En fakir ülkeler arasında bulunan Eritre, Somali, Burundi, Timor, Gine gibi ülkelerde nüfusun sadece yüzde 1 ile 2'sinin internete erişimi var. Türkiye'de nüfusun yarısı sürekli ve düzenli bir şekilde internete erişebiliyor.
Bu tablolara göre dünyanın en hızlı kablolu internetine Tayland sahipken (saniyede 308 MBPS), en yavaş internet Türkmenistan'da tespit edilmiş (saniyede 3 MBPS). Bu tablolara göre de dünyanın en yavaş kablolu internetini kullanan 5. ülke Moritanya.
Türkiye'nin de yer aldığı raporda, dünyanın 178 farklı ülkenin internet hızlarına ait veriler bulunuyor.
Türkiye'deki ilk internet bağlantısı ise ODTÜ ile ABD arasında 12 Nisan 1993'te gerçekleştirildi. Bugünkü internetin ilk öncüsü olarak 1960'ların sonunda ABD Savunma Bakanlığı'nın geliştirdiği “Advanced Research Projects Agency Network” (ARPANET: İleri Araştırma Projeleri Ajansı Ağı) kabul ediliyor.
İlgili 24 soru bulundu
İnternet hızı testi dendiğinde akla gelen ilk şirket olan Ookla'nın son raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dünyanın en hızlı 5G ağına sahip ülkeler listenin başına yerleşti. Orta doğu ülkesi, 2023'ün ikinci çeyreğinde ortalama 557,63 Mbps 5G indirme hızı kaydetti.
Yeryüzünden gönderilen 40 wattlık sinyallerin ancak milyonda biri uydular tarafından alınabiliyor. Ama kayıp iletişimi engellemiyor zira bu, hatasız bir iletişim sağlamak için gereken sinyalin 10 katı. Ay'dan Dünya'ya geniş bant hızının ise 622 Mbps olduğu belirtiliyor.
Speedtest'in yayınladığı rapor ise bu merakı gideriyor. Speedtest, Türkiye'de en hızlı mobil internet ve sabit internet sağlayıcılarının hangileri olduğunu açıkladı. 2022'nin ikinci çeyreği için yayımlanan rapora göre TurkNet sabit internetin, Turkcell ise mobil internetin lideri oldu.
Buna göre dünyada internet verisi kullanmanın en pahalı olduğu ülke Zimbabve ve en ucuz olduğu ülkeyse Hindistan.
Araştırmacılar, Avusturya ve İsviçre arasındaki küçük ülke Lihtenştayn'ın saniyede 75,7 megabit ile dünyanın en hızlı ortalama geniş bant internet hızına sahip olduğunu ortaya koydu. Danimarka ikinci sırada yer alırken, hemen arkasında ise Atlas Okyanusu ülkesi Bermuda boy gösterdi.
TurkNet, nPerf verilerine göre Türkiye'de sadece hız konusunda değil, aynı zamanda ping'te de zirvede! Düşük ping değeri ile rakiplerimizi geride bıraktık. TurkNet GigaFiber altyapısı bulunan bölgeler için geçerlidir.
Bunun ilk nedeni, Türkiye'deki internet kullanıcılarının çok fazla farklı bağlantı noktası geçiyor olması. İkinci neden ise Türkiye'nin coğrafi konumunun kötü oluşu. Üçüncü neden ise 80 milyon nüfuslu ülkenin internetinin tek bir internet servis sağlayıcısının (ISP) elinde bulunması.
Çin'i 86.3 milyon kullanıcıyla Japonya, 50.4 milyon kullanıcıyla Almanya, 40 milyon kullanıcıyla Hindistan, 37.6 milyon kullanıcıyla İngiltere takip ediyor. Türkiye 16 milyon 7 bin 200 olan etkin internet kullanıcısıyla 16. sırada yer alıyor.
Ookla Speedtest'e göre Türkiye mobil internet hızında 141 ülke arasında 66'ıncı, sabit internet hızında ise 178 ülke arasında 106'ıncı sırada yer alıyor. Mobilde Katar, sabit internet hızında ise Singapur birinci.
KÜRESEL ÇAPTA İNDİRME HIZI 78,62 MEGABİT
Her gün 10 milyondan fazla kullanıcının internet hızını test etmek için ziyaret ettiği Speedtest tarafından yayımlanan Şubat 2023 internet hızı verileri ise Türkiye'nin genişbant internette 32,65 megabit internet hızıyla dünya sıralamasında 107. sırada yer aldığını gösterdi.
Adresinizdeki internet altyapısının hangi teknolojiyi desteklediğini öğrenmek için altyapı sorgulaması yapmanız gerekir. Biz de TurkNet olarak adresi yerleşik operatörün (Türk Telekom) fiber altyapısında bulunan müşterilerimize, Özgür İletişim Fiber ile 100 Mbps'e kadar download 4 mbps'e kadar da upload sunuyoruz.
Alan adına ve TNN portalına Sabancı Holding 1999 yılında Finansinvest üzerinden çoğunluk hissesini alarak ortak olmuştur. 2003 yılı başlarında Sabancı Telekom'un kurulması ile birlikte TurkNet de bu şirketin bünyesine katılarak birleşmiştir.
Japonyalı araştırmacılar, saniyede 1,02 Petabit (1.020.000.000 Mbps) internet hızına ulaşarak yeni bir rekor kırdılar. Bu hız, aynı anda 10 milyon tane 8K video izlemeyle eşdeğer. DUVAR - Japonya'daki araştırmacılar, 1,02 petabit (1.020.000.000 Mbps) veri aktarım hızına ulaşarak dünya rekoru kırdı.
Pek çoğumuzun daha önce karşılaşmadığı bu boyut, 17 bin 700 TB'a denk geliyor. Bu da 17 milyon 700 bin GB'a eşdeğerdir. Raporda yer alan bilgilere göre Türkiye'deki ortalama indirme hızı, 28,7 Mbps.
Monako: Yapılan son ölçümlere göre dünyanın en hızlı sabit ağını kullanan ülke Monako oldu. Bir şehir devleti olan Monako'da sabit internet hız testleri sonucunda ortalama 320.08 Mbps indirme ve 203.20 Mbps yükleme hızları tespit edildi. Singapur: Listenin ikinci sırasında Singapur yer alıyor.
Japonya'da internet hız rekoruna ulaşıldı. Araştırmacılar tarafından yapılan açıklamaya göre saniyede 127 GB veri aktarmak mümkün. Japonya'da yapılan son testlerde veri iletim hızında için yeni bir rekor kırıldı.
Türkiye ortalamasından yaklaşık 11 milyon kat daha hızlı olan yeni rekor, saniyede 5 bin GTA V oyunu indirebilecek kadar güçlü. Yeni rekor haberinde en dikkat çeken nokta, hız rekorunu sağlayan altyapının, aynı zamanda günümüz altyapısıyla da uyumlu olması.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri