Vaillant TurboTec Plus Kombi Resetleme Üzerinde x işareti olan alev simgeli tuşa 5 saniye kadar basılı tutmanız halinde cihaz kapanıp açılacaktır bu şekilde kombiye reset atmış olacaksınız. Bazı durumlarda kombiyi kapatıp belirtilen tuşa basılı tutarak kombiyi çalıştırabilirsiniz.
Vaillant Vck Kombiyi Resetleme
Siyah panel üzerine yeşil düğmeler vardır. Açma/kapama düğmesinin sağında konum seçme düğmesi vardır. Bu düğmeyi alev sembolü olan yere çevirin, birkaç saniye bekleyin daha sonrasına düğmeyi bir önceki konumuna (yaz ya da kış konumuna) getirdiğinizde resetleme işlemini yapmış olursunuz.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Turbo Tec Plus kombiyi resetleme işlemi oldukça basit bir işlem olmaktadır. Turbo Tec kombi panelinde bulunan dört adet tuş bulunmaktadır. Resetleme tuşu ise alev üzerinde çarpı işareti bulunan tuştur. Resetleme tuşuna üç saniye basılı tuttuğunuz zaman cihaz kendini otomatikman resetyelecektir.
Kombiyi resetlemeniz gerekir. Vaillant kombilerin genel modellerinde reset düğmesi alev sembolü üstünde x işareti olan düğmedir. Bu düğmeye 3 saniye basılı tuttuğunuzda ve sonrasında parmağınızı çektiğinizde kombiye reset atmış olursunuz. Kombi zaten bu aşamada kendiliğinden kapanıp açılacaktır.
İlgili 18 soru bulundu
Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir. Çünkü pislik ya da kuşların yuva yapması sonucu tıkanabilir.) Kombinin ateşleme elektrotunun arızalanması veya ateşleme trafosunun arızalanması da kombinin ateşleme yapmamasında etkili olan diğer faktörlerdir.
Hava prostatı takılı kalması, veya arızaları meydana gelmiş olabilir, Ntc ısı sensör arızaları belirmiş olabilir, Kombi hiç devreye girmiyorsa anakartta sorun olabilir. Bu durumda ekiplerimiz anakart onarımı ya da anakart değişimi yapabilir.
Önemli bilgi olarak gördüğümüz Vaillant ecotec intro resetleme işlemini açma kapama tuşuna 3 saniye boyunca basarak kolayca yapabilirsiniz.
Kombi ve tesisatta su kaçağı olup olmadığı kontrol edilmeli. Radyatörlerin vanaları sonuna kadar açık olmalı. Kombi kontrol paneli üzerindeki reset butonuna 3-5 saniye basılı tutularak bırakılmalı. Kombinin tekrar normal çalıştığından emin olunmalı.
F1 Arıza Kodu :
Atmotec Kombinin Kalorifer Tesisatına Giden Dönüş Suyunu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Sorun, Bağlantılarında Hata Ya Da Kablosunda Problem Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Lütfen Servisle İrtibata Geçiniz. 444 55 47.
Kombiler birçok farklı sebepten dolayı çalışmayı durdurur. Özellikle arıza durumuna geçtiği zaman kombi resetleme işlemi gerçekleştirilir. Bu doğrultuda kombinin arıza durumundan çıkarılıp yeniden çalışır hale gelebilmesi için, cihazın kapatılıp tekrar açılması ve çalışması anlamına gelmektedir.
Resetleme işlemi sayesinde cihaz ayarları sıfırlanır ve cihaz tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilir. Eğer kombinizde reset tuşu veya benzeri bir düğme yoksa kombinin şalterini kapatıp açmak da faydalı olabilmektedir. Bu işlem de yine en fazla 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
Analog manometre olmayan Vaillant cihazlarda cihaz menüsünden ilgili menü seçilerek anlık basınç görülebilir. Soğuk su tesisatta 1-1,5 bar arasında olası gerekmektedir. Su ısındıkça genleşmeden dolayı bar yükselmesi normaldir. Bar seviyesi en fazla 3 bar'dır.
Tahliye Vanasından Basıncı Düşürmek
Tesisat borularının üzerinde bulunmaktadır. Renk olarak genellikle kırmızı renkte olmaktadır. Bu vana genellikle emniyet ventili ile karıştırılmaktadır.
ECO: Bu mod daha çok oda termostatı gibi bir göreve sahiptir. Böylece cihaz ayarlanan sıcaklığa gelince durması ile beraber, aynı zamanda sıcaklık düştüğü vakit yeniden aktif hale gelir ve çalışır.
Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
Peki, kombi çalışırken neden durur? Öncelikle iyonizasyon elektrodunun alev görmemesi durumunda kombi çalışır ve kısa süre içinde durur. Yine oksitlenme meydana gelmesi veya kombinin anakartında arızalanma olması kombinin çalıştığı esnada birden durmasına neden olur.
Kombi bacasının tıkalı olması ya da ateşleme elektrodunun arızası da bu soruna neden olabilir. Yukarıdaki temel sebeplerin yanı sıra iyon elektron arızalanması ve su basıncının belli seviyenin altında seyretmesi de kombinizin ateşleme yapmamasının sebeplerindendir.
Vaillant Kombi F22 Hatası Ne Demek? Vaillant kombide düşük su basıncı ya da kuru yanma olarak tabir edilen bir arıza kodudur. Önemli Not: Vaillant kombilerin modeline göre kuru yanma sorunu değişebilmektedir. F22, F23, F24 hata kodları da hemen hemen aynı anlama gelmektedir.
Vaillant kullanıcılarının en çok yaşadığı arızaların başında gelir f28 ve f29 hatası. Vaillant f 28 ve f 29 arızası üç ateşlemede alev oluşmadı veya söndü anlamındadır. Bu arıza ile karşılaştığınızda ne yapmanız gerekiyor.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir.
İlk açılışta barın 1,5 olması ve gaz vanasının da açık olması gerekir. Tüm bu kontrollerin ardından kombiye gelen şalterin açık konuma getirilmesi gerekir. Sonrasında kombinin sahip olduğu tuş kombinasyonun niteliğine göre kombinin açılma işlemi gerçekleştirilir.
Kombi Cihazındaki Arızalar
Su basıncı düştüğünde, kombi güvenlik sebebiyle kendisini otomatik olarak kapatır ve resetlenmesi gerektiği uyarısını verir. Bu durumda, kombi su basıncının normal seviyelere getirilmesiyle sorun çözülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri