SİRKE VE LİMONLU SU KAYNATIN: Yemekten sonra sinmiş olan kokuyu yok etmekiçin bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.
Et kokusu yoğunsa sirkeli su ile temizleme işlemini bir iki kere yapmanız gerekebilir. Dolabınızın içini iyice temizledikten sonra her rafına bir miktar vanilya koyarak dolabınızı çalıştırmak da erimiş et kokusu giderme konusunda etkili olabilir. Ne kadar bol koyarsanız sinen kokunun gitme ihtimali o kadar yüksek olur.
Eğer eti tavada veya fırında pişirecekseniz, yarım çay kaşığı tarçın eklemek, kokunun giderilmesini sağlar. Tencere veya fırın tepsisinin içerisine limon kabuğu koymak, kurban eti kokusunu büyük ölçüde yok eder.
sirke ve limonlu su kaynatarak da bu kokuları giderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir cezveye bir su bardağı su, bir adet sirke ve bir miktar limon suyu ekleyip kısık ateşte kaynatmak. Böylece evinize sinen kızartma kokusu yok olacaktır.
Bir cezve içine 1 adet limonu dilimleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Sonrasında bu suyu kaynatın. Su kaynadığı esnada limonun ferah kokusu etrafa yayılmaya başlayacaktır. İsterseniz bu suyu kullanarak, tezgah ya da fayansları da silerek odanın tamamından yanık kokusunu arındırabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Dilerseniz sirkeli su karışımının içerisine birkaç dilim limon, çubuk tarçın ya da karanfil de ekleyebilirsiniz. Bu karışımı eğer yanık yemek kokusunu gidermek için kullanacaksanız yanık tencereyi ocaktan ya da fırından aldıktan hemen sonra bu uygulamayı yapabilirsiniz.
Kış ayı başlangıcında yüksek ısıda yaktığımız kalorifer peteklerinden yanık kokusu gelebilmektedir. Gelen bu kokunun en büyük etkenlerinden biri içeride dolaşan suyun uzun süre kalmasından kaynaklanabilmektedir. Kombi ilk kullanıldığından itibaren her yıl düzenli olarak tesisattaki suyun değişmesi gerekmektedir.
Evin temiz kokması için ne yapmalı sorusuna verilecek en temel yanıtlardan biri düzenli havalandırmadır. Bunun bir sebebi düzenli havalandırma işleminin nem ve rutubeti önlemesidir. Özellikle uzun süre kapalı kalan alanların pencere ve kapıları açılarak dışarıdaki temiz havanın içeriye girmesi sağlanabilir.
Eğer hali hazırda oluşmuş bir koku var ise sirke ve karbonattan yardım alabilirsiniz. Buzdolabınızı sirkeli su yardımıyla sildikten sonra ağzı açık bir kaba karbonat koyun. Ardından bu kabı buzdolabı içerisine yerleştirin. Bu sayede kokunun dağıldığını göreceksiniz.
Aksine sıcak suda yıkamak etin yapısını bozabiliyor. Sirke gibi asidik yapıdaki maddeler marinasyonda kullanıldığında lezzetini artırabilir ancak eti hijyenik bir hale getirmek için tercih edilecek yöntemlerden biri değil.
Bu sürelerden daha uzun süre buzlukta değil de buzdolabında saklanan ürün tüketilmemelidir. 3 - Kokusu : Etten pis ve ekşi kokular gelmemelidir. Bozulmuş bir et son derece keskin bir kokuya sahip olacaktır. Eğer etten keskin, pis kokular geliyorsa tüketilmemelidir.
Koku değişikliğini yaratan unsurlar ette üreyen Escherichia coli, Campylobacter gibi bakterilerdir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur; satın aldığınız etin eğer rengi ve dokusu normal görünüyorsa, lakin kokusu rahatsız ediciyse kesinlikle tüketmemeniz gerekir. Bunun sebebi bozulmanın koku ile başlamasıdır.
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
İçerisinde asitli bileşenler taşıyan sirke de kötü kokuları yok etmek için oldukça uygundur. Ev temizliğinde sıkça tercih edilen sirkeyi kötü kokularınızı gidermek için de kullanabilirsiniz. Dilediğiniz sirke türünü tercih edebilirsiniz ancak beyaz sirke en ideali olacaktır.
Koku gelmiyorsa et tazedir, asit bazlı ekşimsi bir koku burnunuzu rahatsız ederse etin bozuk olduğunu anlayabilirsiniz. - Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir.
Yemek yaptığınız sırada mum yakarak, oluşabilecek yemek kokularının önüne geçebilirsiniz. Ocağı açıp küçük bir tava içerisinde kahve çekirdeklerini döndürmek, evinizi kahve kokularının sarmasını sağlar. Dolayısıyla istenmeyen yemek kokusu dâhil, evdeki kokuları gidermek için bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Bir bardak sirke kullanın
Özellikle kızartmalardan sonra, kokuyu gidermeye yardımcı olması için ocakta bir bardak beyaz sirke kaynatın. Ayrıca, daha taze kokan bir mutfakla uyanmak için gece boyunca tezgaha bir bardak sirke de bırakabilirsiniz.
Durgun hava. Durgun hava, toz, küf sporları ve hatta giysilerinizdeki tütün dumanı gibi havadaki parçacıkları hapseder. Bu durum özellikle sıcak nemli günlerde daha da geçerlidir. Odanız eğer yeterli miktarda ve şekilde havalandırılmıyorsa, hava bu kirleticileri tutar ve ortamda kötü koku oluşmasına sebep olur.
Sirkeli, sabunlu suyla koltuklarınızı güzelce silin. Bezin kuruya yakın olmasına dikkat etmelisiniz. Koltuklar çok nemli kalırsa kuruyamadan kötü koku oluşabilir. DURULAMAYI İHMAL ETMEYİN!
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Hücrelerdeki kimyasal maddeler bir süre sonra biter ve burnumuz kokulara karşı duyarsızlaşır. Bir başka ifadeyle, uyarıların süresi uzadıkça sinir sistemimizin onlara karşı duyarlılığı azalır. Bu durum olumlu ya da olumsuz sonuçlar doğurabilecek daha yeni kokulara yoğunlaşmamızı sağlar.
Kalorifer suyu, peteklerin içinde sürekli dolaşım halinde olduğundan pas ve diğer kimyevi maddelerle karışarak koku oluşturmaktadır. Kalorifer peteklerinden yanık kokusu gelmesinin bir diğer nedeni de peteklerin üzerinde yanlış boya kullanımından kaynaklanmaktadır.
Burun içi dokularının aşırı kuruluğu veya şiddetli sümkürmeler, kanla karışık burun akıntısına neden olabilir. Koyu, yeşil renkli, tek taraflı ve kötü kokulu akıntı burunda bir yabancı cisim varlığına işaret etmektedir.
Bacamatik Aspiratör Baca Klapesi,
Bacamatik Mutfak bacalarından gelen yemek kokularına ve sigara kokularına son verir. Bacadan gelen tozu ve haşereyi engeller. Soğuk hava akımına son verir. Rüzgarlı havalarda geri tepmeleri (baca tepmesi) engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri