Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
İçeriklerine göre etkinlikler; Spor Etkinlikleri, İş Amaçlı Etkinlikler, Eğitim Amaçlı ve Bilimsel Etkinlikler, Politik Etkinlikler, Özel Etkinlikler ve Sanatsal Page 6 Simge Kömürcü - Ebru Günlü Küçükaltan OPUS © Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi ♦ 2725 ve Kültürel Etkinlikler (Festivaller ve Karnavallar, ...
Halkla ilişkiler kampanyasının planlanmasındaki araçlar basın toplantıları, basın bültenleri, özel görüşmeler, fabrika hırlan, seminerler, açık oturumlar, sponsorluklar gibi aktivitelerdir. Ancak unutulmamalıdır ki, araç olarak planlanan aktivite ne olursa olsun mutlaka medya kullanılmalıdır.
Hikaye Öncesi Etkinlikler
Hikaye öncesinde yapılan etkinlikler ise; Sohbet, Parmak Oyunu, Şiir, Tekerleme-Bilmece gibi etkinliklerdir.
İlgili 27 soru bulundu
Sanat etkinlikleri çoğu zaman eğlenceli ve oyun aktiviteleri şeklinde uygulanmaktadır. Sanat etkinlikleri arasında, oyun hamuru yapma, origami, taş boyama, resim yapma, kağıttan mozaik resim yapma ve kilden obje yapma gibi etkinlikler düzenlenmektedir.
Mega etkinlikler, kısa dönemde ve genelde bir kez gerçekleşen, düzenlendikleri yerde önemli alt yapı yatırımları ve harcamaları gerektiren, yüksek medya ilgisi ve turist harcamalarının gerçekleştiği, genel olarak uluslararası ölçekte gerçekleşen etkinliklerdir.
Çocukların fiziksel ve motor yeterliliklerinin, algısal motor gelişimlerinin ve hareket becerilerinin yani yer değiştirme, nesne kontrolü ve denge becerilerinin geliştirilmesini içeren etkinliklerdir.
Bozkurt (2012) ise matematiksel etkinlik ile ilgili, “herhangi bir matematiksel kazanıma yönelik gerçekleştirilmesi mümkün olan bir görevin, öğrencilere sorumluluk verilerek ve birtakım araç-gereçler kullanılarak, uygulamaya geçirilmesi sonucu belirli bir ürün ortaya koymaktır” tanımını vermektedir.
Etkinlik (Event), hedef kitleye bir mesajın iletileceği veya tutumların etkilenip davranışın gerçekleştirileceği bir toplantının belirli bir yer ve zamanda gerçekleştirildiği faaliyetlerin tümüdür.
Kişisel etkinlik, iş performansına yardımcı olan ve kurumsal başarıya katkıda bulunan becerileri, davranışları ve tutumları içerir.
Konferans: Bir konunun ya da alanın uzmanının dinleyicilere detaylı bilgiler aktardığı etkinlik türüdür.
Etkinlik Nedir? Eğitim Terimleri Sözlüğünde “Çocukların, kendi amaç ve gereksinmelerine uygun geldiği için isteyerek katıldıkları herhangi bir öğrenme durumu.” olarak açıklanmaktadır. Etkinliğin amacı öğrencilerin istekli ve aktif öğrenmesi sağlamaktır.
Birçok mesleki gelişim programları bulunmasına rağmen öğretmenlerin içinde söz sahibi olduğu mesleki gelişim programı nadirdir. Sınıf içi etkinlik geliştirme ve uygulama çalışmaları öğretmenlerin bizzat içinde bulunduğu yaparak yaşayarak ve eğlenerek öğrendiği bir mesleki gelişim çabasıdır.
Etkinlik türleri, çok çeşitli amaçlarla düzenlenen organizasyonları ifade eder. Bu etkinlikler, eğlence, eğitim, sosyal bağlantı, iş yapma, kültürel kutlama ve daha birçok farklı nedenle düzenlenebilir.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Örneğin; sportif yarışmalar, ulusal törenler, plastik sanatlar sergileri, tiyatro sunumları, dünya dans günü gösterileri, proje sergileri, panolar, gazete ve dergiler, TÜBİTAK yarışmalarına katılım bunlardan bazılardır.
Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yarışmalar, proje çalışmaları, tiyatro, müzik, şiir dinletisi, geziler, sportif faaliyetler, sergiler, konferanslar, törenler gibi başlıklarla açıklayabiliriz.
Sanal etkinlik, fiziksel olarak bir araya gelmek yerine çevrimiçi platformlar veya dijital ortamlar aracılığıyla gerçekleştirilen bir etkinliği ifade eder. Bu tür etkinlikler, katılımcıların farklı yerlerden veya coğrafyalardan olabileceği ve aynı anda sanal ortamda birleşebileceği etkinliklerdir.
Şirketlerin, paydaşlarına yönelik düzenlediği organizasyonlara kurumsal etkinlik denir. Düzenlenen etkinliklerin başlıca hedefi şirket imajını paydaşların gözünde pekiştirmek veya yenilemektir. Paydaşların şirkete olan bağlılıklarının ve aidiyetlik hissinin artmasında da kurumsal etkinlikler önemli bir rol oynar.
27. Merkezî Etkinlikler Nedir? Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarınca düzenlenen, izni verilen veya bir işbirliği protokolüne yönelik yerel, ulusal ve uluslararası etkinlikler Merkezî Etkinlikler olarak adlandırılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri