Canlı su elde etmek için, öncelikle suyu, cam, testi ya da porselenden yapılmış kabın içerisine koymalıyız. Sonra, bu suyun içerisine ametist, pembe kuvars gibi dağ taşlarından birini güzelce yıkayıp koymalıyız. Taşları suyun içerisine koyup, 1-2 saat bekledikten sonra suyu içebilirsiniz.
Mıknatıs suya dayanıklılık anlamında önemli bir güce sahiptir. Suda mıknatıslılık özelliğini yitirmezler.
Aidin Salih, damacanalardaki suların durgun su olduğunu söylüyor. Durgun suyun ise faydalı olmadığını. Suyu canlı hale getirmek için önce buza dönüştürmeli, buza dönüşen su eridikten sonra da suyun üst ve alt kısımları atılıp, orta kısmı içilmelidir der.
İlgili 22 soru bulundu
Canlı su:İçindeki hayatiyet unsurları zarar görmemiş, yoğunluğu az, şifa veren sudur. Yağmur suyu, zemzem suyu, deniz suyu, kaynağında akmakta olan su gibi. Ölü su:Hareket etmeden bir kapta bir süre beklemiş ve yoğunlaşarak şifa özelliği kalmamış sudur. İçildiğinde şifa olmaz, kanı koyulaştırır.
ametist, aquamarin,dumanlı kuvars, jasper /DİKKAT! koyarak yine enerjilerinden faydalanabilirsiniz.
Evde basit yöntemle suyumuzu kendimiz arındırabiliriz. İlk olarak pet şişenin ağzı ince bir bezle örtülür. Bezin üzeri mangal kömürü, kum, çakıl taşı ile doldurulur. Su bu maddelerin üzerinden geçirilir ve aşağıda süzülen su içilebilir. Bu maddeler suyun üzerindeki mikroorganizmaları kendine çekmektedir.
Dibe çöken tortu ise atılmalıdır. Donmuş su, eridikten sonra 10-12 saat canlı kalabilir. Dolayısıyla bu sürede suyu içmek gerekir. Ayrıca dondururken ve çözündükten sonra ağırlaşmasını geciktirmek için suya Kur'ân ve duâ okunmalıdır.
İdeal içme suyu, insan sağlığına zarar verebilecek mikroorganizmaları, ağır metalleri ve kimyasalları barındırmayan sudur. Renksizdir, berrak ve kokusuz olur. İçimi sert değil yumuşaktır. Tat veren ya da kokuya neden olan yağlar ve fenoller içermez.
Susuzluk sonucu konsantrasyon azalırken, kısa süreli hafıza gibi bilişsel işlevin performansı önemli ölçüde düşüyor. El-göz motor koordinasyonu bozulabildiğinden, hassas veya detaylı işlerin yapılması zorlaşıyor, güvenlik zafiyeti oluşabiliyor.
Eğer aç karnına ve susuz olmadığın varsayarak bir bardak su içtiğini düşünürsek. Su içtikten sonra yaklaşık 20 dk sonra ince bağırsaktan su kana karışır. Böbrekler yaklaşık her 60dk vücudumuzdaki tüm kanı tek tur filtreler, eklersek yaklaşık 1 saat 20 dakika sonra bir bardak su atılmaya hazır idrar haline gelir.
Su eksikliğinin ciddi boyutlara ulaşması kişinin komaya girmesine kadar gidebilir. Su az tüketildiğinde; deri elastikiyetinde azalma, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, kan basıncı düşüklüğü gibi şikayetler görülebilir. Bu bulgulara rağmen gerekli su alınmazsa ölümcül sonuçlar ortaya çıkabilir.
Alkali su yapımı için en çok tercih edilen iki basit yöntem bulunur: Suyun içine limon ve tuz eklemek ya da karbonat eklemek, bazik su elde etmenizi sağlar. Limon kullanıldığında; 1 limon dilimlenerek, 2 litre suyun için atılır, su yaklaşık 8 saat bekletilir.
- Sole Manyetik Canlandırma Tablası'nı siyah doğal kauçuk kısmı alta gelecek şekilde masanıza yerleştirin. - Suyunuzu cam, metal, plastik veya seramik sürahiye doldurun ve tablanın üzerine koyun, 5-10 dakika sonra sürahideki su canlanır. Tablanın taşıma kapasitesi 5 litredir.
Altıgen su, moleküler yapısı değiştirilmiş bir su formudur. Bu su molekülleri, altıgen bir yapıda düzenlenmişlerdir. Bu değişikliğin, suyun vücutta daha etkili bir şekilde çalışmasını sağladığı düşünülmektedir.
Açılmış pet şişe ve damacanaların içerisindeki suyun uzun süre tüketilmemesi durumu suyun bayatlamasına neden olacaktır. Bunun yanı sıra su sadece bayatlamakla kalmaz, içerisinde sağlığımızı tehdit edebilecek zararlı maddeler oluşmaya başlar.
Beklemiş sularda kolera, sigella, salmonella, aeromonas, lejyonella gibi bakteriler, giardia ve amip gibi parazitler, norwalk, rotavirüs, Hepatit A ve E gibi virüsler bulaşabilir. Hepsinin ortak bulgusu bulantı kusma ve ishaldir. Arabada uzun süre beklemiş suyun tekrar kullanılmaması gerekir.
Açılan pet şişe ve damacanaların içerisinde uzun süre tüketilmeyi bekleyen ya da bardağa koyulan, fakat uzun süre içilmeyen sular bu sırada bayatlayabilir. Üstelik suyun bekletilmesinin sonucu sadece bayatlaması değil.
Su içindeki zararlı mikroorganizmaları temizlemenin en basit yolu kaynatmaktır. 35-36 derece ve üzerindeki sıcaklıklarda yaşayan mikroplar yani mikroorganizmalar insanlarda hastalıklara neden olabilirler. Suyu yaklaşık 2 dakika kaynatarak su içindeki tüm bakteri ve mikroorganizmaları öldürebiliriz.
Mikrop öldürmek için bir litre suda 0,1-0,3 mg klorun olması yeterlidir. Klor yarım saatte mikropları öldürür. Bulanık sular klor ile dezenfekte edilemez. Kullanma sularının patojen mikroplarını yok edebilmek için yeteri kadar klor suya katılmalıdır.
Ancak gene de kaynatılmış suda da başka tehlikeler bulunur. Bu tehlikelerden ilki, kaynamış suyun içinde bulunan karbonat, magnezyum ve kalsiyum gibi maddelerin kireç hâline dönüşmesidir. Ayrıca yapılan araştırmalara göre kaynatma işlemi sudaki minerallerin de ortadan kalkmasına yol açar.
Turkuaz, ham Akik, Florit, Yeşim taşı, Hematit, Malakit, Opal, Selenit, Kalsit, Azurit, Pirit, Lepidolit, Lapis Lazuli ve Angelit taşları suyla temas etmemesi gereken grupta yer alır. Bu doğal taşları ise toprakta, ay ışığında veya yağda temizlemek mümkündür.
Sudan negatif anlamda etkilenmezler, aksine su ile temas ettikleri takdirde titreşimleri artarak aranılan şifanın maksimum düzeyde olması amaçlanır. Şayet bir doğaltaş taşıyorsanız ve vücudunuzdan hiç çıkarmıyorsanız onunla duşa girmeniz sakıncalı olmayacaktır.
Suya maruz bırakılamayan birçok doğal taş, su elementini tutamayacak kadar yumuşak minerallerden yapılmıştır. Suya maruz kaldıklarında yüzeyleri kırılabilir veya çözülebilir. Bazı taşlar gözeneklidir, yani yüzeylerinde suyun içeriye sızmasına izin verecek küçük delikler vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri