Çünkü bir kedi sahibi iken var olan düzenleri değişecektir. İki kedi için kum ne kadar gider sorusunu yanıtlamak için yeni gelen kedinin tuvalet alışkanlığı da önemlidir. İki kedi aynı kum kabını kullanır. Ayrıca kum kapları yan yana da durabilir.
İkiden fazla kediniz varsa, her iki kedi başına bir kedi tuvaletine ihtiyacınız olacaktır.
Ever Clean size üstün sonuçlar sunmak için özenle tasarlanmıştır. Bu nedenle, kedi kumlarımızı her zaman kutudan çıktıkları şekliyle kullanmanızı öneriyoruz. Ever Clean'i diğer kedi kumu türleri ile karıştırırsanız, aynı mükemmel sonuçları elde edemezsiniz. Düzgün bir şekilde topaklanmayabilirler.
Kedinizin tuvalet alışkanlığına göre de 15 günde ya da ayda 1 kez çamaşır suyuyla yıkayıp temiz kumla değiştirmenizi öneririz. Bir gözünüz kedinizin tuvalet kabında olursa ve bunu rutin bir alışkanlığınız haline getirirseniz hem kediniz sağlıklı ve keyifli olur, hem de temiz bir ev ortamını sağlamış olursunuz.
Karanlık bir yer olmamalıdır. Temiz havadar olmasına dikkat edilmeli. Kedi kum kabı direk güneş ışığı almamalı. Kedinizin kolay ulaşabileceği bir yere konulmalı.
İlgili 28 soru bulundu
Kediler için geceleri ışık yakmak gerekmez. Zifiri karanlık olmadığı sürece kendi iç güdülerini de kullanarak kediler karanlıkta yollarını bulabilirler. Tuvalet ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayabilirler.
Kedilerin tuvaleti olduğunu anlayabilmek için kedilerin gözlemlenmesi gerekir. Tuvaleti gelmiş olan bir kedi eğer daha önce bir yere tuvaletini yapmış ise bu bölgenin kokusunu alarak oraya yönelecektir. Etrafta kuytu bir köşe aramaya başlaması da mümkündür.
Evde kedi kumu yoksa yerine konulabilecek en uygun malzeme gazetelerdir. Gazeteleri şeritler hâlinde kesmeli, mürekkeplerini akıtmalı ve kurutmalısınız. Bunun için organik bulaşık deterjanı ve karbonat kullanmalısınız.
1 - Kedinizin tuvalet kabını 7 cm yüksekliğe ulaşana kadar kedi kumu ile doldurunuz. 2 - Düzenli olarak kedi kumu kabındaki katı atıkları bir kürek yardımıyla alarak kedinizin tuvalet kabının temiz kalmasına özen gösteriniz. 3 - Topaklaşmış , kirlenmiş kedi kumunuzu tuvalete değil , mutlaka çöpe atınız.
Beş litre aldığınız kedi kumunu haftalık olarak değiştirirseniz 15 günde aldığınız kum biter.
Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Genel olarak, veterinerler kedinizi tek seferde 24 saate kadar yalnız bırakmanın problem olmayacağını söylüyor. Temiz bir tuvalet kabı, bolca içme suyuna erişim ve siz gitmeden önce yiyeceği iyi bir öğün olduğu sürece, bir gün boyunca keyifleri yerinde olacaktır.
Uzmanların görüşlerine göre, yetişkin kediler günde 8 saat sorunsuz bir şekilde tek başlarına yalnız kalabilirler. Yaklaşık olarak işte olunan süreye denk gelen bu zaman diliminde kediler tek başlarına evlerinde konforlu vakit geçirebilirler.
İkinci Kedinin Yaşı Önemlidir
Yani kediniz, ikinci kedinin kendisi için bir tehdit oluşturmadığından emin olmak için ona üstünlük sağlamak isteyeceğinden eve gelen minik dostunuzun evdeki kediden yaşça daha küçük olması iki kedinin birbirine alışması için avantajlı olacaktır.
Birbirlerine tıslamıyorlarsa, birbirlerine sürtünüyorlarsa, kuyruklarını birbirine kenetliyorlarsa, birbirlerini temizliyor, yalıyor ve tımar ediyorlarsa, birlikte uyuyor ve sarılıyorlarsa ve saldırgan işaretler olmadan ölçülü bir şekilde oynuyorlarsa kedilerinizin birbirine bağlı olduğunu anlayabilirsiniz.
Kediler tuvaletlerini yaparken kendilerini koruyamayacaklarını düşünüp çok zaman tedirgin de olurlar. Bunun için sahibinin de kendini savunmasız hissettiğini düşünürler. Sahibi tuvaletteyken başına herhangi bir şey gelmesin ve kendini yalnız hissetmesin diye kapının önünde beklerler.
Kedi kumunu sürekli üstüne doldurmak yerine iki haftada bir, kum kabının yıkanması önerilmektedir. Kedi kum kabını yıkarken sıcak su ve yumuşak sabunla yıkamaya dikkat edilmelidir. Asla kimyasal deterjan kullanmamaya özen gösterilmelidir.
Kedi tuvaletinin temizlenmemesi sadece kedi için değil evde yaşayanlar için de tehlikelidir. Temizlenmemiş tuvaletin yol açabileceği problemlerden bir tanesi de aşırı miktarda amonyağa maruz kalmaktır. Tuvalete biriken idrar ve dışkıdan yayılan amonyak eve dağılır.
Normal şartlarda kedi, günde en az 1 kere kaka yapmalıdır. Ancak bu süre, kumdan memnun olmayan ya da tuvaletini yapmak için uygun bir yere sahip olmayan kediler için 3 güne kadar çıkabilir. İdrar atımı konusunda ise bir kedi, uygun şartların olmadığı durumlarda tuvaletini 24 saate kadar tutabilir.
Misafir yatak odaları veya kullanmadığınız odalar da kum kabı için uygun bir seçim noktasıdır; ancak bir stüdyo dairede veya küçük bir evde fazladan oda diye bir şey olmayabilir! Fakat bazı evlerde, bir kum kabının sığabileceği, mahremiyet sunan giriş yolu veya koridor dolapları vardır.
Onların güvenliğini sağlamak için her an evde kalmalarını istemek normaldir. Ama bazı kedilerin aralıklı olarak ya da yaşamları boyunca en az bir kez dışarıya olan meraklarının giderilmesi de gerekebilir. Her şeyden önce unutulmamalıdır ki ev kedilerinin dışarıya çıkarılması gerekli değildir.
Yeni doğan bir kedi 3 hafta olana kadar tuvaletlerini kendi yapamazlar. Bu noktada ya anne kediden ya da siz sahiplerinden yardım istemektedirler. 3 haftadan sonra ise kendileri tuvalet ihtiyaçlarını giderebilirler. 1 aydan sonra ise tuvalet eğitimlerine artık başlayabilirsiniz demektir.
Kediler tuvalete giderken kendini tehdit altında hissederse, tuvalet kabına idrarını yapmayabilir. Bu açıdan diğer kediler ve gürültü de onları tehdit edebilir. Sonuç olarak, korku ve endişe nedeniyle tuvaletini kum kabından ayrı bir yere yapabilirler.
Kakalarını yaparlar, sonrasında çılgınlar gibi koşmaya başlarlar. Neden? Bunun ilk nedeni hayatta kalma içgüdüleri olabilir; vahşi doğada avcıların, bıraktığı kakanın dayanılmaz kokusunu takip edip kendisine ulaşabileceğini düşündüğünden kaçabildiğince uzağa kaçmaya çalışıyor olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri