Bu canlılar yoğun olarak, mutfak, banyo ve tuvalet borularında, diğer su borularında, evdeki su giderlerinde, havalandırmalarda, çamaşır ve bulaşık makinesi giderlerinde, lavabo giderlerinde yuva yapar.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
Eğer hamam böceğinin üremiş ve her tarafa yayılmışsa ilk olarak süpürge makinenizle evin çekmeceleri, dolapları saklandığını düşündüğünüz her yeri güzelce çekin. Böceklerin yumurtaları, böcek dışkıları ve pisliğini süpürgeyle çektiğinizde çoğu hamam böceğinden kurtulmuş olursunuz.
Hamam böcekleri ölürken bile yumurta bırakabilirler. Zor koşullarda yaşayabildikleri gibi üremeleri de dış koşullardan çok fazla etkilenmeyecek şekilde gerçekleşir. Duvar çatlakları, kenar ve kuytu yerler, mobilyaların arkası, yatak altları gibi yerler hamam böceği yumurtalarının evlerdeki gelişim ortamlarıdır.
Hamam böceğinden kurtulma yolları arasında soğan ile karbonat öne çıkar. Öncelikle soğanın ince şekilde doğranması gerekir. Ardından bunun içine 1 kaşık karbonat eklenir ve karıştırılır. Bu karışım eğer hamam böceklerinin yuvasına dökülürse kısa zaman içinde hamam böcekleri evinizden uzaklaşır.
İlgili 34 soru bulundu
Yaz aylarında havalar ısındığı zamanlarda da ortaya çıkarlar ve yaşamlarımızı olumsuz etkilerler. Kış döneminde hamam böceği, gümüşçün, tahta kurusu gibi böcek türleri ortaya çıkarlar. Bu ortamlarda ısı kaybı yaşamamak için saklanacak yer bulurlar. Burada bir süre yaşamlarını sürdürmekle birlikte üreyerek çoğalırlar.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Özellikle hamam böceklerinin yuva yaptığı ve ürediği bölgeye çamaşır suyu dökmek suretiyle bu zararlıdan kurtulma şansı elde edilir.
Yer altı da havanın sıcaklığıyla birlikte ısınarak, böceklerin gün yüzüne çıkmasına neden olur. Bu sebepten dolayı hamam böceklerini yaz aylarında görmek daha mümkündür. Hamam böcekleri caddelerde, evlerde veya iş yerlerinde görülebilir.
Kahverengi bantlı hamam böcekleri , ortamın sıcaklığına bağlı olarak yaklaşık 37 ila 103 gün arasında bir kuluçka süresi ile bir seferde yaklaşık 10-18 yumurta bırakır. Dişi, ömrü boyunca yaklaşık 14 oothecae veya ortalama olarak yaklaşık 200 yavru bırakabilir.
Çamaşır suyu, konsantre sıvı, sabunlu su, böcek öldürücü sprey ve profesyonel haşere öldürücüler kullanılmalıdır. Özel haşere tuzakları kullanılabilir. Kurtulması zor olan ve oldukça sorunlu olabilen hamam böcekleri, insanlarda doğal olarak endişeye yola açan haşerelerdir.
Rüyada hamam böceği görmek; rüya sahibinin etrafında olan hayırsız ve gıybet eden kişi olarak yorumlanmaktadır. Kendisine dert edildiği olaylar için çok fazla kafa yorduğunu ifade etmektedir. Dert edilmeyecek kadar küçük sorunlarla bu kadar uğraşmaması gerektiğinin habercisi olarak görülmektedir.
Hamam böceği gün boyunca yuvalarında saklanır ve özellikle ortam karanlık olduğunda geceleri aktif hale gelir. Çok yoğun bir istila varsa gündüz de görülür.
Hamam böceklerinin büyük bir kısmı giderden gelmekte ve insan sağlığını tehdit etmektedir. Ortama girebilecekleri farklı yerler de olabilir ancak giderden gelen hamam böceklerini yok etmek için böcek ilacı kullanılsa bile bu kısa süreli bir çözüm olacaktır.
Hamam böceği, nemli ve sıcak ortamlarda yaşamayı seven haşere olması nedeni ile ev ve işyerlerinde en çok görülen böcek türüdür. Yiyeceğin bol olduğu ev, fırın, mutfak, pastane, çöplük ve lokanta gibi alanlarda çok sık görülen bu haşereler, hamam böceği ilaçlama yapılmadığı sürece hızlı şekilde üremeye devam eder.
Oturduğunuz bina içerisinde yarık çatlaklar, evinizde banyo ve tuvalet gibi yerlerdeki çatlak, yarıklar, boru giriş çıkışlarının yanındaki boşluklar var ise hamam böcekleri buralarda yuvalanıp hızlıca üreyebilirler.Açık bırakılan kapı, pencereler, dış kapı altının boş olması hamam böceklerinin evinize girmesini ...
Hamam böceği en dar alanlara rahat bir şekilde girerek buralarda çok rahat yaşayabilirler. Sulu yerlerde yaşayan hamam böceği gündüzleri genelde gizlenirler ve gece olduğunda karanlıkta faaliyete geçer. Hamam böceği nemli olan, sıcak olan ve karanlık olan mekan ve yerleri sever.
Alman hamam böceğinin üremesi
Bu keselerin içerisinde yaklaşık 30-40 tane yumurta bulunur. Dişi Alman hamam böceği bu yumurtaları çatlamalarına 1 ya da 2 gün kalana kadar taşır. Yumurtaların erişkin bir Alman hamam böceğine dönüşme süresi yaklaşık 100 gündür.
Bir hamamböceği öldürürsen kahraman, bir kelebeği öldürürsen şeytansın. Ahlakın estetik standartları vardır.
Hamam Böceği 15 ay kadar yaşar. Hamam böceğini kendi ömürleri dışında öldürmek zor zordur. Radyasyona dahi dayanıklı olan hamam böcekleri, insanların bile donabilecekleri soğuk havalarda bile yaşayabilirler. Hamam böceklerinin bir diğer özelliği ise kafalarının kopması durumunda bile bir süre yaşamalarıdır.
Hamam böceklerinin bazı ilginç özellikleri de vardır. Hamam böcekleri kafaları olmadan yaşayabilirler. Bir hamam böceği kafası olmadan bir haftaya kadar hayatta kalabilir. Çünkü hamam böceği vücudundaki küçük deliklerden nefes alıp verir ve açık bir dolaşım sistemine sahiptir.
Imidacloprid aktif maddesi ile tüm hamam böceği türlerine karşı etkilidir. Her bir damlacık binlerce hamam böceğini öldürebilecek güçtedir.Uygulama yapılan alanın boşaltılmasına gerek yoktur.
Yaklaşık 300 milyon yıldır dünya üzerinde yaşamaktadır. Bazı türleri hiçbir şey yemeden 1 ay aktif yaşayabilir ve sadece posta pulu arkasındaki zamkla beslenerek hayatta kalabilir. Su altında yarım saate kadar boğulmadan yaşayabildikleri görülmüştür.
Bununla beraber hamam böceği ve diğer böcek türleri de defne yaprağı kokusunu sevmemektedir. Nane ve defne yaprağından anlayacağımız gibi kalorifer böceği keskin kokulu bitkileri sevmemektedir.
Özellikle yaz aylarında eve giren hamam böceklerini elektrik süpürgesi ile çekmek mümkün olsa da böcek, haznenin içerisinde çok yaşayamaz, havasızlıktan ölebilir. Yine örümceklerde olduğu gibi hamam böceği çektikten sonra da hazneyi veya toz torbasını temiz tutmanı öneririm.
Bir hamam böceği bir hafta, başı olmadan yaşayabilir. Açık dolaşım sistemlerine bağlı olarak ve her bir vücut parçasındaki küçük deliklerden nefes aldıklarından, nefes almak için başlarına ve ağızlarına bağımlı değildirler. Ağzı olmayan bir hamam böceği, sadece su içemediği için susuzluktan ölür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri