Çağımızda sosyal medya özellikle haberleşme konusunda çok yoğun kullanılıyor. İnsanlar birbirleriyle haberleşmek için Facebook, Twitter, Messenger gibi sosyal medyadan faydalanıyor bende haberleşme amaçlı bu internet sitelerini kullanıyorum.
İnternette günlük kullanım süresi 6 saat 57 dakika
Sosyal medya kullanım süresinin ise dünyada 2 saat 23 dakika iken, Türkiye'de 2 saat 44 dakika olduğuna, yani yaklaşık 3 saati bulduğuna işaret eden Uraloğlu, "Dolayısıyla bu alan asla boş bırakılmaması ve ciddiyetle ele alınması gereken bir konu.
İlgili 39 soru bulundu
Bu nedenle dijital pazarlama uzmanlarının sosyal hedef öngörülerinin günde 1 ila 2 gönderiyi tavsiye etmesi, yerinde bir varsayım olarak algılanmalıdır. 'Günlük paylaşım yapmak, haftada bir veya birden az paylaşım yapmaktan 4 kat daha hızlı takipçi artışı sağlayacak bir yaklaşımdır.
Günde en az 1 ya da 2 gönderi paylaşmanızda fayda var. Facebook'ta haftada 5-10 gönderiyi aşmamaya dikkat edin. Son zamanlarda sosyal medya platformları arasında en fazla parlayan İnstagram'da fotoğraflarınızı gün boyunca gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz.
Genel olarak, Instagram'da haftada en az üç ila beş kez paylaşım yapmak etkileşimi artırabilir. Twitter'da ise günde en az üç ila yedi kez tweet atmak daha etkili olabilir. Facebook'ta ise haftada iki ila üç kez paylaşım yapmak, takipçi kitlesiyle bağ kurma konusunda etkili olabilir.
Çünkü günümüzde bu alanda en çok kullanılan servis ya da uygulama WhatsApp. Uygulama sadece sohbet etmek için değil fotoğraf, video, belge, konum ve kişi paylaşımı için de çok kullanışlı.
Türkiye'nin 12 ilinde yaşayan gençlerle gerçekleştirilen yüz yüze anket çalışmamızın (N=1537) bulgularına göre, en çok kullanılan sosyal medya platformları sırasıyla Instagram, YouTube ve Twitter'dır.
Sosyal medya yönetimi, içeriklerin oluşturulması ve yayınlanmasında, bu içeriklerden sosyal medyada elde edilen etkileşimlerin incelenmesinde, hedef bir müşteri topluluğu oluşturmada, düzenli olarak tüm bu süreçlerin sonuçlarını raporlamada ve analiz etmede isimlendirilen yönetim sürecidir.
Sosyal medya uzmanı olmak için resmi bir eğitim alma şartı yoktur. Ancak iyi bir sosyal medya uzmanı olmak için üniversitede iletişim fakültelerine bağlı Yeni Medya Bölümü, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü ya da Yeni Medya ve İletişim Bölümü okunmalıdır.
Pazar sabahı, kalabalık kahvaltıların ve sosyal planların başladığı zaman dilimi olduğu için mümkünse 08:00 ile 09:00 arasında gönderi paylaşılmalıdır. Tüm hafta için genel olarak bir saat vermemiz gerekirse, sabah 08:00 ile 10:00 arasını tercih edebilirsiniz. Akşam gönderileri için ise 17:00 idealdir.
Genel olarak, tüm saat dilimleri içinde Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman, gönderilerinizi 11:00 – 15:00 arasında paylaşmaktır. Bu yüzden yüksek etkileşim için sabahın erken saatlerinde veya öğleden sonra geç saatlerde paylaşım yapmaktan kaçınmanız gerekir.
Instagram'da Ne Sıklıkla Gönderi Paylaşılır? Genellikle Instagram akışınıza haftada en az 2-3 kez ve günde en fazla 1 kez gönderi paylaşmanız önerilir. Bunun yanı sıra Hikayeler daha sık yayınlanabilir.
2023 HubSpot araştırmasına göre, Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman 18:00 - 20:59 saatleri arasıdır. Instagram'da en çok etkileşimin olduğu saat ise akşam 8, bu yüzden paylaşımlarınızı bu saatte yapmanızı öneririz. Paylaşım yapmak için en iyi gün cuma.
Paylaşım yapacaksanız 12:00 – 13:00, 14:00 – 16:00 ve 20:00 – 00:00 arasındaki zaman dilimlerini tercih edebilirsiniz. Sosyal medyada paylaşım için en kötü zamanlar ise iş çıkışlarına denk gelen 17:00 – 19:00 arası.
Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook'ta en yüksek etkileşim Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşiyor. Cumartesi ve Pazar günlerinde oluşan etkileşim diğer günlere göre %30'dan fazla etkileşim yaratıyor. Saat olaraksa en etkili saatler, sabah 9, öğlen 1 ve 3 olarak öne çıkıyor.
Toplum halinde yaşayan insanların yerine getirmek zorunda oldukları ödevleri ve kullanacakları yetkileri gösteren kurallara “sosyal düzen kuralları” denilmektedir. bulunmaktadır. Bunlar; “din kuralları”, “ahlak kuralları”, “görgü kuralları” ve “hukuk kuralları”dır.
İnternet görgü kuralları, hoş olmayan davranışlardan kaçınmak, başkalarının özel bilgilerini paylaşmamak, olumsuz yorumlardan kaçınmak, çevrimiçi taciz veya kötüye kullanmamak ve telif hakkı yasalarına saygı göstermek gibi standartları içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri