Gider kokusunun giderilmesinde en çok kullanılan yöntem beyaz sirke ile suyu karıştırmak ve kokunun olduğu gidere dökmektir. Bu sayede gider kokusu azalır ve ortamda daha ferah bir koku hakim olur. Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır.
Gider borusu tıkanıklığının neden olduğu tuvalet kokularını evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla giderebilirsiniz. En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz.
Sadece bir limonu dilimleyin ve tuvalete ya da banyonuza koyun. Limon kötü kokuları emerek aşırı kokuyu yumuşatır. Kendi doğal kokusunu salar. Aşırı derecede rahatsız eden kötü kokunun şiddetinin azaldığını fark edeceksiniz.
Isınan limon suyunun içine karbonatı yavaş yavaş eklemeye başlayın. Köpüklenmeler olacaktır, telaşa kapılmanıza gerek yok. Ardından güzelce karıştırdığınız bu 2 malzemeli karışımı alın ve lavabo giderine dökün. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletin.
Banyo giderlerinde biriken saçlar ve kıllar zamanla kıkırdak boru içinde birikir ve sürekli ıslak ve nemli kalan bu yüzeyde kötü kokuya sebep olur. Bu koku her ne kadar lağım kaynaklı olmasa da lağım kokusuna çok yakın kokulardan bir tanesidir.
İlgili 37 soru bulundu
Eğer daha pratik bir yöntem arıyorsanız tıpkı sirke gibi asidik özelliğe sahip limon ve portakal kabuklarını saklayabilir; kabukları lavabo giderine bocaladıktan sonra üzerine sıcak su dökerek tabakalardan ve kokudan kurtulmayı deneyebilirsiniz. Lavabo kokusu giderici doğal çözümlerden bir diğeri de kahve telvesi.
Özellikle de yaz aylarında daha az kullanılan tuvaletlerde, bu kokuların yayıldığını daha sık görürüz. Lağım kokusu atık su gider sistemindeki atıkların bozulması ve çürümesi ile iyice kokar. Hatta bu esnada çürüme ile ortaya lağım gazı çıkar. Bu gaza çoğu bölgede metan gazı da denilir.
Ayrıca fare ölüsü kokusu geniş bir alana yayıldığı için de, kaynağını bulmak ve fare ölüsünü ortadan kaldırmak da daha zor bir hal alır. Özel eldivenler ve koruyucu maskeler kullanılarak fare ölüsü ortadan kaldırılsa bile, 2 ya da 3 hafta boyunca koku etkisini göstermeye devam edecektir.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Jel klozet kokusu denildiğinde kokuyu yok eden koku gidericinin jel kıvamda olduğu anlaşılır. Sifonun çekilmesinin ardından yayılan su ile temas eden jel koku giderici ortamın havasını değiştirir. Klozet kokusunu ortadan kaldıran jel, klozet içerisine yapıştırılarak rahatlıkla kullanılır.
Halk arasında lağım olarak adlandırılan kanalizasyon kokularıdır. Sistemde bulunan maddelerin bozulması nedeniyle ortaya çıkan gazlar nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Kanalizasyon ve atık su tesisatındaki herhangi bir açıklık bu gazların ve buharın dışarı yayılmasına yol açar.
limon kabuğu da esansiyel yağlar gibi etki eder. çünkü limon kabuğu yoğun kokulu doğal yağlar içerir ve bu yağlar kokuları hızla uzaklaştırır. birkaç tane taze limonun kabuğunu bir fincan kadar su ile birlikte 3-4 dakika kaynatın.
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
İçerisinde asitli bileşenler taşıyan sirke de kötü kokuları yok etmek için oldukça uygundur. Ev temizliğinde sıkça tercih edilen sirkeyi kötü kokularınızı gidermek için de kullanabilirsiniz. Dilediğiniz sirke türünü tercih edebilirsiniz ancak beyaz sirke en ideali olacaktır.
KLASİK TUVALET TABLETİ (TEMEL YÖNTEM)
Karbonat ve limon tuzunu tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Bir çay kaşığı lavanta yağını ekleyerek hafif nemli bir hamur oluşturun. Hazırladığınız hamuru buz kalıbına doldurarak iyice bastırıp, sıkıştırın. 6-10 saat kuruması için bekletin.
Limon suyu ile karbonatı karıştırarak gidere dökerseniz koku gider ve daha güzel bir ortam oluşur. Limon giderdeki tüm kötü kokuları emer ve o kokuların yumuşamasını sağlar. Bir süre sonra kötü koku tamamen ortadan kalkar ve doğal kokusu meydana çıkar.
Önce bir fincan karbonatı, ardından iki fincan sirkeyi lavaboya dökün. Köpürdüğünü göreceksiniz. Bu şekilde birkaç dakika bekleyin ve üzerine sıcak su dökerek giderden borulara ulaşmasını sağlayın.
Haftada bir iki kez tuz-sirke veya karbonat-sirke karışımını lavabonuza dökünüz. Bu lavabo kokusuna doğal çözüm yöntemin amacı pimaş içinde yağ birikmesini engellemektir. Lavabonun içine, içinde çözünmüş karbonat olan kaynamış limon suyunu dökünüz. Bu doğal yöntemde lavabolarınızda yağ birikmesini engeller.
Soğanın keskin kokusu fareleri kötü yönde etkileyen kokular arasında yer alıyor. Farelerin geçtikleri bölgeye soğan yerleştirmek uzaklaşmalarını sağlayacak bir diğer yöntemdir. Otomobillerin kaputuna girerek elektrik aksamlarına da ciddi ölçüde zarar veren fareleri koku ile kaçırmada mazot kokusu kullanılabilir.
Farelerin evden gitmesini sağlamak için belli noktalara fare konulabilir. Fareler naftalin sayesinde evden uzaklaşacaklardır. Evin içerisinde bir kaç bölgeye naftalin koymak çok etkili olacaktır. Evde farelerin olduğu yere soğan konulduğunda fareler kokudan rahatsız olarak o bölgeden uzaklaşırlar.
Farelerin en sevdiği besinler arasında kaşar peyniri ve çikolata ilk sırada yer alır. Ancak tahıllar, sebzeler ve etler de onlar için vazgeçilmezdir. Kokusunu beğenmedikleri yiyecekleri çok aç değillerse yemek istemezler. Bu nedenle peynir türleri yağlı ve kokulu olduğu için onlara daha cazip gelir.
Beyaz sirke ve suyu yarı yarıya karıştırarak küflü yüzeye sıktıktan sonra beş dakika bekleyin. Nemli bir bez yardımı ile burayı durulamanız ve dolabı havalandırmanız yeterli.
Kanal kokusu, mikrop ve bakteriler hava solunumu problemlerine neden olmakta ve insan sağlığına zarar vermektedir.
Havalandırmalarda koku gelmemesi için de kullanılabilir. Kanalizasyon ve alt yapı problemlerinden meydana gelen geri tepmeleri engeller. Fare ve haşere gibi canlıların bina içine girişini engeller. Kanalizasyon kaynaklı istenmeyen kötü kokuları önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri