Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzın tekrar suyla çalkalanmasına gerek yoktur. Ürünün etkinliğinin daha uzun süre devam etmesini sağlamak için çalkalamamak tavsiye edilir.
Gargaranın yutulması genellikle tavsiye edilmez, bu nedenle gargara yaptıktan sonra ağzınızı tekrar suyla çalkalamanız önemlidir. Gargaralar genellikle günde bir kez veya ihtiyaç duyuldukça kullanılır.
Gargaraların içerisinde yer alan ve diş/dişeti sağlığı ile ilgili olan bazı komponentler su ile temas ettiğinde reaksiyona girerek etkinliğini kaybedebilmektedir. Bu yüzden ağız gargaraları/solüsyonları kullandıktan sonra yaklaşık yarım saat ağza su dahil hiçbir şey alınmamasını tavsiye ediyoruz.
Aksi durumda çeşitli mide ve solunum yolu rahatsızlıklarına veya zehirlenmelere yol açabilir. 30 saniye ve 1 dakika arasında yutmadan ağızda tutulan gargaralar hemen durulanmaz ve gargara uygulandıktan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmez.
Gargara diş fırçalanmasının yardımcısıdır, diş fırçasının tamamlayıcısıdır. Dişler mutlaka fırçalanmalı, ağız gargarası dişler fırçalandıktan sonra yapılmalıdır.
İlgili 34 soru bulundu
KLOROBEN FORT ağzı çalkalamak veya gargara yapmak içindir. KLOROBEN FORT seyreltilmeden kullanılır. En az 30 saniye süreyle ağızda tutulur. Kullanımdan sonra ağızdan atılır.
Ancak gargara tek başına kullanıldığında plağı tamamen temizleyemez. Gargaradan sonra ağzınızda oluşan taze nane hissi, ağzınızın gerçekten temiz olduğu anlamına gelmez. Gargaradaki florür gibi maddeler çürüklerin önlenmesine yardımcı olabilir fakat hiçbir gargara tek başına plağı dişlerden temizleyemez.
Ağız gargarasını ağzınızın her yerinde dolaştırarak gargara yapmalı ve sonra tükürmelisiniz. Durulayın: Etiket talimatlarında yazıyorsa eğer gargarayı tükürdükten sonra ağzınızı çalkalamalısınız. Ancak birçok antiseptik gargarada durulama tavsiye edilmemektedir.
Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzın tekrar suyla çalkalanmasına gerek yoktur. Ürünün etkinliğinin daha uzun süre devam etmesini sağlamak için çalkalamamak tavsiye edilir.
Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir.
Kapağın ölçüsü, tek seferlik ağız hijyeni için yeterli olan miktara göre tasarlanır. Ağız çalkalama suyunu kullandıktan sonra tükürmeniz yeterlidir. Ağzınızı tekrar suyla çalkalamanıza gerek yoktur. Ağız çalkalama suyunun etkisi uzun süreli ve düzenli kullanımda çok daha etkin bir şekilde görülür.
Fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalamak
Hijyen uzmanlarımızın tekrarladığı yaygın bir fikir, dişlerinizi fırçaladıktan sonra (buna su ile durulamanın yanı sıra gargara da dahildir) durulamamanız gerektiğidir.
Kullanım sıklığını doğru ayarlamak fayda sağlamak açısından çok önemlidir. Ağız gargaraları genel olarak günde 1 ya da 2 kez kullanımı tavsiye edilen ürünlerdir. Ancak bazı ağız gargaralarının diş hekiminize sorduktan sonra daha sık kullanımı uygun olabilir.
Yemekten hemen sonra gargara kullanmak, bakteri üremesini ve ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur. Florürlü bir gargara kullandıktan sonra 30 dakika boyunca yemek yemekten veya içmekten kaçının.
Eğer KLOROBEN diğer ağız içi temizlik uygulamalarına alternatif olarak kullanılıyorsa, ağız en az 1 dakika süreyle KLOROBEN ile çalkalanmalıdır.
Tuzlu su ile gargara yapmak zararlı bakteri ve virüslerin boğazdan atılmasına da yardımcı olur. Gargara yapmak, üst solunum yollarınında oluşan boğaz enfeksiyonunu ve solunum problemlerini hafifletir. Bu, solunum sistemi ve sindirim sistemindeki enfeksiyon ve virüs riskini bir dereceye kadar azaltmaya yardımcı olur.
özellikle diş eti hastalıklarınız için kullandığınız gargaralarda garagara yapmadan önce dişlerinizi fırçalamanız ve daha sonra gargarayı ağzınızda yaklaşık 30-45 saniye arası çalkalamanız ve sonrasında yaklaşık yarım saat kadar bir şey yiyip içmemeniz gargaranın etkisini maksimuma çıkartacaktır. böylece hastalığınız ...
Ağız kokusunu gidermek için kullanılan nane, sakız, gargara vb. ürünler geçici olarak ağız kokusunu giderebilmektedir.
Tuz, doğal bir antiseptiktir. Su ile karıştırıldığında, ağız içindeki bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Tuzlu su gargarası, özellikle ağız içi yaralar, aftlar ve diş eti iltihapları gibi durumlarda etkilidir. Bu yöntem, ağız içindeki mikroorganizmaların dengesini sağlayarak, enfeksiyon riskini azaltır.
TANTUM VERDE DUO (FORTE) ağızda çalkalamak ve/veya gargara içindir; bu işlemden sonra kalan kısım yutulmaz, dışarı atılır. Seyreltilmeden kullanılır. Yeterli sayıda klinik çalışma olmaması nedeniyle TANTUM VERDE DUO (FORTE)'un, 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması tavsiye edilmemektedir.
Yarım çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suya ekleyerek bu karışımı ağızda birkaç dakika boyunca çalkalayın. Tuzlu su, iltihabı azaltmaya ve ağızdaki bakteri miktarını azaltmaya yardımcıdır.
Her gün ağız içi temizlendikten sonra bakteri oluşumunu engellemek ve nefes tazeliğini korumak için ağız bakım suyu bu rutine eşlik etmelidir.
Ağız Gargaralarının Yan Etkileri
Ağız kuruluğu: Alkol bazlı ağız gargaraları veya bazı aktif bileşenler ağız kuruluğuna neden olabilir. Yutma güçlüğü: Bazı ağız gargaraları yutma güçlüğüne neden olabilir. Bu özellikle çocuklar veya yaşlı kişiler için daha dikkat edilmesi gereken bir durumdur.
Tuzlu Su Gargarası
Dişlerde oluşan iltihaplanma da bir çeşit su birikimi olduğu için tuz iltihabına giderilmesinde etkili olabilir. Bunun için bir bardak ılık suyu içerisine bir tatlı kaşığı tuz atın. Tuzu suda eriterek ağzınızda gargara yapın. Günde 2 – 3 defa bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Tuzlu su ile gargara yapmak
Çürük diş ağrısına iyi gelen yöntemlerin başında tuzlu su ile ağız içine yapılacak gargara gelir. Tuzlu su gargarası, dişlerin arasındaki kalıntıları temizlemeye, ağız yaralarını ve iltihaplanmayı gidermeye yardım eder ve çürük diş ağrısı için bir çözümdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri