Adres kodu Türkiye sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır ve her evin, işyerinin kendine özel bir adres kodu vardır. Detaylı bilgi için İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
E-DEVLET ADRES KODU SORGULAMA EKRANI
e-Devlet portalında NVİ Adres Bilgilerim (Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) başlığına girdikten sonra açılan sayfada yer alan 'NVİ Adres No' bilgisinin karşısında yazan numara, 'adres kodu'dur.
Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri tarafından 1 Mart 2013 tarihinde hayata geçirilen bir proje olan adres kodu; nüfusa dayalı adres sistemine kayıtlı ve Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm konutlara verilen 10 haneli özel bir koddur. Aynı zamanda UAVT kodu olarak da adlandırılmaktadır.
Yapı İşlemleri penceresinde “Yapı Numarataj Bilgileri” sekmesini seçtiğimizde, binanın iç kapı numaraları bilgilerine de ulaşılabilir.
Binanızın, konutunuzun veya işyerinizin adres kodunu sorgulayabilir ve kolay şekilde öğrenebilirsiniz. Adres kodunuzu, www.adreskodu.dask.gov.tr veya e-devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Adres kodu Türkiye sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır ve her evin, işyerinin kendine özel bir adres kodu vardır. Detaylı bilgi için İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İkametgah Adresi Sorgulama için adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildirim/Dogrulama/YerlesimYeriDogrulama.aspx adresinden TC Kimlik numarası ve Karakter Doğrulama yapıp istediğiniz TC Vatandaşının adresini sorgulayabilirsiniz..
Mesela dükkan, iş yeri ve ofis gibi bağımsız bölüm olarak tapı kütüğüne kayıt edilmesi mümkündür. Edinme Sebebi; tapunun bu kısmında tapu sahibinin ad ve soyadı bilgileri yer almaktadır. Bağımsız Bölüm No; kat mülkiyeti ya da kat irtifakı olan alanlarda daire numarasını göstermektedir.
a) Apartmanlarda, bodrum kattan itibaren 1'den başlamak üzere bütün dairelere sıra ile bağımsız numaralar verilir. Bir dairenin giriş kapısından başka servis kapısı olarak kullanılan bir kapısı bulunsa bile, bu kapıya ayrı bir numara verilmez.
Büyükşehir olmayan şehirlerde ilçe belediye yetkisindedir. Büyükşehirlerde ise bünyesinde bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı Adres Yönetim Şefliği'nden alınır.
Alışma sürecinde olduğumuz yeni kimlik kartlarında en çok merak edilen konu seri no nerede yazar konusu. Yeni kimlik kartlarında seri no yeni çipli kimliğin ön yüzünde, kişinin doğum tarihinin hemen altında yazar. Hemen altında da kimliğinizin geçerlilik tarihi bulunacaktır.
DASK adres kodu, Ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır. Zorunlu deprem sigortası poliçe işlemlerinde kullanılır.
Kimlik No, on bir (11) haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türk vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan ve son rakamı bir çift sayı olan kişiye özgü bir sayıdır.
Günlük hayatta sık sık duyulan “ikametgah” kelimesi, bir kimsenin oturduğu ya da yerleştiği yer anlamına geliyor. İkametgah adresi de bu tanımla uyumlu olarak kişinin konutunun bulunduğu adresi ifade ediyor. İkametgah adresi, bulunulan bölge, şehir, mahalle, sokak gibi bilgileri kapsıyor.
Resmi geçerliliği olan barkodlu Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesini (İkametgah) dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
İKAMETGAH ADRESİ NASIL ÖĞRENİLİR? e-Devlet ikametgah sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için T.C kimlik numaranız ve PTT şubelerinden alacağınız e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Bu bilgiler ile eriştiğiniz e-Devlet hesabınızda ikametgah belgenizi kolayca bulabilirsiniz.
Büyükşehir olmayan şehirlerde ilçe belediye yetkisindedir. Büyükşehirlerde ise bünyesinde bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı Numarataj Şefliğinden alınır. Numarataj Şefliği evrak servisinden temin edilebilecek matbu dilekçe ile Numarataj servisine başvurulur.
b) Binanın bulunduğu sokak üzerinde, bu binadan sonra gelen numara almış binalar bulunduğu takdirde, arsalara tahsis edilmiş olan numaralardan en küçüğü ile en büyüğü arasına "-" işareti konularak oluşan bileşik numara, bina numarası olarak verilir.
Kişi ya da kişilerin herhangi bir yerde ikamet ettiği konutlara mesken denmektedir. Mesken özellikle devlet kurumları bünyesinde konutlar resmi olarak kayda geçirirken kullanılır.
Eğer kaydınız var ise servisi kullanabilmek için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile girdikten sonra e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıkladığınızda kayıtlı bilgileriniz ekrana gelecek ve harita servisi kullanabileceksiniz.
Taşınmaz ID, taşınmazın takibinin yapılabilmesi için sistem tarafından verilen tekil numara bilgisidir. Ticari alan ID, taşınmaz alanın kiraya verildiği durumlarda sistem tarafından verilen tekil numara bilgisidir.
Tapu Kadastro Müdürlüğünden tapu randevusu 2 yolla alınabilir. Bunlardan ilki telefonla tapu randevusu alma, ikincisi ise internetten tapu randevusu almadır. Telefonla tapu randevusu alma: 181'i arayarak randevu talebinde bulunmanız gerekmekte. Çağrı merkezi sezonsal yoğunluğa göre ihtiyaçları karşılayamayabiliyor.
T.C. ile adres sorgulaması yapamazsınız. Bu yetki sadece bazı kamu çalışanlarına verilmiş bir izindir. E Devlet sistemine geçilen ilk dönemlerde bazı uygulamalardan bir kişinin adresini sorgulama yapabiliyorduk.
AYNI HANEDE İKAMET EDEN KİŞİ BELGESİ SORGULAMA
Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazın. Ardından altı taraftakiler alan “Sisteme Giriş Yap” butonunu kullanın. “Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi Sorgulama” hizmetine giriş yapın. Karşınıza çıkan dökümanı PDF olarak indirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri