“Meleklerin girmediği 10 ev: 1-Akrabalardan alâkayı kesenin evi. 2-Anne babaya itaat etmeyenin evi. 3-Faiz yenilen ve alınan ev. 4-İçinde köpek bulunan ev. 5-Allah'ın zikredilmediği ev. 6-İçinde sahabeye sövülen ev. 7-Resim, suret ve heykel bulunan ev. 8-Müzik aletleri bulunan ve çalınan ev. 9-İçinde çan olan ev. 10- ...
Rahmet melekleri bir eve girmezse, onların faydalarından ve edeceği dualardan mahrum kalırız. Hadis-i şerifle bildirilen birkaç husus şöyledir: 1- (Melek girmeyen eve şeytan girer.) Şeytan da her türlü kötülüğü yaptırmak için vesvese verir.
Hadis: «İçinde köpek ve sûret bulunan eve melekler girmez.»
el Cevab: Suret bulunan eve melek girmez hadisi sebebiyle mekruhtur. Kadınların başı açık gezdiği evlere de rahmet melekleri girmezler.
7-Rahmet melekleri bir insan namaz kıldığında namaz kıldığı hal ve oturuşunu koruduğu müddetçe ona hayır dua ve istiğfarda bulunurlar. Bu o şahıs yerini terk edinceye kadar devam eder.
İlgili 22 soru bulundu
Melekler kendilerinin melek olduğunu gizlemedikleri sürece peygamberler genel olarak melekleri görebilmektedirler. Peygamber meleği gördüğü halde beraberindeki insanlar onları görememektedirler. Bazı durumlarda melekler insan kılığına bürünerek hem peygamberlere hem de diğer insanlara görünebilmektedirler.
Kur'an-ı Kerim, 22/47; 32/5. Melekler ve Ruh (Cibril), süresi elli bin yıl olan bir günde O'na yükselir. Melekler ve Ruh (Cebrail), ona, süresi elli bin yıl olan bir günde çıkabilmektedir.
Köpek beslenen eve Cebrail de dahil hiçbir melek girmez. Bunu bize peygamber efendimiz haber veriyor. Meleğin girmediği eve de şeytanlar dolar.
Üç zararı vardır: Birincisi, insan ve hayvan resmini, belden yukarı asmak haramdır. Bitki ve cansızların resmini asmakta mahzur yoktur. İkincisi, canlı resmi bulunan odaya rahmet melekleri girmez.
Kirâmen Kâtibîn melekleri, İslam'a göre, iki tanedir. Bu meleklerden biri kişinin solundadır ve kötü davranışlarını yazar, diğeri ise kişinin sağındadır ve iyi davranışları yazar. Bu meleklerin varlığı Kur'an'da geçmektedir ve bu nedenle bu meleklere inanmak Müslümanlara farzdır (şarttır).
İçinde resimler bulunan eve melekler girmez.” (Buhârî, “Libâs”, 95; hadisin şerhi için bk. İbn Hacer, Fethu'l-bârî, V, 228-229; Kâmil Miras, Tecrîd-i Sarîh Tercemesi ve Şerhi, VI, 414). e) “Melekler, içerisinde köpek ve tesâvîr bulunan eve girmezler.” (Buhârî, “Libâs”, 88).
Onlar insandan hiç bir zaman ve sebeple ayrılmazlar. İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemesinin sebebi, köpeğin kendisinin necis olmasıdır. İki ve üçüncü hadiste görüldüğü gibi, eve tesâdüfen girmiş olan köpek yavrusu sebebiyle Cebrâil aleyhisselâm Hz. Peygamber'in yanına gelememiştir.
Allah Resûlü, meleklerin namaz kılanların lehinde şahitlik yapacaklarını ifade ediyor.
İçinde kız çocuğu bulunan her eve gökten her gün 12. rahmet iner ve melekler o evi gece gündüz (aralıksız) ziyaret ederler.
Bu koruyucu melekler görevlerinin gereği olarak her zaman her yerde her insanı takip etmekte ve onları gözetlemektedir. Onun için suretlerin bulunduğu meclislerin içerisine girmezlerse bile yine bu koruyuculuğu yaparlar. Çünkü melekler nurdandır, onlara bir şey engel olmaz.
Hafaza meleklerinin diğer ismi Kiramen Katibin olarak da bilinir. Hafaza melekleri insanlar tarafından koruyucu ya da memur melek olarak da bilinir. Allah'ın çok değerli katipleridir ve insanların yaptığı her şeyi bilirler.
"Canlıya âit boy resimlerini, (insan, hayvan ve diğer canlı varlıklar gibi) odanın duvarına asıp, bakınca tümüyle görünür halde bırakmak, bu odada namaz kılmayı mekruh hale getirmek demektir. Bu itibarla, duvarlarında canlılara ait boy resimleri bulunan odada kılınan namaz mekruh olur."
More videos on YouTube
Hadislerlede anlaşılacağı gibi evde fil, insan heykeli, küçük hayvan, insan heykelcikleri bulundurmak caiz değildir. Rahmet meleklerinin girmediği evden berekette, rahmette kaçar. Bu sebeple evlerde bulundurulmamalıdır.
Tapmak, ta'zim göstermek, uğurlu saymak, takdis etmek gibi amaçlarla tahtadan, alçıdan, plastikten, taştan, bezden fark etmez, resim, biblo veya heykel yapmak, kullanmak, duvara asmak veya evde bulundurmak, hiçbir şekilde câiz değildir, haramdır.
'Köpeğin olduğu eve rahmet melekleri gelmez'
kokusundan melekler rahatsız oluyor. Yoksa Peygamberimiz ayakkabısını kuyuya sokup o sayede su çıkarıp, susuzluktan ölmek üzere olan bir köpeğe su veren kişiye cennetlik diyor. Bir kediyi işkenceyle öldüren kişilere cehennemlik diyor.
İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır (Nevevî, a.g.e., XIV, 84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139).
“Seferiyken kefaret orucu tutulur mu?” sorusuna Necmettin Nursaçan, farz olan oruç nasıl tutulabiliyorsa kefaretin de aynı şekilde tutulabileceğini belirtti. “Evde köpek beslemek günah mı?” sorusuna ise Nursaçan, Hz. Muhammed'in evde köpek bulundurmayı uygun görmediğini fakat evin dışında beslenebileceğini açıkladı.
Enokyan alfabesi; büyü alfabesi şeklinde de bilinen Melek dilinin, insanlara olağan dışı varlıklar tarafından indirildiğine inanılmaktadır. Edward Kelley ile John Dee ile ortaya çıkarılmış olan Melek alfabesi, 1580'li senelerden bugüne dek atif bir şekilde geçerliliğini korumuştur.
“Melek” kelime anlamı olarak Allah'ın mesaj vereni demek… Doğal olarak da melekler bize aslında bıkmadan, usanmadan sıcacık sevgi mesajlarını iletir, bizim için en hayırlı yolu kulağımıza fısıldar.
(Sözler, 327) Yani mükâfatları, yaptıkları hizmetlerinin içindedir. İnsanın su, hava, ışık ve gıda ile beslenmesi ve lezzetlenmesi gibi, melekler de zikir, tesbih, hamd, ibadet, marifet ve muhabbetin nurlarıyla gıdalanırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri