Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
Nane kokusundan hoşlanmayan karıncalar, o bölgeden uzak dururlar. Bir bardak su ve 10 damla nane yağı karıştırın. Naneli karışımı, günde birkaç defa karıncaların geldiği yola püskürtün. Tarçın da karıncaları uzaklaştırmanız için yardımcınız olacaktır.
Çalışkan bir hayvan olan karıncanın, geldiği eve bereket getirdiğine inanılır ve asla ona zarar verilmez. Evlerde karınca duası bulundurmak da yine bereket dileğinin sembolüdür.
Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Eğer evinizin belli bir bölgesine karıncalar akın etmişse su yardımıyla onları kaçırabilirsiniz.
Borik Asitle Zehir Hazırlayın Eczanelerden veya tıp kimyasalları satan yerlerden borik asit edinin ve şekerle karıştırın. Borik asitli karışımı karıncaların en çok dolaştıkları yere koyun. Mide zehri olarak işlev gören borik asit, karıncaların kursaklarında yuvalarına taşınır ve karınca kolonisini yok eder.
İlgili 43 soru bulundu
Karınca neye gelmez ?, Limon
Limon suyunu onların en çok dolaştığı yerlere sıkarak ve bir bez ile silerek yol haritalarını yok etmiş olursunuz. Aynı zamanda limon kokusu da onların caydırıcı bir özelliğe sahiptir. Dolabınıza limon kabukları koymak, karıncaların mutfağınız da dolaşmasını engelleyebilir.
Tebeşir dışında bariyer olarak zerdeçal, tarçın, salatalık kabuğu, karbonat, tuz, beyaz sirkeli su, kırmızı ya da karabiber de kullanabiliriz. * Karıncaların evinize girdiği noktalara bu bariyerler uygulanabilir.
Karıncalar, nane kokusunu sevmezler ve izlerini içeren bölgelerden uzak dururlar. Nane, karıncalar tarafından tolere edilemeyen güçlü bir kokuya sahiptir ve bu da onları evlere girmekten alıkoymaktadır. 10 damla nane uçucu yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın. Karıncaları bulduğunuz her yere serpin.
Sirkenin kokusunu sevmeyen bu canlılar evinizi yavaşça terk edeceklerdir. Tarçın hemen herkesin evinde olan bir baharat ve bu baharatı, karıncaları evinizden uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz. Toz tarçını, karıncaların çıktığı noktaya dökebilir ve karıncaların evinizin içerisine girmelerini engelleyebilirsiniz.
Karınca sorununa en etkili çözümlerden birisi olan Detan karınca ilacı hem açık hem de kapalı alanda güvenle kullanılabiliyor. Belli dönemlerde evleri ve mutfakları istila eden karıncalara karşı geliştirilmiş Detan karınca ilacı, karınca sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
Ayrıca bazıları “üç İhlas, Felak ve Nas" surelerini bir kağıda yazdıkları ve ardından da “Neml suresinin 18. ayetinde yer alan “ya eyyuhe'n-nemlu'dhulû mesakinekum = Ey karıncalar, yuvalarınıza giriniz!” cümlesini okuduğunu ve karıncaların evi terk ettiği bildirilmiştir.
Halk söyleyişlerinde ise karınca; çalışkanlığı, bolluk bereketin simgesi olması, kendisi ile ilgili oluşmuş batıl inanışları ve dilde oluşmuş deyimleriyle ön plana çıkmıştır.
En az tarçın kadar limon ve kokusunu de sevmeyen karıncalar için limonu ikiye bölerek mutfağınıza ya da pencere kenarı gibi geldikleri alanlara bırakabilirsiniz. Ayrıca limon ve portakal kabuklarını bahçenize ve balkonunuza yerleştirerek yuva kurmalarını da engelleyebilirsiniz.
Yuva genellikle, tümsekle veya karınca tepesiyle belirginleşmiş olarak toprağın içinde bulunur. Bazen de yuva, malç, çakıl, taş, peyzaj keresteleri, kaldırım altında veya binanın temel duvarını birleştiren çim kenarının altında yer alır.
Karıncalar görürseniz, 50-50 sirke ve su veya sirke çözeltisi ile silin. Beyaz sirke karıncaları öldürür ve onları iter. Karınca problemin varsa, evindeki zeminler ve tezgahlar dahil olmak üzere sert yüzeyleri temizlemek için seyreltilmiş sirke kullanmayı dene.
karıncalar bazik maddeleri pek sevmezler tuz,limon,kırmızıbiber vb. PH değeri yüksektir. Ama şeker,yağ Ph değeri açısından düşüktür.
Karıncaya kesin çözüm için yarı yarıya olacak şekilde su ve beyaz sirke karıştırılır, yüzeyler bu su ile silinir. Kaynar Su: Karınca deliklerine kaynar su dökerseniz, kolonide yer alan karıncaların büyük kısmını öldürecektir.
Dünya'nın en temiz hayvanlarından biri de karıncalardır. Karıncalar sürü halinde yaşarlar. Oldukça fazla türü bulunmaktadır. Formicidae familyasına mensup olan Karıncaların sayısı dünyada da oldukça fazladır.
Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.
Karıncalar doğada yaprak biti olmuş bitkilerle beslenmeyi severler. Bunun yanında insanların hazır olarak kullandığı özellikle yağ, tuz ve şeker çok sevdiği besinlerdir.
Yuvaları terk eden karıncalar kütlelerin, kayaçların sesini daha çok algılıyor ve ayakları kulaklarının içinde olması nedeniyle sersemliyor. Bu sersemlediği zaman küme şeklinde olduğu zaman ölüyor. Yüzde 80'i öldüğünde büyük deprem işareti olarak görüyoruz. Bu da 72 saat öncesinden ölüyor.
Okaliptus, kekik ve lavanta yağları da karıncalar için caydırıcıdır. Bu yağları bir kap suyun içine ilave ettikten sonra karınca yollarını silebilirsiniz. Belirli aralıklarla karınca yollarına damlatabilirsiniz. Ayrıca karabiber, salatalık, nane ve kahve telvesi de karıncalar için caydırıcı maddelerdendir.
Raid Karınca Yemi, karıncaları saklandıkları yerde öldürür ve 3 ay boyunca etkilidir.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Kaynaş, karıncaların kış uykusundan uyandıklarını belirterek, "Yuvada çoğaldılar. Yavrular havalar ısınınca, toprak ısınınca dışarıya çıkıyor, yiyecek arıyorlar ve topluyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri