Bir pamuk topunu asetonla ıslatın ve tırnaklarınızın üzerine koyun. Tırnaklarınızı pamukla sarın ve 10-15 dakika bekletin. Sonra pamukları çıkarın ve oje çıkarıcı ile tırnaklarınızı ovalayın. Isopropil alkol: Aseton yerine, birkaç damla isopropil alkolü de kullanabilirsiniz.
Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın. Diş macunu da yeri geldiğinde aseton yerine geçebiliyor.
Nail Trick Peel-Off ojeyi kalıcı hale getirmek ve dayanıklılığını artırmak isterseniz üzerine Top Coat sürebilirsiniz. Nail Trick Top Coat tırnağınıza doğrudan temas etmediğinden hala zararsızdır ama solvent bazlı olduğu için ojeniz asetonla çıkar hale gelir. Kalıcılık bakımından normal ojelerden bir farkı kalmaz.
ÜZERİNE OJE SÜRÜLEBİLİR
Aseton hiçbir şekilde kalıcı ojenize zarar vermiyor çünkü.
Pamuğu veya asetonluy bezi kıyafetinizin üzerine uygulayın; fakat fazla bastırmayın. Özellikle kırmızı gibi koyu renkli bir oje kullanıldıysa aseton ile oje lekesi tamamen çıkmayabilir. Oje lekelerini tamamen çıkarmak için su ve Peros Bulaşık Deterjanı kullanabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Diğer ojelerden farklı br formüle sahip olan kalıcı oje, uygulama sırasında farklı işlemlerden geçer ve bu yüzden aseton ile çıkarılamaz. Bu nedenle ilk olarak tırnaklarınızdaki ojeyi hafifçe ve nazikçe törpüleyin.
ITRİ Kalıcı Oje Çıkarıcı Aseton 1000 Ml.
Kalıcı oje evde aseton ile de çıkarılabilir. Ancak, aseton tırnaklar için oldukça kurutucu bir madde olduğu için, uzun süreli kullanımı tırnaklarda zarara neden olabilir. Ayrıca, asetonlu pamuklu topların tırnaklarda fazla bekletilmesi de tırnakların kurumasına ve kırılmasına neden olabilir.
Kalıcı ojenin tepki alan noktalarından biri bu kurutma işlemi sırasında kullanılan ultraviyole lambasıdır. Ultraviyole ışınların hücresel hasara yol açabilir ve yaşlanmayı hızlandırıcı etkileri olabilir. Bu durum uzun süre boyunca kalıcı oje yaptıran kişilerin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.
Kalıcı oje uygulaması da bu değişimlerden biridir. Çünkü Kalıcı Oje Abdest almaya engel değildir. Yani tırnak yüzeyinin hava ve su ile temasını önlemez. Kalıcı oje sürüldüğünde mikro kanallar sayesinde abdest esnasında tırnakların ıslanmasını sağlar.
Tırnakların üzerini törpü ile törpüleyin. Pamukları asetona bulayıp tırnaklarınızın zerine yerleştirin ardından alüminyum folyolar ile tırnaklarınızı sarın. Bu şekilde 30 dakika bekletmeye özen gösterin. Alüminyum folyoyu tırnaklarınızdan yavaşça çektiğinizde akrilik tırnak kalkacaktır.
Bu faktörler; ojenin kaç kat sürüldüğü, french işlemi uygulanıp uygulanmadığı ve tırnak süslerinin yoğunluğu olarak sıralanabilir. Kalıcı oje işlemi tamamlandığında ise tırnaklar neredeyse 4 hafta boyunca sağlıklı ve bakımlı bir görünüme sahip oluyor.
Bir diğer konuda kalıcı oje ile jel ojenin farklı olduğunun düşünülmesi “ Hayır, kalıcı oje ve jel oje aynı işlemdir. ” burada çok ufak bir noktaya da değinmek isteriz bazı uzmanların renkli jelleri ,jel oje adıyla uygulamasından kaynaklı da karışıklık yaşanmaktadır..
Aseton kullanmaktaki amaç alkol bazlı çözücü maddelerle boyanın çözünmesini sağlamaktır. Evde asetonsuz oje çıkarma işlemi yapmak isterseniz ilk olarak, limon ve sirke önerilir. Beyaz sirke ve limon karışımı tırnaklar üzerinde bir süre bekletilip silindiğinde ojeyi temizler.
Kolonya Kullanın
Tırnaklarınızı 5 dakika kadar kolonya içerisinde bekletin. Kolonya sayesinde yumuşayan ojelerinizi çıkarmak için pamuk yardımıyla tırnaklarınızı güçlü bir şekilde silin. Daha sonra kolonyanın kurutucu etkisini yok etmek için tırnaklarınıza nemlendirici sürerek işlemi sonlandırın.
Tişört, kazak, pantolon ya da diğer kumaş ürünlerinize oje damladığında sirke ile anında temizlik çözümü üretebilirsiniz. Sirkeyle oje lekesini çıkarmak için lekenin üzerine birkaç damla sirke dökerek beklenir. Sirke lekenin daha çabuk silinmesini sağlayacaktır.
KALICI OJE KİMLERE UYGULANMAZ? Kalıcı oje yalnızca sağlıklı tırnaklara uygulanır. Hem el, hem ayağa uygulanabilen kalıcı oje sedef, mantar gibi tırnak problemleri olanlara uygulanmamaktadır.
Kalıcı ojenin en önemli faydalarından biri de uzun süre kalıcı olmasıdır. Normal oje birkaç gün içinde parçalanabilir veya soyulabilir, ancak kalıcı oje herhangi bir aşınma belirtisi göstermeden iki hafta veya daha uzun süre dayanabilir.
Uygulama Süresi. Kalıcı ojenin uygulanma süresi de tırnak sağlığı için önemlidir. Uygulama süresi, tırnakların hava almasını önleyerek tırnak plakasının daha fazla zayıflamasına neden olabilir. Ayrıca, kalıcı ojenin çıkarılması da tırnaklar için zararlı olabilir.
Öncelikle, kalıcı ojeleri tırnaklarda ne kadar süreyle kullanabileceğimizi anlamaya çalışalım. Birçok kişi genellikle kalıcı ojeyi 1 ay veya daha uzun süre kullanıyor. Ancak tırnak plağına zarar verebileceğini anlamıyorlar. Uzmanlar kaplamayı 2-3 haftadan daha uzun süre kullanmamayı öneriyorlar.
Oje çıkarmanın en kısa yolu, diş macunu kullanmaktır. Diş macununun içinde bulunan etil asetat, ojelerin kolayca çıkmasını sağlar. Bunun için diş macununu pamuğa sürüp tırnaklarınızı ovalamanız yeterlidir. Sprey formdaki deodorantlar da, ojelerin çıkarılması konusunda etkilidir.
Hele ki ojelerin kalıcılığı düşünülürse sürekli olarak temizlenip yenilenmesi gerekir. Çünkü gün içinde el yıkarken, temizlik yaparken veya duş alırken, denize ve havuza girerken ojeler soyulur ve çıkar.
Kalıcı oje çok kalın sürülürse, ojenin daha çabuk soyulma ihtimali artar. Ayrıca, kalın bir tabaka, tırnağın sağlığına zarar verebilir ve tırnak yüzeyinde kabarcıklara neden olabilir. Çözüm: Kalıcı ojeyi çok kalın sürmek yerine, ince bir tabaka halinde sürün.
Kalıcı oje uygulaması sonrası tırnaklarda en çok rastlanan şeylerden biri de tırnakların incelip soyulmaya başlaması. İşte tam da bu sebeple tırnak nemlendirici balsamları kullanmak oldukça işe yarayacaktır. Hızlı emilmeleri yağlı bir his bırakmamasını sağlarken daha yoğun bir bakım yapmaya da yardımcı olabilir.
Oje abdeste engeldir
Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan oje, ruj, geçici dövme ve takma tırnak gibi maddeler bu ruhsatın dışındadır. Böyle maddeler suyun bedenle temasına engel olursa abdest ve gusle de engel olurlar. Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri