital Subscriber Line (Sayısal Abone Hattı), sıradan bakır kablolar üzerinden evlere ve ofislere yüksek bant genişliği sağlayan bir teknolojidir.
ADSL teknolojisinde santrale olan uzaklığınıza göre 24 Mbps'ye kadar download (veri indirme) hızı, minumum 1 Mbps'e kadar da upload (veri yükleme hızı) alabilirsiniz.
DSL, internet kullanımını sağlayan temel hatta verilen isimdir. Bu hat internet sağlayıcılar tarafından kişilere internet hizmeti olarak sunulur. DSL bağlantının, ADSL, VDSL, VDSL2 ve SHDSL olmak üzere farklı türleri bulunur. Bu farklı türlerin arasındaki en belirgin fark kullanıcıya sundukları internet hızıdır.
İnternet kablo bağlantısı sağlamak için gerekli olan ethernet kabloları genellikle numaralarla isimlendirilirler. CAT5E, CAT6, CAT6A, CAT7 gibi. CAT7 içlerinde en iyi iletim hızına sahiptir. Seviye arttıkça Mhz değeri de artar.
Ethernet kablosu kablolu internet bağlantısı sağlamak için işinize yarar. Üstelik yalnızca ev internetibağlantılarında değil iş yerinde yerel ağ bağlantısı kurmak için ya da ana sunucu ile diğer cihazlar arasındaki bağlantıyı sağlamak için de bu ethernet kablosuna ihtiyaç duyulur.
Bilgisayarınızdan Ağ ve İnternet ayarlarını açınız. Ethernet -> Bağdaştırıcı Seçeneklerini Değiştir -> Ethernet ->sağ tıklayarak özellikler->Kimlik Doğrulama penceresini açınız. Yerel Ağ Bağlantısı/Ethernet->Yönergeleri izleyiniz.
Wifi ağları hızlı olsa da Ethernet bağlantıları daha hızlıdır. Bunun nedeni duvarlar, ağaçlar, mobilyalar, insanlar gibi engellerin radyo sinyallerine daha kolay müdahale edebilmesidir. Radyo dalgası iletimi sinyalin gücünden ödün verir.
Özellikle PC interneti nasıl hızlandırılır diye merak ediyorsan, kasana bir ethernet kablosu bağlayarak daha güvenilir, güvenli ve elbette hızlı bir internet bağlantısına erişebilirsin.
Ethernet kablosu internet hızını artırmaz. Gerçek internet hızınızı stabil bir şekilde almanıza yarar sadece, bir de gecikme sabit olur.
Ek olarak, sorununuzun sebebi aşağıda belirtilen teknik nedenlerden kaynaklanabilir: - Bina girişinden DSL sinyali daire içerisine giden tesisata bağlanmamış olabilir. - Şebeke GENEL arızası olabilir. - Abonelik aktif konumda olmayabilir ya da aktivasyon işlemleri henüz tamamlanmamış olabilir.
“DSL bağlantısı yok” sorununa Wi-Fi modeminize bağlı kablolar neden oluyor olabilir. Bu nedenle DSL bağlantısını sağlayan telefon hattınız üzerinden çalışan ve modeme bağlı olan tüm kabloları kontrol etmeli ve olası sorunlarda yeni bir kablo ile bağlantıyı güçlendirmelisiniz.
DSL ışığı sabitlenmiyor ise o elemanın kestiği kabloya yaptığınız bağlantının sağlam olup olmadığıni kontrol edin. İki kablonun birbirine değmeyecek şekilde ve oynamayacak şekilde bağlı olduğuna emin olun. Modemin arkasında bulunan reset butonuna basılı tutarak fabrika ayarlarına dönmesini sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri