Binanız taşıyıcı kolonlar üzerinde yükseliyorsa Yatay veya Düşey Delikli Hafif Tuğlaları kullanabilirsiniz. Binanızı bina duvarlarına taşıtmayı düşünüyorsanız o taktirde Taşıyıcı Tuğlaları seçmeniz gerekir. 2 - Binalarımız, içersinde yaşadığımız ve çalıştığımız ortamlardır.
Briket tuğlalar özellikle yük taşımayan ya da iki katlı gibi alçak binaların duvarlarındaki iskelet yapısında tercih edilir. Yapısı hafif olan bu ürün ile inşa edilen alan da hafif olur. Ancak briket duvar iskeletleri oldukça sağlam ve dayanıklı olur. Üstelik briketler yangına karşı da yüksek koruma sağlar.
Bunlar yığma tuğla, ateş tuğlası, baca tuğlası, asmolen tuğla ve dekoratif tuğla çeşitleridir.
İyi cins pres tuğlası ile dış cephelerde dona dayanıklı duvar kaplaması yapılabilir. Tuğla duvarın yapımında normal tuğlalarla birlikte parça tuğlaların da kullanımı gerekir.
Çünkü her bölgede işçilik ve malzeme fiyatları farklılık gösterebilir ama genelde ytong maliyeti tuğla maliyetinin %10 daha üstündedir.
İlgili 17 soru bulundu
Yapı malzemesinde hafiflik ve güvenlik denince de akla ilk olarak Ytong malzemesi gelmektedir. Kuru birim hacim ağırlığı 400 kg/m³ Ytong, hafifliğiyle binaların toplam ağırlığının, dolayısıyla depremde maruz kalacağı kuvvetlerin azalmasını sağlamaktadır. Ytong, bu anlamda güvenli yapılaşma için önemlidir.
Fiyatı: 40 TL - 50 TL arasında değişmektedir. İstanbul, Bağcılar, Yenimahalle Mah. 20'lik Ytong Fiyatları ve 1 adet ytong fiyatı 20'lik Ytong Fiyatı: 3000 TL - 4000 TL arasında değişmektedir. 1 Adet Ytong Fiyatı: 40 TL - 50 TL arasında değişmektedir.
Ürün Kodu YT-02. 13,5 Tuğla;Yatay delikli ürün sınıfındadır. Genellikle binaların iç ara bölmelerinde ve sandviç duvar uygulamaların da kullanılmaktadır.
19x29x13.5 cm boyutlarında olan bu tuğlaların ağırlığı yaklaşık 3400 gr olup, 19 cm kalınlığında duvar örülmektedir. Özellik kolonsuz yığma binalarda kullanılan yığma tuğla oldukça dayanıklı binalar inşa etmeye de olanak vermektedir.
13,5'luk tuğla üretimini ve satışını yaptığımız yatay delikli tuğla çeşitlerinden birisidir. Genellikle inşaat esnasında ara bölmelerin yapımında kullanılır. Bir diğer kullanım alanı ise sandviç duvar uygulamalarıdır. Sandviç duvarlarda kullanımı sonucu oldukça yüksek ses ve ısı dayanımı sağlamaktadır.
Harman tuğlasıyla ve diğer adı lime ile yapılmış binaların Erzincan depreminde mal ve can kaybına yol açmamış olması en büyük yol göstericidir. Binaların zemin katlarının harman tuğladan örülmesi kolanların arasında yüksek dayanım gücü meydana getirecektir.
Yığma yapılar ileriki bölümlerde de açıklanacağı üzere bazı açılardan üstün olmalarına karşın, çok ağır olmaları ve deprem gibi dinamik ve yatay yüklere dayanımlarının az olması nedeniyle, genellikle depreme dayanıklı yapı olarak nitelendirilmezler.
Fırınlanmış klinker tuğlaların ortalama ömrü yaklaşık 135 yıldır.
Bilhassa tuğlaların üst üste dizilmesi neticesinde yapılan yığma binaların güçlendirilmesinde çimento şerbeti ve çimento enjeksiyonu gibi uygulamalar yapılmaktadır. Ayrıca epoksi reçinesi ve çatlak onarımı da yığma bina güçlendirme çalışmalarında kritik öneme sahiptir.
Yığma yapılar, pişmiş tuğla, briket veya taş gibi kagir birimlerin harç gibi bir bağlayıcı ile bağlanması sonucu oluşturulan yapılardır.
Darbelere veya deprem durumunda gelebilecek. yüklerde brikete karşı tuğla neredeyse 2 kat daha. dayanıklıdır.
Taşıyıcı tuğlalar %35 veya daha az boşluklu tuğlalardır ve Yığma Binalarda kullanılırlar. Taşıyıcı olmayan düşey delikli tuğlalar ise basınç dayanımının fazla olması gereken yüksek duvarlarda, betonarme binalarda , bahçe duvarlarında kullanılabilirler. Taşıyıcı tuğlalar yığma binalarda kullanılırlar.
Yığma sistemde kolon, kemer, duvar, kobbe, tonoz gibi yapı elemanlarının hepsi yapı malzemesinin üst üste yerleştirilmesi ile oluşturulmaktadır. Binadaki döşeme ve çatı gibi yatay taşıyıcı sistem yükleri iç ve dış duvarlar tarafından taşınarak temele nakledecek şekilde yapılan yapılardır.
Harç sertleşmeden önce yapıya doğrudan yağmur yağmamalıdır, aksi takdirde yağmur suyu, harcı derzlerden dışarıya çıkarabilir. Ayrıca, tuğla duvarları ıslanma ve kuruma döngülerinden korumanız önemlidir.
8,5 tuğla yatay delikli ürün sınıfındadır. Binaların iç ara bölmelerinde, sandviç duvar ve mantolama gerçekleştirilecek duvar uygulamalarında kullanılabilmektedir.
Düşey delikli tuğla fiyatları, 2023 yılı itibarıyla İstanbul'da 4,50 TL/adet olarak belirlenmiştir. Bu fiyat, tuğlanın ebatları 19x29x19 cm'dir. Asmolen tuğla fiyatları, 2023 yılı itibarıyla İstanbul'da 8,15 TL – 9,15 TL arasında değişmektedir. Bu fiyat, tuğlanın ebatları 25x25x25 cm'dir.
1 palet 15'lik ytong ise genellikle 48 adet ytong içermektedir. Bu nedenle, 1 palet 15'lik ytong fiyatı 3.400 TL'dir. 20'lik gazbeton fiyatı ise aynı ayda 53,30 TL'dir.
YTONG Duvar Blokları; betonarme, çelik, ahşap ve prefabrike gibi yapı sistemlerinde dış ve iç dolgu duvar malzemesi olarak ya da yığma yapılarda taşıyıcı dış ve iç duvar malzemesi olarak kullanılırlar.
Ytong, gazbetonu olarak bilinmektedir. Gazbetonu, tarih boyunca yapılarda kullanılan hafif ve gözenekli doğal malzemelerin yapay olarak üretilmesi sonucu oluşmaktadır. Gazbeton, ağırlıklı olarak inşaat sektöründe kullanılmaktadır. Gazbeton, boşluklu yapı sayesinde yüksek ısı yalıtımı ve ses emiciliği sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri