Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.
Bilindiği üzere sigara diş yüzeylerinde koyu bir tabaka oluşturur. Bu tabaka diş fırçalayarak uzaklaştırılamayan bir tabakadır. Sigara nedeniyle oluşmuş diş lekeleri ancak diş hekimi tarafından çıkarılabilir. Diş minelerinizi zedelemeden yapılacak temizleme sayesinde sigara lekelerinden kurtulmanız mümkün olacaktır.
Diş hekiminizin önereceği şekilde belli aralıklarla beyazlatma, diş beyazlatma plakları ile desteklenirse diş renkleri tekrar açılacaktır. Renklenmeyi önlemenin tek yolu hekiminize diş temizliği yaptırmaktır. Sigara kullananlara her 6 ayda bir diş hekimiyle görüşmesini ve dişlerini temizletmesini öneririm.
Diş lekesi temizleme evde nasıl yapılır diyorsanız, limonu ve karbonatı karıştırmanız önerilir. Yapmanız gereken 1 çay kaşığı karbonatı bir kabın içerisine atmak. Ardından üzerine limon sıkmalısınız. Karışımda köpükler oluşana kadar karıştırdıktan sonra fırçanıza karışımdan bir miktar sürmelisiniz.
1. Nikotin lekelerini bir bez veya kağıt havlu ile silin. 2. Nikotin lekelerini silmek için çamaşır suyu ve sudan oluşan bir çözelti kullanın. 3. Nikotin lekelerini silmek için karbonat ve sudan oluşan bir çözelti kullanın.
İlgili 39 soru bulundu
CLINOMYN Sigara İçenler İçin Diş Macunu Ne İşe Yarar? Sigara, çay ve kahve gibi lekeye sebebiyet veren etkenlerin ardından dişte oluşan lekeleri gidererek diş rengini eşitler. Sigara içenlerin ortak sorunu olan ağız kokusu ve kuru ağız hissini gidermek, ağzı nemlendirmek ve nefesi ferahlatmak için formüle edilmiştir.
Dişin dış katmanındaki lekelerin temizlenmesinde aşındırma ve kimyasal leke parçalama gibi hem kimyasal hem de fiziksel işlemler kullanılır. Bu farklı işlemler diş minesinin dış katmanındaki lekeyi yok ederek veya parçalayarak daha parlak, daha beyaz dişleri ortaya çıkarır.
Bu sebeple dişteki kahverengi lekeler tedavi edilirken basit yöntemler uygulanmaktadır. Mesela uygulanan bazı yöntemler şunlardır; Diş beyazlatma setleri veya doktor randevulu ve klinik ortamlarda uygulanan diş beyazlatma tedavileri. Düzenli diş fırçalama.
Bir bardağın içerisine bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı elma sirkesi ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Karışım macun kıvamına geldiğinde diş fırçası batırılır ve dişler fırçalanır. Bir hafta süreyle günde bir kez bu yöntem uygulandığından dişler eskisinden daha beyaz bir görünüme kavuşur.
Karbonat, elma sirkesi ve tuz karışımı ile dişleri beyazlatmak mümkündür. Bardak içine; 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karışımı hazır hale getirebilirsiniz. Diş macunu olarak bu karışımı hafta bir defa kullanmanız yeterlidir.
Genelde diş gelişimi döneminde antibiyotik tüketen kişilerde diş minesinin iç kısmında meydana gelen içsel lekeler Diş Beyazlatma işlemiyle giderilir. Sigara, çay, alkol ve kahve tüketiminden meydana gelen diş lekeleri Diş Lekesi Temizliği işlemiyle giderilir.
İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diş Hekimi Dr. Öğr Üyesi Özge Gürbüz, 'Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir. ' ifadelerini kullandı.
1 çay kaşığı karbonat ile yarım limon suyunu karıştırın. Daha sonra üzerine 2 damla zeytinyağı ilave edin. Bu şekilde de bir müddet karıştırdıktan sonra dişlerinize bu karışımı sürün. Belirli bir süre bu şekilde dişlerinizi fırçaladıktan sonra dişteki sarı lekeler ortadan kalkacaktır.
-Hayır, karbonat cif gibi iri partikülleri olan bir maddedir ve bununla mine üzerini fırçaladığımız zaman sert mine yüzeyi çizilir, aşınır ve leke tutmaya daha müsait bir hale gelir. Bu nedenle karbonat, tuz gibi partikülleri olan maddelerle diş fırçalamak doğru değildir.
Bir çamaşır suyu solüsyonu kullan.
Bu solüsyonu hazırlamak için cam bir kapta 1 ölçek çamaşır suyunu 4 ölçek suyla karıştır. Sonra bir tırnak fırçasını solüsyona batır ve parmaklarının sararan kısmına sür. Parmaklarında birkaç dakika beklettikten sonra durula.
Karbonat, dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir ancak çürükleri, diş eti hastalıklarını ve diğer diş problemlerini önlemek için tek başına yeterli değildir. Karbonatlı diş macunu kullanmak, diş sağlığı rutininizin herhangi bir bölümünün yerine geçmemeli, tamamlayıcı olarak görülmelidir.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
KARBONAT VE LİMON İLE DİŞ BEYAZLATAN TARİF
Dilerseniz fırçanızı yalnızca karbonata batırarak dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Dişlerinizi fırçalarken dişlerinize zarar vermeden yukarı, aşağı fırçalamalısınız. Daha sonra dişlerinizi su ile çalkalayın. 10 gün boyunca bu uygulamaya günde bir defa devam edin.
Elma Sirkesi ve Tuz
1 çay kaşığı tuz (mümkünse himalaya), 1 tatlı kaşığı elma sirkesini tuz eriyinceye kadar karıştır. Dilersen içine az miktar karbonat da ekleyebilirsin. Dişlerini bu karışımla her gün fırçaladığında bir hafta sonra renginin açılmaya başladığını görebilirsin.
Dişlerinizi düzenli fırçalayarak ve diş ipi kullanarak az da olsa dişte siyah leke temizleme işlemi yapılabilir.
Lekelere karşı kullanılabilecek ilk akla gelen yöntem karbonattır. Diş fırçasına bir miktar karbonat dökerek dişlerinizi fırçalayın. Sonrasında tekrar diş macununuz ile fırçalayın. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.
Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılı güncel fiyatı; lazer tipi ve ev tipi olarak ikiye ayrılır ve Ev tipi diş beyazlatma yönteminde 1500 TL ile 2500 TL fiyat aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde Ofis tipi diş beyazlatma fiyatları 2500 TL ile 3500 TL fiyat aralığındadır.
Sirke İle Diş Taşı Temizliği
İki yemek kaşığı sirke ve yarım çay kaşığı tuz yarım bardak suyun içerisine katılarak karıştırılır. Hazırlanan karışım ile günde bir kez gargara yapılır. Düzenli kullanacağınız bu karışım, dişler üzerinde oluşan tartarın giderilmesine yardımcı olur.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemlerinin başında limon ve karbonat karışımının dişlere uygulanması gelir. Bunun için karbonata limon sıkılıp karıştırılır ve diş fırçasına sürülerek dişler fırçalanır. Daha sonra ağız iyice çalkalanarak karışımdan temizlenmesi sağlanır.
Tartar: Dişlerin üzerinde plak oluştuğunda, genellikle sarı veya kahverengi bir renk olan tartar adı verilen bir madde oluşur. Tartar genellikle diş eti çizgisi boyunca ve dişlerinizin arasında görünür ve diş macunu ile düzenli fırçalamak onu çıkarmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri