Eve tanıdık misafir gelmesinin iyi yorumu dargın olduğunuz bir insanla tekrar yakınlaşacağınız anlamına gelmektedir. Eve tanıdık misafir gelmesinin kötü yorumu ise gelen misafire kendi özel alanınızı açtığınız için evinizin huzurunun bozulabileceğini ve gelen kişinin arkanızdan iş çevirebileceğini işaret etmektedir.
Rüyasında evine kalabalık misafirin geldiğini gören kimsenin çevresinin geniş olduğu ve sosyal çevresi tarafından sevildiği yorumu yapılır.
Rüyada Eve Habersiz Misafir Gelmesi
İlk yoruma göre rüyayı gören kişi yakınlarından birinin hamilelik haberini alır ve bununla çok sevinir. Doğacak olan çocuğun da hayırlı olacağına inanılır. İkinci yoruma göre de rüyayı gören kişi aniden beklenmedik bir haber alacaktır. Bu haberin genelde hayırlı olduğuna inanılmaz.
Misafirine hizmet edene sevaplar vardır. Hazret-i İbrahim -aleyhisselâm-, Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ile Efendimizin güzîde sahâbîleri hep misafirlerine bizzat ikram ve hizmet etmeye çalışmışlardır. Cimrilik duygusuyla misafir ağırlamaktan kaçınmamak gerekir. Zira misafir, kendi rızkıyla gelir.
Rüyada erkek misafir görmek, rüya sahibinin evinde bolluğun ve bereketin eksik olmayacağı demektir. Rüya sahibinin rüyasında erkek misafir görmesi, kişinin sevmediği kimseler tarafından huzursuz edileceği anlamına da gelmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Rüyada evinize misafir geldiğini görmek; malınızın artacağına, misafirinize büyük ikramlarda bulunduğunuzu görmek; yaptığınız iyliklerin karşılığını fazlası ile alacağınıza işarettir. Rüyada bir sahsa misafir gelse, misafirlerin geldigi taraftan rüya sahibi için çesitli haberlerin gelmesine isarettir.
Rüyada Kalabalık Misafir Görmek
Rüyada kalabalık bir misafiri evinde ağırladığını görmek, evinin huzurlu ve bereketli olacağını işaret eder. Aynı zamanda rüya sahibinin elinin çok açık olduğuna, herkese iyi yaklaştığına ve çevresi tarafından sevildiğine işaret eder.
Misafir ağırlamak de bereket ve huzura vesiledir. Misafir hiçbir zaman yoksulluk getirmez, aksine huzur ve bereket getirir. Büyüklerimiz her zaman misafirperverlik konusunda son derece hassas davranmışlardır.
Nitekim bir hadisinde Hz. Peygamber (sas) şöyle buyurmuştu: "Misafiri bir gece ağırlamak her Müslüman'ın üzerine düşen bir görevdir. Bir kimse bir Müslüman'ın evinin önünde sabahlarsa bu kimseye ikram etmek o ev sahibinin üzerine bir borçtur.
Bir yandan Dinimizde misafir ağırlamak yardımlaşmayı ve hoşgörülü olmayı sağlıyor. Hatta Peygamber Efendimiz (s.a.v.) misafir ağırlamanın hakkında müjde vermiştir; Misafirin duası makbuldür. Misafir rızkı ile gelir.
Evine gelen konukları iyi ağırlayan ve misafir ağırlamaktan hoşnut olan kişilere misafirperver denir.
Arapçadan dilimize geçen misafir ya da Türkçeleştirilmiş hâliyle konuk, kısa süre için bir başkasının evine giden ve ağırlanan kişiye verilen addır.
Rüyada misafir ağırlamak, hayali, güzel şeylerin olacağı anlamına gelir. Onu sevmeyen kişi ve kişilerin moralini ve motivasyonunu bozacağı anlamına gelir. Rüyada misafirliğe gitmek, insanın içine düşeceği zor ve kötü koşulların haberi gibi kötü şeylerin olması anlamına gelir.
Rüyada kalabalık ortamda bulunmak
Rüyada kalabalık gören kimsenin işlerinde bütün engelleri aşarak, güzel bir yaşam süreceğine yorumlanır. Kamu menfaatine yahut hayırlı bir maksatla bir araya toplanan insanların meydana getirdiği kalabalık rahmet ve nusrete, hayır ve berekete delalet eder.
Rüyada yatılı misafir olmanın tabiri ise kişinin uzun süredir beklediği bir iş teklifini alacağına veya işinde başarılı kazançlı olacağına yorumlanmaktadır. Rüyada misafir ağırlamak çevreden alınan hoş iltifatlar ve saygı görmeye işaret etmektedir.
Misafirlik üç gündür. Misafiri üç günden fazla ağırlamak ise sadakadır." buyurdular. ◾ Hadisden de anlaşılacağı üzere misafirlik süresinin üç gün olduğu, süre uzadığında misafire yapılan ikramın sadaka sayıldığı ifade edilir. Ayrıca ev sahibinin huzurunu bozacak kadar misafirliğin uzatılmaması gerekir.
MİSAFİR ON RIZIKLA GELİR, BİRİNİ YER DOKUZUNU O EVE BIRAKIR.. Misafire ikram etmek, güzelce ağırlamak gerekir. kısmetle gelir, birini yer, dokuzunu bırakır) demişlerdir.
Evinizde başkalarının kalmamasını istiyor olmanızda dinen bir sakınca yoktur.
[1] Geleneğe göre konukluk hakkı üç gündür. Konuk bir yerde üç gün kalırsa ne ev sahibi bunu fazla bulur, ne de konuk uzun kaldım diye üzülür. Ama üç günden sonrası, her ikisi için de sıkıcı olur. Konuk, senli benli bir arkadaş ise, üç günden sonra konukluğu bırakıp ev sahibine yardımcı olmalıdır.
Misafirler hoşnutlukla karşılanmalı, güler yüzle uğurlanmalıdır. İhtiyaç içinde olsalar bile, misafiri kendilerine tercih eden gönlü zengin kimseleri Allah Tealâ övmüştür. Peygamberimiz (s.a.s.) misafirlik konusunda, “Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin” buyurmuştur.
Dinen sefer sayılacak mesafedeki bir yere gitmek üzere yola çıkan kişi, yaşadığı yerleşim yerinin meskûn mahallinden çıkınca misafir hükmünde kabul edilir. Bu kimse yolculuk hüküm ve ruhsatlarından yararlanmaya başlar (Merğînânî, el-Hidâye, II, 101).
Rüyada kalabalık kadınları bir arada görmek genelde hayırlı, olumlu ve mutluluğa işaret olarak yorumlanır. Rüyada açık bir alanda kadınlar topluluğu görmek; rüya sahibi ticaretle iştigal eden bir kişiyse bol kazanca, hayırlı müşterilere ve yeni yeni ticari alanlarda atılım yapacağına delalet eder.
Rüyada kadın görmek, kişilerin sağlıklı bir hayata kavuşacağı şeklinde delalet eder. Rüyada tanımadığın bir kadın görmek ise, aynı şekilde olumlu yorumlanır. Rüya sahibinin maddi olarak sıkıntılarından kurtulacağına ve hayatında güzel gelişmelerin yaşanacağı işaret eder.
Rüyada yemek görmek para, kısmet, şans ve evlilik ile beraber müjdeli habere yorulmaktadır. Ayrıca rüya sahibi için bol bereketli günler ve kazanca işaret etmektedir. Bazı rüya yorumlarına göre ise kısa süreli yani geçici bazı hastalıkların yaşanacağına delalet eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri