Duvarlarda küflenme nedeni rutubet oluşumudur. Eğer evin yalıtımı iyi ve sağlam bir şekilde sağlanmamışsa rutubetin oluşumu kaçınılmazdır. Duvarlar gerektiği gibi yalıtım yapamadığından dolayı rutubet meydana gelir ve bu da küflenmeye yol açar. Rutubet genelde bodrum katlarında daha çok meydana gelmektedir.
Duvar terlemesi nasıl önlenir sorusunun temel cevabı ısı farkı katsayısının düşürülmesini sağlamak olacaktır . Beton gözenekli bir yapıya sahip olduğu için ısı ve nemi geçirebilir . ( Kimyasal betonlar hariç. ) Isı farkının en aza indirilmesi için bina içerisinden veya dışarısından yalıtım yapılması gerekir .
Bu durumda rutubetli duvar nasıl kurutulur sorusuna cevap olarak havalandırma yöntemi düşünülebilir. Kış aylarında bile günde iki ya da üç kere kısa aralıklar pencerelerin açılması gerekmektedir. Sonbahar aylarında bu süre biraz daha uzatılmalıdır. Yaz aylarında ise uzun süre pencereler açık kalarak ev hava almalıdır.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Islak duvarların kurutulması için gerekli olan bütün işlemlerin yapılması ve müşteriler için büyük bir sorunu çözmektedir. Nem, ıslaklık gibi faktörlerin etkisiyle de ıslanan duvarlar, hızlı bir şekilde kurutmaya tabi tutulmalıdır. Kurutma hizmetinin bu ihtiyacı en iyi şekilde kullanılması gerekir.
Bir sprey şişe içinde bir bardak su ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bu karışımı rutubetli odalara oda spreyi olarak sıkın ve kurumaya bırakın. Köşelerde oluşan rutubet izlerine de doğrudan uygulayabilirsiniz. Cam önünde oluşan rutubetler için de karışımı sıkıp bez ile silebilirsiniz.
Yani 1 bardak sirke kullanacaksanız 1 bardak da su kullanın. Bu karışımı sprey şişesine koyup duvar ve tavandaki tüm küflü bölgenin üzerine bolca püskürtün. Bu şekilde kurumasına izin vermeden yaklaşık 10-15 dakika bekletin ve sirkenin antiseptik özelliklerini göstermesinin keyfini sürün.
Duvarda yalıtım, mantolama yoksa ısı dış tarafa aktarılır. Yalıtımlı duvara göre duvarın iç yüzey ısısı düşer, dış yüzey ısısı artar. Soğuk olan iç duvar yüzeyine çarpan hava içindeki su buharını taşıyamaz ve terlemeye neden olur. Terleme yalnız eski binalarda görülmüyor.
Doğalgazın yanma işlemi sırasında ortaya çıkan su buharı, mevcut havadaki nem miktarına katkıda bulunabilir. Özellikle kapalı bir alanda doğalgaz yanıyorsa, su buharı ortamda yoğunlaşabilir ve rutubet oluşumuna neden olabilir. Özellikle banyo veya mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda daha belirgin olabilir.
Rüzgârın olmadığı ya da rüzgâr hızının çok az olduğu ve yüksek bağıl nem olan durumda hava sıcaklığının beton sıcaklığından yük- sek olması buharlaşma hızının negatif olmasına neden olur. Bu durumda beton yüzeyinde yoğuşma meydana gelir.
Rutubetten, ıslaklıktan ve nemden tamamen kurtulmak için kurutma cihazları ile yeterli miktarda kurutma işleminin yapılması gerekmektedir. Bu sayede rutubetli duvar kurutma işlemi yapıldıktan sonra gerekli olan boya, duvar kâğıdı ya da leke temizliği kalıcı olarak yapılabilmektedir.
Doğalgazlı Evde Rutubet Neden Olur? Nem, genellikle uygun şekilde yalıtılmamış evlerde meydana gelir. Evdeki odaların eşit olmayan şekilde ısıtılması da rutubete neden olur. Kombili bir evde sadece oturma odası ve yatak odası radyatörlerini kullanırsanız evin geri kalanında rutubet yaşayabilirsiniz.
Rutubetin zararları arasında küf alerjisi yer alır. Rutubetli duvarların küflenmeye başlamasıyla birlikte küf alerjisi baş gösterir. Küf alerjisi ile birlikte burun akıntısı, göz yaşarması ve hapşırma belirtileri yaşanır. Bu alerji daha sonra öksürük, nefes darlığı ve hatta astıma kadar ilerleyebilir.
Ağırlıklı olarak Çankırı kaya tuzu ve himalaya tuzundan üretilen tuz lambaları düzenli olarak yakılmadığında fazla nemi yeterince çekemeyecektir. Ancak buna rağmen lamba yakılmasa bile lambanın hammaddesi olan Çankırı kaya tuzu ve himalaya tuzu gibi kristal tuzlar nemi çekmeye devam eder.
Nemli ve sıcak ortamlar rutubete neden olur. Bu yüzden evlerimizde banyo, tuvalet gibi ıslak alanların havalandırılması çok önemlidir ayrıca evdeki su sızıntıları da rutubetin başka bir sebebidir. Çatı veya duvarlarda oluşan çatlaklar da su sızıntısı yaparak rutubete yol açabilir.
BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır. ÖZELLİKLER : Ekonomiktir. Betonun nefes almasına engel olmaz.
Çıta kaplı çerçeveli duvarlar bitkisel bir deterjan ve nemli bir bezle silinmeli ve ıslak kalmamalıdır. Nemden ve ıslaklıktan çabuk etkilenen duvar kağıtları için de aynı yol izlenebilir.
Öncelikle eğer hava şartları kısa sürede istediğin hale gelecekse, bu durumda yağmur sonrası duvar boyası için zeminin kurumasını bekleyebilirsin. Bu da yağmurun kesilmesinin ardından 6-8 saatlik bir bekleme süresi anlamına gelecektir. Bu süre aslında boyama işlemi için değil, astarlama işlemi içindir.
1. Çimento sıvalar; tekrar tekrar ve iyice ıslatılmış yüzeyler üzerine uygulanmalı, yerine ve mevsimine göre yeterli bir süre ıslak tutulmalıdır. 2. Sıva yapılacak mahalde don olasılığı olduğu sürece sıva işlemi yapılmamalıdır.
İyi bir havalandırma ve iklimlendirme sistemi iç mekanlarda nem ve rutubetin birikmesini önler. Havalandırma sistemi evin hava dolaşımını sağlayarak nemin yoğunlaşmasını ve rutubetin oluşumunu azaltır. Ayrıca iklimlendirme sistemi nem seviyesini kontrol ederek iç mekanlardaki rutubetin azalmasına yardımcı olur.
-Dekoratif amaçla kullanılabilir. -Isı ve ses yalıtımı sağlar. -Nem ve rutubeti önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri