Bir yerin koordinatlarını alma
Bilgisayarınızda Google Haritalar'ı açın. Haritadaki yeri veya alanı sağ tıklayın. Bu işlemle bir pop-up pencere görüntülenir. Enlem ve boylamı en üstte ondalık biçimde bulabilirsiniz.
İpucu: Zaman Çizelgenizi Google Haritalar uygulamasının 9.12 ve üstü sürümlerinde bulabilirsiniz. Google Haritalar uygulamanızın sürümü daha eskiyse Zaman Çizelgesi'ni kullanmak için bilgisayarınızda veya mobil tarayıcınızda maps.google.com/timeline adresine gidin.
istenilen noktanın harita üzerindeki konumu görülür. Harita üzerindeki siyah üçgen işareti bulunulan noktayı gösterir, küçük kareler ise gidilmek istenilen noktaları gösterir. Ekranda “Pointer” yazısının altındaki ok yine gidilmek istenilen yönü gösterir. durulan yerin koordinat bilgileri ekranın altındaki kısma gelir.
İlgili 40 soru bulundu
Google Earth Pro ise normal üyelikte olmayan 4800×3200 piksel boyutlarında görüntü almak, bir kaç bin adresi kolayca çekmek, yüksek çözünürlüklü video kaydı almak gibi artılara sahip. Daha fazla coğrafi ölçüm özelliklerine de sahip Google Earth Pro'yu kullanmak ücretsiz oldu ama Google halen temkinli davranıyor.
Yazılımda WGS84 datumundaki coğrafi koordinatlar (enlem/boylam) kullanılmaktadır (URL 3).
Özet Yüksek presizyon ve uygulama kolaylığı sağlaması nedeniyle, haritacılık sektöründe yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanılan GPS tekniğiyle elde edilen nokta koordinatları WGS84 sistemindedir.
Yeryüzü üzerinde bulunan noktaların birbirlerine göre durumlarını belirlemek için yatay bir düzlem içinde birbirine dik olan iki doğru kullanılır. Bu doğruların oluşturduğu sistemne dik koordinat sistemi denir.
Yatay doğruya x - ekseni, düşey olanına da y - ekseni diyelim. Bu iki eksenin bulunduğu düzleme koordinat düzlemi denir. Düzlemde başlangıç noktaları çakışmak üzere x ve y sayı doğrularının dik kesişmesinden oluşan ve bir noktanın yerini belirlemeye yarayan sisteme dik koordinat sistemi denir.
Koordinat bir çizgi üzerinde, bir düzlemde ya da uzayda bir noktanın yerini belirlemeye, ifade etmeye yarayan bir kavramdır. Türk Dil Kurumu'na göre, kavram demek, zihinde gerçekleşen soyut bir tasarım demektir.
Resmi olarak Google Earth Türkiye'de yasaklı olmamasına karşın Android Google Play Mağazası'ndan indirilemiyor. Ancak Google Earth APK dosyasını indirerek mobil cihazınızda kullanabilirsiniz.
Google Earth'ün uydu, hava aracı, 3D ve Street View görüntülerinden oluşan zengin bir görüntü koleksiyonu vardır. Görüntüler zaman içinde sağlayıcılardan ve platformlardan toplanır. Görüntüler gerçek zamanlı olmadığından canlı değişiklikleri görmezsiniz.
Google Earth, sanal bir yerküre üzerinden dünyayı dolaşmanıza ve öğrenmenize olanak sağlar. Uydu görüntülerini, haritaları, araziyi, 3D binaları ve daha fazlasını görebilirsiniz.
Google Earth görüntülerinin ortalama güncelleme aralığı 1-3 yıl arasında değişiyor. Devamlı güncellenen modern şehirler ve ilgi alanları ise havadan fotoğrafların kullanılmasıyla, detaylı ve hatta 3D modellere kavuşuyor.
Google Earth otomatik olarak mevcut görüntüleri gösterir. Görüntülerin zaman içinde uğradığı değişimleri görmek için haritanın geçmiş sürümlerini bir zaman çizelgesinde görüntüleyebilirsiniz.
Google Konum Doğruluğu'nu kapattığınızda telefonunuz konumu belirlemek için GPS'i ve ivme ölçer gibi sensörleri kullanır. GPS, diğer kaynaklardan daha yavaş ve doğruluğu daha düşük olabilir. Google Konum Doğruluğu kapalı olduğunda GPS, kablosuz, ağ ve sensör verilerini kullanmaz veya toplamaz.
Android mobil cihazlar, içerisinde bir GPS anteni bulunduruyor, bu sayede anlık konum bilgilerinizi istediğiniz zaman izlemeniz mümkün oluyor. Ancak, bazen cihazınız önceki konumunu gösterebilir veya konumunuzu elde etmek normalden 2 veya 3 dakika daha uzun sürebilir, bu nedenle tam doğruluk sağlanmayabilir.
Google Haritalar adıyla tüm android ve ioslarda bulunmaktadır. En gelişmiş ve sık kullanılan navigasyon uygulaması olan Google haritalar tüm dünyadaki her sokağı ayrıntılı olarak göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri