Göz kaşıntısı ve sulanması için evde uygulayabileceğiniz yöntemler arasında; ılık su, yeşil çay, patates, elma sirkesi, salatalık, aloe vera, tuzlu su ve çemen tohumu yer alır. Bu sayılan besinleri deneyerek gözlerinizin kaşıntıdan kurtulmasını sağlayabilirsiniz.
Gözünüzü fizyolojik tuzlu su ile yıkayın. Kaşıntıyı daha fazla yatıştırmak için tuzlu suyu serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Gözün tuzlu çözeltiyle yıkanması gözü iyice temizler ve tüm kirlerden arındırır.
Yeşil çay: Yeşil çay, iltihap önleyici özellikleri sayesinde göz kaşıntısına oldukça iyi gelir. Bu amaçla kaynamış suyun içerine iki adet yeşil çay poşeti atılır. 1-2 dakika bekledikten sonra poşetler çıkartılır ve göze zarar vermeyecek sıcaklığa gelene kadar soğumaya bırakılır.
İlgili 17 soru bulundu
Düzenli olarak nemlendirici kullanmak, soğuk kompress yapmak, cilt temizliğine dikkat etmek, antihistaminik ilaçlar kullanmak, nefes alan kıyafetler giyinmek, yeterli miktarda su içmek, kaşıntıya iyi gelen mineral ve vitaminleri alacak şekilde beslenmek kaşıntıya iyi gelir.
Kaşınan göze sıcak veya soğuk uygulamak kaşıntının azalmasına yardımcı olur. Bunun için bir havlu sıcak veya soğuk suyla ıslatılarak gözün üzerine koyulabilir. Kuru göz problemi yaşayan kişiler odalarında hava nemlendirici buhar makineleri kullanabilir. Nemli hava gözdeki kuruluğun ve kaşıntının giderilmesini sağlar.
Ilıyıncaya kadar bekletiniz ya da buzdolabında 5-10 dk kadar ılıması için bırakınız. Ilık sıcaklıktaki poşetleri gözünüzü kapattıktan sonra göz kapaklarınız üzerine 15-20 dakika kadar bırakınız.
Hava kirliliği, alerjik nedenler, göz kuruluğu veya mikrobik nedenlere bağlı olarak gözlerde ve göz çevresinde kaşıntı sık görülür. Bazı durumlarda gözde kaşıntı ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Kısa sürede kendiliğinden düzelmeyen göz kaşıntısı için mutlaka göz doktoruna başvurmak gerekir.
Elma sirkesini göz altlarınıza uygulamak için, elma sirkesini bir çorba kaşığı suyla seyreltin. Daha sonra bir kulak pamuğu yardımıyla göz altlarınıza uygulayabilirsiniz. Bu işlemi günde iki kez yapmanız yeterli olacaktır.
Bazı insanlar özellikle dumana, egzoz gazına ve bazı parfümlere karşı alerjik reaksiyon gösterebilir. Göz kaşıntısının yaygın görülen nedenlerinden biri de viral, bakteriyel ve mantar nedenli enfeksiyonlardır. Sık görülen enfeksiyonlardan biri olan konjonktivitte gözün beyaz kısmı pembeleşir.
ALERJİK GÖZÜN TEDAVİSİ İÇİN İLAÇLARDA GEREKLİDİR
Hastaları rahatsız eden kaşıntı, batma, sulanma, yanma, kızarıklık şikayetleri için anti alerjik göz damlalarından faydalanılır. Ayrıca suni gözyaşı damlalarının kullanılmasında hastaları rahatlatır. Bu damlaların soğuk olarak kullanılması daha etkili olmaktadır.
❌ Göze limon sıkmak göz için faydalıdır göz tansiyonunu düşürür. ✅ Limon asidik bir yapıya sahiptir, göz yüzeyini bozar gözyaşı düzenini etkiler. Göze hiçbir faydası yoktur. Kızarıklık yanma batma yapar.
Mevsimsel alerjik konjonktivit en yaygın göz alerjisidir. Bireyler, havadaki bitki polenlerinin türüne bağlı olarak ilkbahar, yaz veya sonbahar aylarında bu alerji türünün semptomlarını yaşarlar. Tipik semptomlar arasında berrak, sulu akıntı, kaşıntı, kızarıklık ve yanma mevcuttur.
Feridun Kunak, göz kanlanmasına, kaşıntısına engel olan yöntemi izleyiciyle paylaştı. Kunak, çay demini göz pınarına damlatıp o şekilde göz banyosu yapılması gerektiğini, göze faydalı olacağını söyledi.
Toker, pansuman yapılacak çayın şekersiz olmasının çok önemli olduğunu dile getirerek, "Göz pansumanı şekersiz çayla yapılmalı. Şekerli çay kullanıldığı zaman içerisinde bakteri üreme ihtimali artar ve faydası olmaz. Göz iltihabı, kapak dokularında iltihaplanma ortaya çıkar.
PATANOL etkin madde olarak olopatadin içerir. PATANOL mevsimsel alerjik konjunktivitin oküler belirtilerinin ve bulgularının tedavisinde kullanılır.
Göz alerjisi kaç günde geçer? Göz alerjisinin geçme süresi alerjinin nedenine ve tedavisinin etkinliğine bağlı olarak değişebilir. Genellikle uygun tedavi ile semptomlar 1 hafta içinde azalmaya başlar. Ancak bazı durumlarda bu süre daha uzun olabilir.
Göz alerjisi semptomlarını hafifletebilecek en etkili yöntemlerden biri göz damlaları olarak kabul edilir. Göz damlaları dışında yapay gözyaşı, alerji aşıları, kortikosteroidlerle birlikte doğal olarak ılık su, göze çay kompresi de göz alerjisine iyi gelen yöntemler arasında sayılabilir.
Gözde batma ile birlikte göz akıntısı ve yanma varsa bu bulgular bir göz enfeksiyonu belirtisi olabilir. Çeşitli bakteri ve viral etkenler gözde konjonktivite neden olur. Gözde yanma, batma ile birlikte, göz akıntısının olduğu bir durumda mutlaka detaylı göz muayenesi için göz doktoruna başvurulması önerilir.
Soğuk su ile duş almak: Duş alırken soğuk su kullanarak cilt üzerinde hafif bir masaj yapın. Bu, kaşıntıyı hafifletir ve rahatlatır. Aloe vera jeli: Aloe vera jeli, kaşıntıyı hafifletir ve cildi nemlendirir. Buz kompresleri: Kaşıntının olduğu yere buz kompresleri uygulayarak kaşıntıyı hafifletin.
Alerjik kaşıntıya ne iyi gelir Saraçoğlu tarafından masaya yatırılan bir soru olmuştur ve yulaf samanını önermektedir. Yulaf samanını suda 5 dakika kaynatın. Ilımış yulaf samanı suyunu 12 saat boyunca kaşıntılı bölgelere pamukla uygulayarak kullanabilirsiniz.
Elma sirkesi, sivrisinek ve böcek ısırmalarına karşı hem kaşıntıyı hem de acıyı azaltmak için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri