Hem temizlikte hem de kişisel bakımda onlarca sorunun çözümü olan karbonat, pudra olarak da kullanılabilir. Birçok insan deodorant yerine karbonat kullanmakta. Yukarıdaki malzemelerden daha iri taneli bir çözüm arıyorsanız yulaf ununu da deneyebilirsiniz.
Ev yapımı bebek pudrasının hazırlanışı
Uygun bir kapta mısır nişastası ve lavanta yağını karıştırın. Mısır nişastasının topaklanmaması için iki malzemeyi tahta kaşıkla iyice ezin. Elde ettiğiniz karışımı daha sonra üzeri geniş ve delikli bir kaba alabilirsiniz. Doğal pudranız hazır!
eğer biraz koyu tenliyseniz beyazlık yapma ihtimali var. bunu önlemek için, normalde kullandığınız renkli toz pudra varsa, ona başka bir kapta mısır nişastası ekleyip kalıcılığını artırmayı deneyebilirsiniz.
Merhabalar. Makyajınızı fondöten sonrası sabitlemek için transparan pudra kullanabilirsiniz.
Pudra eskiden pirinç unundan yapılırken günümüzde çok daha başka maddelerden yararlanmaktadırlar. Nişasta, talk, kalsiyum karbonat, çinko ya da titan oksitleri gibi maddeler bugün güzellik malzemelerinin içinde yer almaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Makyajınızı tamamladıktan sonra küçük bir fırçayla yüzünüze bebek pudrasını sürerseniz makyajınızı sabitleyebilirsiniz ancak çok fazla sürerseniz yüzünüzdeki bronzluğu kaybedebilirsiniz. Bu yüzden hafif sürmekte fayda var.
Bebek pudrası talk veya mısır nişastasından yapılan bir üründür ve cilde zararlı kimyasallar içermemektedir.
Fondöten kullanmadığınız için pudra, size 'cakey' bir görünüm vermeyecek ve ciltle bütünleşerek görünmez olan ürün, gözenek görünümünü ve doku eşitsizliklerini gidererek cildinize filtre etkisi sağlayacak. Bu pratik tekniğin son ve kilit adımı transparan pudra.
Makyajı sabitler: Transparan Pudra
Örneğin, fondöteni uyguladıktan sonra üzerinden transparan bir pudra ile geçilirse fondöten sabitlenmiş olur ve kalıcılığı artar. Ünlü makyaj artisti Erkan Uluç, dayanıklı ve uzun ömürlü bir makyajın 3 basit sırrı olduğunu söylüyor: Baz, fondöten ve transparan pudra.
Uzun süre saklayabileceğiniz ve dilediğiniz şekilde kullanabileceğiniz pudra şekerleri için sadece 2 malzemeye ihtiyacınız var. Bu iki malzeme şeker ve nişasta. Nişastanızı buğday ya da mısır nişastası olarak tercih edebilirsiniz.
Bebek pudrası sivilcelere iyi gelmesi sebebiyle de kullanılıyor. Pudra aknelerin üzerine sürüldüğü takdirde sivilceyi kurutarak yok etme sürecini hızlandırıyor. Nemi emdiği için aynı zamanda sivilce oluşumunu ve cildin parlamasını da engelliyor.
Cilde pirinç unu maskesi pudra olarak da uygulanabilir, bunun için 2 ölçü pirinç nişastasına 1 ölçü mısır nişastası ekleyebilirsiniz. Pirinç unu, çikolata tozu, şeker ve bal karışımı peeling için de kullanılabilen bir karışımdır.
Transparan pudrayı ne kadar az uygularsan, o kadar doğal durur; cildin çok yağlı diye çok fazla transparan pudra kullanırsan ten makyajın kalıp gibi bembeyaz görünebilir.
1 su bardağı pudra şekeri için 1 su bardağı toz şeker ile 1 yemek kaşığı mısır nişastasını robottan çekmeniz yeterli olur.
* Şekeri rondodan birkaç dakika geçirin. * Ardından rondonun içerisine nişastayı ekleyin ve makineyi bir kez daha çalıştırın. * Karışım pudra şekeri kıvamına ulaşana kadar rondoyu çalıştırın. * İsterseniz içerisine toz vanilin, esmer şeker, Hindistan cevizi şekeri gibi ilave gıdalar da ekleyebilirsiniz.
Sık aldığım sorulardan biri "evde pudra şekerim kalmamış yerine toz şeker kullansam olur mu?" Bazı tarifler için mümkün olsa da çoğunluğu için başarılı sonuç vermeyecektir. Örneğin pudra şekeri kullanılması gereken bir kurabiye tarifinde toz şeker kullanırsanız şeker erimeyebilir ve yerken kıtır kıtır hissedilebilir.
Maden suyunu makyaj sabitleyici olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için yüzünüze makyaj yaptıktan sonra sprey şişesine koyduğunuz maden suyunu cildinize sıkın. Makyajınızın kalıcılık süresinin uzadığını fark edeceksiniz. Maden suyu ciltte gözeneklerde birikmiş olan ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar.
Makyaj uygulaması öncesinde cilt bakım rutininizi yapmanız önerilir. Sabah uyandığınızda yüzünüzü temizleme ürününüzle yıkamalı, tonik sürmeli daha sonrasında nemlendirici ve mevsim fark etmeksizin güneş koruyucu kreminizi uygulamalısınız. Cildiniz bu ürünlerin tamamını iyice emdikten sonra, makyaj yapmaya hazırsınız!
Cilt tipi ne olursa olsun herkes fondöten altına nemlendirici kullanmalı. Bu hem fondötenin yapısını incelterek daha doğal bir görünüm oluşturur, hem de makyajınızın çizgilere dolmasını önler. Çünkü nemli cilt ürünü çok iyi hapseder ve makyajın doğallığını arttırır. Ayıca üzerine yapılan makyaj daha iyi gözükür.
Pürüzsüz cilt için her makyajında mutlaka pudra kullanmanı öneriyoruz. Pudrayı dilersen fondötenin üzerine sürebilir veya sadece pudra kullanarak ten makyajını tamamlayabilirsin. Makyaj pudrası cildi daha mat gösterdiği için özellikle yağlı ciltler tarafından çok severek kullanılıyor.
Senin de gördüğün üzere pürüzsüz görünen bir cilde kavuşmak ve makyajını gün boyu korumak isteyen her makyajseverin en az bir pudrayı sürekli olarak çantasında taşımasında fayda var! Çünkü: Makyaj pudrası cildinde pürüzsüz bir görünüm sağlar ve ten makyajında kullandığın ürünlerin kalıcılığını artırır.
Sivilce, yağlı cilt ve uçuk gibi problemlerde yüze pudra sürmek çok yaygın. Sadece yüzde değil, vücutta da terleme ve kaşıntı gibi problemlerde pudra kullanılıyor. Bebek pudrası cildi kurutuyor, bu sebeple ağrılı sivilce, uçuk gibi hızla kuruması istenen cilt problemlerine iyi gelmesi pudra sürme faydaları arasında.
Çocuk Sağlığı Uzmanı Neslihan Korkmaz'a göre de bebek bakımında pudra kullanmak şart değil: “Esasında bebeğin poposunu yıkamanız bile yeterli. Hiçbir şey kullanmadan yıkamanız yeterli olur. İlla pudra kullanmanız gerekiyorsa, mısır nişastası ve doğal yağlarla kendiniz bir pudra oluşturabilirsiniz.
Yoğun terlemeyi ve ter kokusunu önler
Duştan çıktıktan sonra koltuk altına uygulanan pudra hem ter yoğunluğunu azaltıp kuru tutacaktır, hem de ter kokusunu engelleyecektir.
Bebek pudrası, güzellik uzmanları tarafından test edildi ve elde edilen sonuçlara göre yağlı saçları önlemeden, cilt bakımına hatta ciltteki lekeleri gidermeye kadar oldukça etkili olduğu kanıtlandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri